HABERLER

Beşiktaş Dergisi Temmuz sayısı çıktı

Beşiktaşımıza dair tüm detayların yer aldığı “Namağlup Tek Şampiyon” Beşiktaş Dergisi, Faruk Günayer’in tuvaline taşıdığı ve her birimizin özlemle anımsadığı Şeref Bey Stadı ile açıyor sayfalarını. Dergimizin kapağını ise Onursal Başkanımız Süleyman Seba’nın daima vurguladığı ‘değerler manzumesini’ kendisine yol edinen ve başarılarıyla bizleri gururlandıran Akademi Takımlarımızın yıldızları süslüyor. İçerikte ise tarihe geçen formalarımız, Beşiktaşımızın gol kralları, Vodafone Park’ta yapılan unutulmayan konserler ve Özge Özder - Sinan Güleryüz çiftiyle yaptığımız keyifli bir sohbet sizleri bekliyor. Tüm bunların yanı sıra dergimizin yeni içeriği A’dan Z’ye Beşiktaş bölümü ve daha niceleri Beşiktaş Dergisi temmuz sayısında sizleri bekliyor.

Bir spor kulübü dergisinden çok daha fazlası olan Beşiktaş Dergisi temmuz sayısında şu satır başlarına yer verildi:

“Yeni sezonda tartışmalı hakem kararlarının, VAR sistemi ile ilgili polemiklerin, kaosun, huzursuzluğun değil; iyi futbolun, temiz yönetimin konuşulmasını istiyoruz. Temiz futbol için Beşiktaş olarak üstümüze düşeni yapmaya, doğru ve dürüst olmaya, doğrudan ve dürüstten yana olmaya devam edeceğiz.”

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Ailesi’ne mesajlarını içeren makalesinde, kendisinin ve yönetimimizin yaptığı çalışmaların yanı sıra gelecek sezona dair beklentilerinden söz etti.

Akademi Takımlarımızın parlayan yıldızları

Geçmişten bugünlere, Serpil Hamdi Tüzün’ün getirdiği Özkaynak Düzeni ile Türk futbolunda devrim yaratan Beşiktaşımız, geleneğini bozmayarak birden fazla branşta, Akademi Takımlarımızla birlikte başarılara koşmaya devam ediyor. Dergimizin bu sayısı için 2021-2022 sezonunda Akademi Takımlarımızın yakaladığı başarıları sizler için derledik.

Zamanda yolculuk: Beşiktaşımızın unutulmayan formaları
Tabiatın bütünüyle birbirine zıt iki ana rengi olan Siyah ve Beyaz kadar kıymetli hislerimiz, formanın üzerindeki armamızla değer kazanır. Söz konusu Siyah ve Beyaz olduğunda, hayat bile ikinci planda kalır bizim gibiler için. İşte tam da bu yüzden, dergimizin temmuz sayısında sizler için unutulmayan formalarımızı derledik.

Son vuruş: Beşiktaşımızın gol kralları
Savunma bölgesinden, hücum hattına kadar pozisyon ayırt etmeksizin, Beşiktaşımızın forması adına ter döken isimlerin değeri hiçbirimiz için bir tartışma konusu değildir elbette. Ancak dergimizin bu sayısında, son vuruştaki bitiriciliğiyle, golcü kimliğini ‘kral’ unvanıyla süsleyen ve tüm statta hep bir ağızdan ismini haykırdığımız futbolcularımızı sizler için kaleme aldık.

A’dan Z’ye Beşiktaş
“Namağlup Tek Şampiyon” Beşiktaş Dergimizin yeni içeriği A’dan Z’ye Beşiktaş bölümünde bu sayımızın konuğu taraftarımız Mehmet Baş oldu. Dergimizin yeni içeriği A’dan Z’ye Beşiktaş bölümünde yer almak isteyen Siyah Beyazlı taraftarlarımızın, dergi@bjk.com.tr mail adresine “Beşiktaş ile aranızdaki bağı nasıl anlatırsınız?” sorusuna verdikleri yanıtı göndermeleri yeterli olacaktır. Keyifli okumalar…

İnsan yaşadığı yere benzer: Özge Özder ve Sinan Güleryüz
Yolları İstanbul ile kesiştiğinde, yönleri semtimize döndüğünde, kulübümüzün karakterine duydukları saygıyla başlayan Beşiktaş sevdalarını dinledik oyuncu Özge Özder ve müzisyen Sinan Güleryüz çiftinden. Bu güzel çift ile hem kendi yolculuklarını hem de yönlerini Beşiktaşımıza çevirdikleri dönüm noktasını konuştuk...

Bir stadyumdan daha fazlası: Dolmabahçe’deki yankı!
Bazı statlar vardır sadece taraftarı olduğunuz kulübün evi değil, aynı zamanda bulunduğu şehrin kimliğidir. O şehrin dokusunu, rengini, havasını, ruhunu duvarlarında hissettirir. Eski adıyla BJK İnönü Stadyumu, yeni adıyla Vodafone Park da İstanbul’umuzun hiç kuşkusuz kültürel mirasının en önemli unsurlarındandır. Dergimizin temmuz sayısı için Bilgehan Aras, mabedimizde gerçekleşen ve hafızalardan silinmeyen konserleri kaleme aldı.

Fransa’da doğdular, Beşiktaşlı oldular
Kulübümüzün kapısını açtığı ilk Fransız isimdi Pascal Nouma… Öylesi çok sevdik ki onu, sonrasında birçok isimle devam etti Fransız futbolcu ve teknik direktörlerle tanışıklığımız. Her biri birbirinden özel, bize hediye ettikleri anılarla birlikte kıymetli tarihimizin en değerli köşelerindeki yerlerini aldılar. Teknik direktörümüz Valérien Ismaël’in vesilesiyle, Beşiktaş tarihinde iz bırakan Fransız isimleri yeniden anımsamak adına sizler için derledik.

Beşiktaş Sözlüğü: Hemdem
Beşiktaş Sözlüğü’nde temmuz sayımızın kelimesi: Hemdem

Dost, sevgili, kardeş gibi anlamları olan Hemdem'in Beşiktaş Sözlüğü’nde yer almasının sebebi ise Beşiktaş tutkusuyla birbirini hiç tanımayanların Kartallarımızı izlerken yaşadığı duygudaşlık halini tarif ediyor olmasıdır.

Siyah Beyaz Filmler: Ah Güzel İstanbul
Dönemin sosyolojik çelişkilerine tanıklık eden ve kara komedi üslubuyla yazılmış olan 1966 yılı yapımı ‘Ah Güzel İstanbul’ filmi Beşiktaş Kurumsal İletişim Müdürü-Yönetmen Armağan Pekkaya’nın güçlü kalemiyle Beşiktaş Dergisi okuyucularıyla buluştu.