HABERLER

Beşiktaş Dergisi Mart Sayısı Çıktı

Beşiktaşımıza dair tüm detayların yer aldığı “Namağlup Tek Şampiyon” Beşiktaş Dergisi, bu ay sayfalarını ülkemizi yasa boğan deprem felaketine ayırdı. “Yastayız” kapağıyla çıkardığımız dergimizin içeriğinde sizleri kulübümüzün depremin ilk anından itibaren başarılı bir koordine ile yaptığı yardımlar ile ilgili bir dosya içerik karşılıyor. Başkanımız Sayın Ahmet Nur Çebi, Yönetim Kurulumuz, futbolcularımız, farklı branşlarımızda forma giyen sporcularımız ve taraftarlarımız ile birlikte “omuz omuza” yaptığımız desteklerin yanı sıra, ülkemizin önemli yer bilimcilerinin konuyla ilgili görüşlerini derlediğimiz bir içerik de ilerleyen sayfalarda sizlerle buluşuyor. Ardından TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi İkinci Başkanı Prof. Dr. Alper Ünlü ile bir araya gelerek gündeme ve bundan sonrasında neler yapabileceğimize dair gerçekleştirdiğimiz röportajı sizlere sunuyoruz. Sonraki sayfalarda ise sizleri Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cumhur Özen ile deprem nedeniyle göç eden afetzedelerimizle ilgili yaptığımız söyleşi karşılıyor. Bundan önceki birçok sayıda olduğu gibi mart sayımızı da keyifle okumanızı dilemek isterdik ancak bu kez ağır bir hüzün duygusunun eşlik ettiği sorgulayan düşüncelerle okuyacağınızı biliyoruz.

Bir spor kulübü dergisinden çok daha fazlası olan Beşiktaş Dergisi mart sayısında şu satır başlarına yer verildi:

“Depremi duyduğumuz ilk andan itibaren Beşiktaş olarak düşündüğümüz tek şey yardıma koşmak. Bölgede ihtiyaç hâsıl olan malzemeleri öncelikle belirleyip yardım toplayarak, koordinasyonu sağlamak ve bölgeye ivedi şekilde elimizi uzatmak üzere camiamızı seferber etmekti.”

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Kahramanmaraş merkezli depremlere dair mesajlarını içeren makalesinde, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilerken, kulübümüzün yaptığı yardım çalışmalarından da bahsetti.

Çocuklar inanın!

Beşiktaşımızın, Fraport TAV Antalyaspor ile oynadığı erteleme karşılaşmasında taraftarlarımızın depremzede çocuklarımız için sahaya attığı binlerce oyuncak, bu anlara tanık olan herkesin duygulanmasına neden oldu. Kulübümüz ve taraftarlarımızın yaptığı bu anlamlı organizasyonu sizler için kaleme aldık.

“…Yüce dağ başında bir koca Kartal
Açmış kanadını dünyayı örter.”


Depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesine destekte bulunmak için koordine olan kulübümüz ve taraftarlarımızın birlik olarak yaptığı yardımları sizler için derledik. Yaralarınızın sarıldığından, yüreklerinizin yeniden ısınabildiğinden, ihtiyaçlarınızın kalmadığından emin olacağımız o güne kadar kanatlarımızı bir an olsun kapatmayacağız ve hep size doğru uçacağız.

Hep kol kola bir gün değil, her gün yanınızdayız!

Yurt içinde ve yurt dışında aktif olarak görev alan derneklerimiz, bugüne kadar kulübümüze yaptıkları desteklerle adından söz ettirirken, ülkece yaşadığımız bu zor günlerde de sorumluluk alarak depremzede vatandaşlarımıza destek oldular. İlk günden bu yana kulübümüzün yardım kampanyasına destek olan derneklerimiz, “Hep kol kola, bir gün değil her gün yanınızdayız!” düsturuyla desteklerini sürdürmeye devam edecekler.

Bilimi hayatın içine entegre edemedik!

Bir şeylerin değişmesini umarak, Beşiktaş Dergisi ailesi olarak bilim insanlarına kulak verelim istedik. Kahramanmaraş ile Hatay’da meydana gelen ve haricinde 9 ilimizi daha etkileyen depremlerin ardından uzmanlarımızın yaşanan felaketle ilgili görüşlerini derledik.

Prof. Dr. Alper Ünlü: “Bir nesli kaybettik!”

Kahramanmaraş ile Hatay’da meydana gelen ve haricinde dokuz ilimizi daha etkileyen depremlerin ardından TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi İkinci Başkanı Prof. Dr. Alper Ünlü ile bir araya gelerek gündeme ve bundan sonrasında neler yapabileceğimize ilişkin bir röportaj gerçekleştirdik.

SGDD-ASAM Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cumhur Özen: "Dayanışmanın anlamını çoğaltmayı önemsiyoruz"

Yaşanan depremlerin ardından vatandaşlarımızın şehirlerinden göç etmesiyle ilgili Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cumhur Özen ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Afet sonrası travma yönetimi

Afet sonrası travma yönetimi ile ilgili Klinik Psikolog Ceylin İkizoğlu’nun kaleme aldığı detaylı bir yazı mart sayısında sizlerle buluşuyor.

Yol arkadaşlarımız, her yolculukta bizimle!

Kulübümüzün farklı branşlarının sponsorları da Deprem Yardım Merkezi’nde deprem bölgesi için desteklerde bulundular. Sponsorlarımızın daima “yol arkadaşlarımız” olduğunu söyleyen bizler, her yolculukta birlikte hareket ettiğimiz için kendilerine teşekkür ederiz.

Bu kez ateş sadece düştüğü yeri yakmadı!

Ülkemizde yaşanan deprem felaketlerine dünya spor camiası ve sanat camiası da kayıtsız kalmadı. Dünyaca ünlü sporcuların, sanatçıların yanı sıra dünya devi kulüplerin yaptığı paylaşımlar ve yardım çağrılarını da siz değerli okuyucularımız için derledik.

Beşiktaş Sözlüğü: Dayanışma

Dergimizin mart sayısı Beşiktaş Sözlüğü’nde “Bir topluluğu oluşturanların duygu, düşünce ve ortak amaçlarda birbirlerine karşılıklı bağlanması” anlamına gelen “Dayanışma” kelimesi yer alıyor.