HABERLER

31.01.2017

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Fikret Orman, Yeni Transferlerimizle Birlikte İmza Töreni Düzenledi

Vodafone Arena’da gerçekleşen imza törenine Başkanımız Fikret Orman’ın yanı sıra; Ahmet Ürkmezgil (Genel Sekreter, Şan Ökten Tesisi’nden Sorumlu, İcra Kurulu Üyesi), Metin Albayrak (Futbol Altyapı, yapılanma ve scouting’den sorumlu, Fulya Hakkı Yeten Tesisleri’nden sorumlu, Yönetim Kurulu Sözcüsü), Hüseyin Mican (Kartal Yuvaları, İcra Kurulu Üyesi), Hakan Özköse (Pazarlama ve Sponsorluklar, Dernekler ve Taraftar ile Pendik Tesisi’nden Sorumlu), Candaş Tolga Işık (İletişim: Basınla İlişkiler ve Beşiktaş Medyasından Sorumlu (BJK TV, BJK Dergi, Sosyal Medya..) ile yeni transferlerimiz; Demba Ba, Ersan Adem Gülüm, Ryan Babel ve Matej Mitrovic katıldı.

İmza töreninde konuşma yapan Başkanımız Fikret Orman şunları söyledi;

“Ersan, evine hoş geldin. Bizim için çok özel bir oyuncu. Kulüp, 2012’de başkan olduğumuzda zor dönemdeydi. Zor süreç yaşadık. Gerçek Beşiktaşlılığını gösteren oyuncu Ersan’dı. Beşiktaş ile hiçbir konuşmada bulunmadan o günün şartlarında bizim için çok önemliydi, maaşından 500.000 Euro indirim yaptı. Beşiktaşlıların unutmamasını istiyorum. Geçen sene Çin’e transfer oldu. Bu sene biz de çok istiyorduk, evine gelsin diye. İstemeyerek yollamıştım. Aramızda olmasından mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.

Demba Ba, Hoş geldin. O da gerçekten bizimle çok bağdaşmış ve Beşiktaş’ın çok sembol olmuş bir oyuncusu. Takımımıza, yuvasına tekrar hoş geldin diyorum. Antrenman yapıyor, sakatlıklar geçirmiş. Yarın training kampına gidecek. 3 hafta sonra geri gelecek. Döndükten sonra takımla beraber sahada olacağını tahmin ediyorum.

Ryan Babel, daha önce transfer etmek istedik. Türkiye’de oynadığı zaman sözleşmesi bitmişti. Çok arzu etmiştim ama olmadı. Nasip, kısmetmiş. İki maçta iki gol ve iki asist yaptı. İnşallah kariyerinin sonuna kadar bizimle olur.

Matej Mitrovic, uzun zamandır takip ettiğimiz bir sporcu. Çok genç arkadaşımız. Epey bir izledik. Çok önemli, gelecek vaad eden bir oyuncu. Çok istedik gelmesini. Beşiktaş için çok önemli başarılara imza atacağına inanıyorum. Hayırlı olsun ve ailemiz arasına hoş geldin.

Arkamda da yazıyor. Bizim için imzalar kalbe atılan bir şeydir. Kağıtlarda kalmaz. En önemli gösterge Ersan ve Demba’nın bizimle olmasıdır.

Yeni transferlerimiz; Demba Ba, Ersan Adem Gülüm, Ryan Babel ve Matej Mitrovic, imza töreninde açıklamalarda bulundu. 

Ersan Adem Gülüm: İki tarafa da hayırlı olsun. Beşiktaş’ı ne kadar çok sevdiğimi herkes biliyor. İnşallah başarıyla devam eder. Çok mutluyum, herkese hayırlı olsun.

Demba Ba: Gerçekten imza attığım için memnunum. Burada harika zamanlar geçirdim. Tekrar kısmet oldu. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Rehabilitasyon aşamasını geride bıraktım. Önümde birkaç hafta kaldı. Geri döndüğümde eskisinden de sağlam döneceğim.

