HABERLER

Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin Beşiktaş Dergisi’ndeki Yazısı

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Dergisi’nin haziran sayısında Camiamıza ve taraftarlarımıza seslendi.

Değerli Beşiktaşlılar,

Erkek ve kadın futbol takımlarımızın şampiyonluklarıyla üç kupa ile kapattığımız bir sezonun ardından sadece futboldaki başarılarımızdan bahsedersek, basketbolda başlattığımız yeniden yapılanma ve planlı organizasyonumuza haksızlık etmiş oluruz.

Genel Kurulumuzun büyük sorumluluk gerektiren bu görevi bana ve Yönetim Kurulu arkadaşlarıma verdiği günden bu yana basketbol şubemiz için de tıpkı futbolda olduğu gibi popülist, günü kurtaran politikaları bir kenara bırakıp, orta ve uzun vadeli stratejiler çerçevesinde hareket ettik.

Öncelikli hedefimiz kısa vadede zarar etmeyen, sporcu geliştiren ve üreten bir basketbol şubesi yaratmaktı. Bunun altyapısını hazırladık. Erkek basketbolda kapanan Bandırma Banvit Spor’dan yaşları ve sözleşmeleri bizim planımıza uymayan A Takım’ın yedi-sekiz oyuncusu hariç altyapıların ve A Takım’ın gelişim göstereceğine inandığımız tüm genç oyuncularını bütçe sınırlarımız çerçevesinde transfer ettik. En küçüğü 12 yaşında olan onlarca basketbolcumuzun hem eğitim, öğrenim hayatlarına devam etmelerini hem de karakterli, iyi birer sporcu olarak yetişmelerini sağlamak için yaptığımız planlama çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Zarar etmeyen, sporcu geliştiren kısa vadeli hedefimizin orta vadeli amacı da milli takımlarımıza oyuncu yetiştirmek olacaktır. Bu süreç tabii ki Beşiktaş’ın karakteri gereği şampiyonluklara oynayan yarışmacı bir takım oluşmasını ve bunun sürdürülebilir olmasını sağlamaktır. Beşiktaş forması, temsil edildiği tüm alanlarda şampiyonluğun en büyük adayı ve talibidir. Bunun için yapılması gereken sadece bugünü değil yakın ve uzak geleceği düşünerek adımlar atmaktır.

Basketbol şubemizin gelişimine büyük katkısı olan Genel Sekreter ve İcra Kurulu Başkanımız Ahmet Mesut Urgancılar’a teşekkür ederim. Ailesiyle birlikte erkek basketbol takımımızın her an yanında olan, Basketbol ve Gayrimenkul Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Umut Şenol’a teşekkür ederim. Bu zorlu süreçte takımımızın başında sahaya çıkan, sporcularımızı maçlarına ve geleceğe hazırlayan Ahmet Kandemir Hocamıza özellikle teşekkür ederim. Bu plan, strateji çerçevesinde geçtiğimiz sezonu yarı final oynayarak kapatan erkek basketbol takımımızın yeni Alperen’ler, Şehmus’lar yetiştirerek önümüzdeki sezonlarda şampiyonluklar yaşayacağına inancım tamdır. Kadın basketbol takımımızda da erkek basketbol takımımızda olduğu gibi kısa, orta ve uzun vadeli plan, program ve strateji çerçevesinde bir yapılanma içerisindeyiz. Kadın Basketbol Şubesi Sorumlu Yöneticimiz Serhan Çetinsaya’ya da teşekkür ederim. Basketbol şubemizin sporcularına, şube çalışanlarına ve bize inanan tüm Beşiktaşlılara özellikle teşekkür ederim. THY Euroleague ve ING Basketbol Süper Lig şampiyonu olan değerli rakibimiz Anadolu Efes’i de tebrik ederim.

Şampiyon kulübün şampiyon taraftarı! Hayat normale döndüğünde basketbol takımımızı da yalnız bırakmayacağınızı biliyorum. Yeşil sahalarda olduğu gibi, salonlarda da Beşiktaş armasının sahaya çıktığı her alanda Beşiktaşlılığa yakışır şekilde desteğinizi artırarak sürdürmenizi bekliyorum. ŞAMPİYON SENSİN diyebileceğimiz nice sezon finalleri diliyorum.

Ahmet Nur Çebi
Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı