HABERLER

02.10.2015

HENTBOL

Hentboldaki Rakibimiz Paris Saint-Germain’i Tanıyalım

Beşiktaş Mogaz Takımımız, Velux EHF Şampiyonlar Ligi'nde 3 Ekim(Cumartesi) günü sezonun üçüncü maçında Paris Saint-Germain ile karşılaşacak.

Paris Saint-Germain’in hentbol şubesi 1941 yılında kurulmuştur. Maçlarını 4.800 kapasiteli Stade Pierre de Coubertin’de oynamaktadırlar. Fransa Ligi ve Kupası’nda 2 şampiyonlukları mevcuttur.
 
Paris Saint-Germain son dönemlerde hentbola en çok yatırım yapan ekiplerin başında gelmektedir. Bu yatırımın karşılığı olarak da VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde 2013-2014 ve 2014-2015 yıllarında arka arkaya çeyrek final oynamışlardır. Bu sezona oldukça yüksek beklentilerle giren Paris temsilcisi, Nikola Karabatic’i geçen sezonun şampiyonu Barcelona’dan transfer ederek kadrosunu daha da güçlendirdi.  Nikola Karabatic geçen yıl oynanan final serisinin en değerli oyuncusu olma başarısı göstermişti. Paris Saint-Germain’in bu sezon yaptığı flaş transferlerden bir tanesi de Nikola Karabatic’in kardeşi Luka Karabatic’tir. Bu iki önemli isim dışında kadroya bu sezon dahil olan isimler Danimarkalı sol bek Jensen Mollgaard ve Ukraynalı sağ bek Sergiy Onufryienko’dur.  Rakibimizin bu sezon içerisinde şu ana kadar oynanan maçlardaki en golcü ismi Danimarkalı Mikkel Hansen’dir.  Paris Saint-Germain VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde geçen hafta karşılaştığı Orlen Wisla Plock’u 29-24 yendi. Paris temsilcisi uluslararası düzeydeki önemli oyuncularıyla VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nin en güçlü takımlarından.