HABERLER

Beşiktaş Dergisi'nin Mart Sayısı Çıktı

Birbirinden renkli röportaj ve yazıların yer aldığı Beşiktaş Dergisi’nin Mart sayısı piyasada...

Kara Kartal’ımızın özverili futbolcusu Luiz Rhodolfo’nun kapağını süslediği Beşiktaş Dergisi’nin Mart sayısı dopdolu içeriğiyle taraftarımızın beğenisine sunuldu. Beşiktaş Dergisi, aynı zamanda iki dev posteri de okuyucularına hediye ediyor. Luiz Rhodolfo’nun görkemli posterinin yanı sıra ressam Nihat Evren Derman’ın çizimiyle “Zafer Yemini” tablosu da Beşiktaşlılar’a armağan...
 
İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:
 
* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın taraftarlarımıza mesajları...
   
* Şubat ayında Beşiktaş Camiası’nda neler yaşandı?
 
* Beşiktaş tarihi denildi mi ilk akla gelen, dergimize yazdığı yazılar ve çizimlerle bu tarihi genç nesillere aktarmak için büyük emek sarf eden duayen Vala Somalı’nın tedavisine devam ediliyor. Çok sevdiğimiz Vala abimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyor, kendisine “geçmiş olsun” dileklerimizi bir kez daha buradan iletiyoruz.

* Kulüp yayıncılığında bir ilk... Beşiktaş medyasına yeni bir kardeş geldi; BeşiktAŞK... Tüm tablet ve akıllı telefonlarınızdan ulaşabileceğiniz BeşiktAŞK, yayın hayatına başladı.
 
* Talihsiz bir şekilde sakatlığa maruz kalan futbolcumuz Luiz Rhodolfo’yu ziyaret ettik. Ona moral vermek ve dayanışma duygularımızı göstermek için Rhodolfo’yu kapağa taşırken, bu özverili futbolcumuz ile şampiyonluğa giden Beşiktaşımız ve kendisinin sağlık durumu hakkında sohbet ettik.
 
* Türkiye’de kadın basketolunda önemli isimlerden biri olan Şaziye İvegin Üner, hem oynadığı kulüplerde hem de milli takımda formasının hakkını her zaman veren bir isim oldu. İkinci kez Siyah Beyaz formayı giyen, tribünlerin sevgilisi, kadın basketbol takımımızın kaptanı Şaziye’yi yaptığımız röportajla daha yakından tanıyacaksınız.
 
* Ressam Nihat Evren Derman’ın anlatımıyla “Zafer Yemini”... Beşiktaşımız’ın şampiyonluğa giden yolculuğunda futbolcularımızın birbirine kenetlendiği o yüce an çok şey anlatıyor.
 
* Bucaspor maçında stadın üzerinde tek başına Beşiktaş’ı izleyen Yavru Kartal, herkesin gündemine oturdu. Sosyal medya üzerinden fotoğrafı paylaşılarak kulübümüzün ulaştığı ve adının Rojhat olduğunu öğrendiğimiz Minik Kartal, kulübümüzün davetlisi olarak İstanbul’a geldi. Beşiktaş’ın maçını izleyen ve unutamayacağı bir gün yaşayan Minik Kartal’ın hikayesini Sevde Eğribacak yazdı.
 
* Futbol takımımızın karşı karşıya geldiği müsabakaların analizleri ve unutulmaz anlar...
 
* O bir Beşiktaş taraftarı... Ama, sıradan bir Beşiktaş taraftarı değil... Nefes aldığı sürece Beşiktaş’ı derinlerinde hissetmiş bir Kartal o, Doğan Besler... Beşiktaş’ın dününe şahitlik etti, yarınına da güvenle bakıyor.
 
* Sompo Japan Sigorta Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Olan Recai Dalaş, Kara Kartal ile olan ilişkilerini “Gücünü geleneklerinden alan iki devin iş birliği” olarak değerlendiriyor.
 
* Futbolu erkeklerin tekelinden almaya niyetli Beşiktaş’ın anneleri ve kendileri gibi yetiştirdikleri kızları Beşiktaşlı Dişi Kartallar, dergimizin sayfalarını süslemeyi sürdürüyor. Fatma Arsan’ın hazırladığı bu bölümde bu sayıda da yine çok anlamlı cümleler yeralıyor: “Kadının özgürlüğü, tüm insanoğlunun özgürlüğü gibi, yalnızca, emeğin sermayenin boyunduruğundan kurtulmasıyla gerçekleşecektir.”
 
* Kariyerine başladığı Real Madrid forması altında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Maciej Lampe, NBA’de ve Avrupa’da oynadığı yıllarda da adından sıkça söz ettirdi. Son durağı Beşiktaş olan “Polish Pistol” lakaplı uzunumuz, artık Siyah Beyaz forma için ter döküyor. Müthiş istatistikleriyle göz dolduran Lampe, hakkındaki merak edilenleri sizler için anlattı.
 
