HABERLER

Beşiktaş Dergisi'nin Ocak Sayısı Çıktı

Birbirinden renkli röportaj ve yazıların yer aldığı Beşiktaş Dergisi’nin Ocak sayısı piyasada; herkese mutlu seneler...

Beşiktaşımız, 2016’ya lider girdi. Şanlı Beşiktaşımız, büyük golcü Mario Gomez’in de dergimizde Yavru Kartallarımız’a belirttiği gibi ligin en seyredeğer futbolunu oynuyor. Dergimizin kapağında da, herkese lezzetli bir spor seyri sağlayan Beşiktaşımız’ın bütününü temsil eden bir tasarım yer alıyor. Beşiktaş Dergisi Ocak sayısı; başkanımızdan amatör branşlarımıza, futbolcularımızdan armamıza Beşiktaş’ın birliğini temsil eden bir anlayışla “Her Sene En Büyük” sloganıyla ve gururla hazırlandı. Beşiktaş Dergisi, aynı zamanda dört dev posteri de sizlere yılbaşı hediyesi olarak veriyor; 2016 takvimi, futboldaki yeni akım Töreing, Beşiktaş’ın efsane kadrosunun efsane fotoğrafı ve ressam Nihat Evren Derman’ın çizimiyle “Siyah’ıyla, Beyaz’ıyla Tarabya” posterleri...
 
İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:
 
* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın taraftarlarımıza mesajları...
 
* Beşiktaş JK fırtına gibi esmeye devam ediyor. Lider Beşiktaşımız’ın Ziraat Türkiye Kupası’nda Sivasspor ve Karabük, UEFA kupasında Skenderbeu, Sporting CP, Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray, Osmanlıspor, Kayseri ve Akhisar ile karşı karşıya geldiği müsabakaların analizleri ve unutulmaz anlar...
 
* Aralık ayında Beşiktaş Camiası’nda neler yaşandı?
 
* ABD’de yaşayan Beşiktaş sevdalısı Barış İzgördü’nün titiz koleksiyonculuğu ile Beşiktaş aşkı birleşti ve ortaya bu muazzam külliyat çıktı. Kartal Yuvası mağazalarında ve www.kartalyuvasi.com.tr’den satışa sunulan Beşiktaş Formaları/Beşiktaş Jerseys isimli bu eser, her Beşiktaşlı’nın evini süslemeli dedik ve Barış İzgördü ile özel bir röportaj gerçekleştirdik.
 
* Tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi kadın basketbolcularından birisi olarak gösterilen Cappie Pondexter, bu sezon başında Beşiktaşımız’a transfer oldu. Bizde fırsatını bulur bulmaz, kariyeri boyunca sayısız ödül alan, şampiyonluklar yaşayan “süper star” gardımızla bir araya geldik. Orçun Onat Demiröz’ün bu eğlenceli sohbetini sizlere sunuyoruz.
 
* Ressam Nihat Evren Derman’ın anlatımıyla Tarabya... Beşiktaşımız’ın coşkusu yalnızca ilçe sınırları içinde yaşanmıyor; ülkenin hatta dünyanın diğer ucuna kadar uzanıyor. Sanatçı, bu doğrultuda sınır dışındaki ilk durak olarak, Boğaz’ın incilerinden Tarabya’yı Siyah Beyaz’a bürünmüş bir atmosferde sizlerle paylaşıyor.
 
* Beşiktaş taraftarı, yaz kış demeden hangi ülkede hangi şehirde olursa olsun takımını yalnız bırakmamasıyla tanınır. Köy okullarında kitaba, kaleme ihtiyacı olan çocuklar, sokaklara terk edilmiş hayvanlar, babalarını kaybeden madenci çocukları, deprem nedeniyle evlerini kaybedenler, kan ihtiyacı olan herkes, yanında Beşiktaş taraftarını görebilir. Gazeteci Esin Gedik, taraftarlarımızın Beşiktaşlı duruşunu, yardım faaliyetlerini derledi.
 
* Beşiktaşımız’ın bayrağı, Che Guevara’nın memleketi Küba’da gururla dalgalandı! Havana’dan Atina’ya Lizbon’dan İstanbul’a Beşiktaşımız’ın atkıları her yerde... Gazeteci Gökhan Karakaş’ın anlatımıyla çok özel anılar...
 