* Deniz Kartalı’nın objektifine Kartal Yüreklerden gelenler de ekleniyor. Avrupa’nın kalbi Brüksel’den Kabil, Roma, Bursa, Madrid ya da Havana’da Kartal aşkı objektiflere ve dergimize yansıyor.
 
* BJK Futbol Okulları Genel Kordinatörü ve Teknik Direktörü Ufuk Pak, “Sevdalar Zamansızdır” diyor ve hepimizi 1980’li yıllara bir zaman yolculuğuna davet ediyor.
 
* Osman Hilmi Kuman’ı yitireli tam beş sene oldu. Sadece bir taraftar değil, aynı zamanda “18355” numaralı kongre üyemiz olan Kuman, kendisini öylesine Beşiktaş ile özdeşleştirmişti ki, telefonunu bile “Alo, ben 18355 Hilmi Kuman” diyerek açıyordu.
 
* Yıl 1903... Şu sıralar 113. yılını idrak etmenin mutluluğu içinde, güzel günler yaşayan Beşiktaş Jimnastik Kulübü, tam bir asır evvel 1903’ün Mart’ında, Beşiktaş Serencebey’deki Osman Paşa Konağı’nda ve ekserisi saraya mensup yirmi altı genç tarafından kuruldu. Daha fazlasına hacet var mı? Evet diyorsanız Vala Somalı’nın muhteşem anlatımları için Beşiktaş Dergisi’ne abone olmalısınız...
 
* Danışman astrolog Betül Alakır’dan Andreas Beck’in astrolojik portresi...
 
* Beşiktaşlı şair, komedyen Vedat Özdemiroğlu bu ay Şenol Güneş’in şiirini yazıyor.
 
* Beşiktaşlı sanatçı Şinasi Yurtsever, doğal yeteneği, içten gelen sıcaklığı, muhteşem oyunculuğu ve kalpten Beşiktaşlılığı ile Beşiktaş Dergisi’ne konuk oldu... Kendisine Şener Şen’i örnek alan ve her çağda sahnede olmayı hedefleyen bu güzel insan ile Beşiktaşımız’ı, hayatı ve oyunculuk aşkını konuştuk.
 
* Kadir Has UNIBJK, dergimize konuk oldu. “Herkes duysun bu aşkı, Kadir Has da Beşiktaşlı” diyen gençler, Beşiktaş’a dair hissettiklerini, Kara Kartal sevgilerini ve Beşiktaşlı olmanın ayrıcalıklarını içtenlikle sayfalarımıza taşıdılar. “Has Beşiktaşlılar” UNIBJK Okul Sorumlusu Mert Yurdatapan kaleme aldı.
 
* Beşiktaşımız’ın çocuğu, Kara Kartal’ın hırslı futbolcusu Ersan Adem Gülüm, Çin ekibi Hebei China Fortune’a transfer olurken, Beşiktaş Dergisi olarak futbolcumuza veda ediyor ve bundan sonraki yaşamında başarılar diliyoruz.
 
* Sarıyer Beşiktaşlılar Derneği’nin kuruluşu, faaliyetleri ve camiamıza mesajları...
 
* Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin’in yine önemli bir tavsiyesi var: “Kaskınızı asla takmayı ihmal etmeyin!”
 
* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, Monte Carlo rallisi ve sportif araba yarışları dünyasına dair güncel bilgileri derlediği yazısını sizlere sunuyor...
 
* Tecrübeli bisikletçi Emin Burak İzmirlioğlu, Levantenlerin İstanbul sokakları ile tanıştırdığı iki tekerlekli o acaip taşıtın günümüze ve geleceğe uzanan lezzetli yolculuğunu irdelemeyi sürdürüyor; Türkiye’de ve Beşiktaş’ta bisikletin tarihini yazıyor.
 
* Mart ayının kültür ve sanat etkinlik takvimi...
 
* Vizyona giren filmler, kitapçı raflarında görücüye çıkan kitaplar ve kalburüstü müzisyenlerin yaşamlarına dair detaylarla yeni albümlerin incelemelerini Murat Arda mercek altına alıyor...
 
* Murat Yıldız’ın derlediği en son teknoloji haberleri ve ürün incelemeleri...
 
* Oyun tanıtımları...
 
Yavru Kartal Dergisi’nde bu ay
 
Yavru Kartallarımız’ın çok sevdikleri dergileri de yine onların katılımları ile dopdolu... Yavru Kartallarımız’dan Pelin Göksoy ve Göksu Gökçe’nin Beşiktaş Kadın Futbol Takımı antrenörü Mutlucan Zavotçu ile yaptığı röportaj, Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımımız’ın kalecisi İbrahim Demir’in karikatür posteri, Kartal Ailesi’nin başından geçenler, Mini Mini Kartallar, Bilmece-Bulmaca-Eğlence, Çizgi-Roman BJK Tarihi, Fotoğrafını Yolla Kartal Ol ve aktüel bilgiler Yavru Kartal dergimizde...
 
Beşiktaş Dergisi’ne abone olmak için lütfen arayın: 444 1903