* Ofisboyz ile Kartal Modası... Punk Rock’ın Beşiktaşlı temsilcileri ile yeni yılı kutladık. Kartal Yuvası’nın lisanslı ürünleri için modellik yapan grup elemanları ile hem çaldık hem de oynadık hem de çılgın fotoğraflara imza attık.
 
* Futbolu erkeklerin tekelinden almaya niyetli Beşiktaş’ın anneleri ve kendileri gibi yetiştirdikleri kızları Beşiktaşlı Dişi Kartallar, dergimizin sayfalarını süslemeyi sürdürüyor. Fatma Arsan’ın hazırladığı bu bölümde “Analı Kızlı” sayfalarının yeni yılda ilk konukları Duygu Uluevli Aşçıoğlu ve tatlı güzellik, biricik kızı Ilgın… 
 
* Beşiktaş’ın kurucularının torunları, gurur duydukları ailelerini ve atalarından miras aldıkları Beşiktaş sevgilerini dergimize anlattı. Sevde Eğribacak, Beşiktaş Dergisi için kaleme aldı.
 
* Kimisi ailesinin tüm fertlerini kaybetmiş, kimisi ailesinden ayrı kalmış kimisi daha çocuk yaşta yalnız başlamıştı hayata. Birçoğu da Erzurum’un dışına hiç çıkmamıştı. Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün daveti üzerine İstanbul’a gelen minik yürekler, Beşiktaş ile birlikte unutamayacakları anlar yaşadılar.
 
* Beşiktaşlı ve “Vefalı” sanatçı Müjdat Gezen, yaşayan bir efsane... Kadıköy’de, Müjdat Gezen Tiyatrosu’nda kendisini ziyarete giden editörümüz Murat Arda’nın karşısında sadece bir tiyatro insanı yoktu. Yılların eskitemediği sanatçı, yürekli bir aydın, sportmen bir kişilik ve hakikatli bir sporsever olarak sanattan spora tüm tutkularını anlattı.
 
* Önce Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde henüz on yaşındaki Muhammet Alpak, daha sonra Van’da Bahacan Sağdinç uzun zamandır biriktirdikleri harçıklarını Beşiktaş JK’ya verdiler. Genç bedenlerinde kocaman yürekler sığdırmış Beşiktaşlı kardeşlerimizin aylarca, yıllarca biriktirdikleri harçıkları müzemizin en nadide köşesinde yerini aldı tabii ama yaptıkları bu büyük hareketin verdiği sıcaklık tüm Beşiktaşlılar’ın içini ısıttı. Onur Mutlu, temelinde aşk, tuğlasında sevda olan Vodafone Arena’yı yazdı.
 
* BJK Futbol Okulları Genel Kordinatörü ve Teknik Direktörü Ufuk Pak, “Gakkoşlar” diyarındaki ve Elazığ Futbol Okulu’ndaki izlenimlerini yazdı.
 
* “Beton Mustafa”, 1950’li yılların futbol efsanelerindendi... Harp Okulu ve Ankara Karagücü takımlarında parlayan ve günümüz modern futbol anlayışını sahalara yansıtmış çok büyük bir futbolcu olan büyük Beşiktaşlı Mustafa Ertan’ın yaşam öyküsüne dair tüm detayları Vala Somalı kaleme aldı.
 
* Danışman astrolog Betül Alakır’dan antrenörümüz Şenol Güneş’in astrolojik portresi...
 
* Beşiktaşlı şair, komedyen Vedat Özdemiroğlu her ay bir Kara Kartal şiiriyle Beşiktaş Dergisi’nde... Bu defa sıra Beşiktaş’ın “tilki”si Atiba Hutchinson’da...
 
* Doksan dakikada, coşkumuzun doruğa çıktığı, belki de milyonlarca kişiyle aynı anda havalara uçtuğumuz için taraftarlık duygusunu yürekten hissettiğimiz en keyifli, en sıcak ve en eğlenceli anlardır goller… Gol futboldaki en güzel sevinçse, sevinç tablolarından en güzelleri de şüphesiz Beşiktaş maçlarında yaşanır. Kazanmayı bildikleri kadar, sevinmeyi de iyi bilir Beşiktaşlı golcüler… Tıpkı Gökhan Töre gibi... Beşiktaş Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serpil Kurtay, başta TOREING akımı olmak üzere farklı gol sevinçlerini tüm Beşiktaşlılar için derledi.
 
* UNIBJK Niğde, dergimize konuk oldu. Gençler, Beşiktaş’a dair hissettiklerini, Kara Kartal sevgilerini ve Beşiktaşlı olmanın ayrıcalıklarını içtenlikle sayfalarımıza taşıdılar. UNIBJK Niğde Okul Sorumlusu Sezer Merci kaleme aldı.
 
* Raimundo Bibiani Orsi, sol ayaklı hızlı bir ileri kanat oyuncusuydu. Hızı, hava toplarına hakimiyeti ve akrobatik yapısı, onun iyi bir golcü olmasını sağlamıştı. “Mumo” lakaplı Orsi, çok güçlü bir fiziğe sahip olmamasına rağmen bu eksiğini hızıyla ve top sürme becerisiyle kapatmayı bilmiştir. Mükemmel teknik yeteneğinden dolayı da iyi bir penaltı atıcısı olan bu büyük sporcunun portresini Beşiktaş tarihçisi Vala Somalı yazdı.
 
* Beşiktaş Karadeniz Ereğli Derneği’nin kuruluşu, faaliyetleri ve camiamıza mesajları...
 
* Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin’in mühim bir ricası var tüm yurttaşlardan: Biz motosiklet sürücüleri, trafikte her gün defalarca canımız hiçe sayılarak tacize maruz kalıyoruz. Sinyal vermeden şerit değiştirenler, aynayı sadece kişisel hazırlıkları ya da ihtiyaçları için kullananlar, yol ortasında bir anda durup müşteri alan ve indiren taksiler... Buradan tüm büyük araç sürücülerine seslenmek istiyorum; lütfen artık MOTOSİKLETLERİ FARK EDİN!
 
* DenizBank ile kulübümüz arasında yıllardır süren iş birliği büyüyerek devam ediyor. Son olarak Vodafone Arena’nın deniz tarafındaki kale arkası tribününün isim hakkı beş yıl süre ile DenizBank’a verildi. DenizBank AG Yönetim Kurulu Birinci Başkan Vekili, DenizBank A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hakan Ateş ile hem bu son iş birliğinin ayrıntılarını hem de Beşiktaş’a büyük katkı sağlayarak devam eden BJK Bonus’u konuştuk.
 
* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, yeni yılda yeni federasyon ve sportif sürüşlere dair görüşlerini sunuyor.
 
* Tecrübeli bisikletçi Emin Burak İzmirlioğlu bisiklet sevdalıları ve doğaseverler için yazdı ve mesajını çok açık net verdi: Bir bisiklet edinin ve Yeşil Yol projesi ile doğası tahrip edilmeden önce mutlaka Kaçkarlar’ı gezin!
 
* Ocak ayının kültür ve sanat etkinlik takvimi...
 
* Vizyona giren filmler, kitapçı raflarında görücüye çıkan kitapların ve albümlerin incelemeleri…
 
* Murat Yıldız’ın derlediği en son teknoloji haberleri ve ürün incelemeleri...
 
* Oyun tanıtımları...
 
Yavru Kartal Dergisi’nde bu ay
 
Yavru Kartallarımız’ın çok sevdikleri dergileri de yine onların katılımları ile dopdolu... Yavru Kartallarımız’dan Gökdeniz Nalbant ve Yasin Türk’ün, Beşiktaşımız’ın golcüsü Mario Gomez ile yaptığı röportaj, 2016 posteri, Kartal Ailesi’nin başından geçenler, Mini Mini Kartallar, Bilmece-Bulmaca-Eğlence, Çizgi-Roman BJK Tarihi, Fotoğrafını Yolla Kartal Ol ve aktüel bilgiler Yavru Kartal dergimizde...
 
Beşiktaş Dergisi’ne abone olmak için lütfen arayın: 444 1903