Ryan Babel: İki haftadır buradayım. Türkiye’ye döndüğüm için mutluyum. Beşiktaş’a geldiğim için mutluyum. Umarım maçlarda daha büyük performans ortaya koyacağız. İnşallah burada hep birlikte şampiyonluk yaşayacağız.

Matej Mitrovic: Bu kadar büyük bir kulübün, camianın arasında olduğumdan mutluyum. Burada kupalara, başarılara doğru yol alacağız. Takımda iyi oyuncular var. Şansımı beklemem ve iyi kullanmam lazım. Bunu bekleyeceğim. Şans geldiğinde elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.

Başkanımız Fikret Orman, yeni transferlerimizle basın mensuplarına poz verdikten sonra muhabirlerin sorularını yanıtladı.

Başkanımız Fikret Orman’ın Beşiktaşımızın gündemine dair yaptığı açıklamalar şöyle:

“Bütün transferler hayırlı olsun. Zaman zaman zor bir transfer dönemi geçirdik. Ara transferde iki eski oyuncumuz geri geldiler. İki yeni oyuncu transferi yaptık. Her zaman olduğu gibi ince eleyip sık dokumaya çalıştık. Forvet için beklenti yaratıldı. Geçen sezon da kaleci için yaratılmıştı. Beşiktaş, ligin lideri ve en çok gol atan takımı. Milli Takımın forveti ve ligin gol kralı da Beşiktaş’ta bulunmakta. Geniş bir kadromuz var. Taraftar çeşitli beklenti içine giriyor. Bir tarafı taraftar Fikret Orman, bir tarafı kulüp başkanı ve sorumluluk sahibi Fikret Orman var. UEFA ile yapılan anlaşmayı hepiniz biliyorsunuz. 2012’deki durumla son açıklanan risk analizi arasında Beşiktaş yer almamakta. Duygusal karar verdiğimizde başarılı olduğumuzu düşünmüyorum. 

Kadromuzda Türkiye liginin gol kralı Cenk Tosun, Kamerun Milli Takım forveti Aboubakar ve Ömer var. Demba Ba da geldi. Rehabilitasyon sürecinden sonra 2-3 hafta içinde Türkiye’ye gelecek.

Biz kendi perspektifimizden olaya bakıyoruz. Teknik ekip de kendi perspektifinden bakıyor. Bizim baktığımız açı zamanında maaş ödeme, prim ödeme gibi şeylerdir. Önceden futbolculara uzun zaman ödeme yapılmaması, geç ödeyebilmek gibi şeyler vardı. Herkese aynı zamanda ödeme yapıyoruz. Bu haftaki ödemelerle geçmiş ödemeleri kapatmış oluyoruz. Kadro yapılanması finans yapılanmasına paralel bir şey. 

Daha önce de anlattım yine anlatayım. Bizde transfer Metin Albayrak’ın başkanlığını yapmış olduğu scout departmanıyla başlıyor. Teknik olarak scout ekibi karar veriyor. Gökhan Keskin ve Fikret Demirer karar veriyor. Metin çoğu maçı canlı seyrediyor. En sonunda bana soruluyor. İşin teknik tarafının kararı verilmiş oluyor. Ben evet dediğimde teknik taraf bitiyor, ticari taraf başlıyor. Umut Güner, ticari tarafı götürüyor. Nihai kararı ben veriyorum. Mitrovic’i scout ekibinden Bayram hoca 4 defa izledi. Metin izledi, ben izledim ve karar verdik. Geçen sezon devre arasında Boyko’yu transfer ettik. Önemli bir transfer ama şans bulamadı. Bu sezon Fabri’yi bedelsiz aldık. Fabri’yi istemiyoruz başkanım diye yazılar oldu. Ama taraftarın en sevdiği oyuncuların başında Fabri geliyor. İnceleyerek, hesap ederek alıyorum. Tüm transferler ona göre oluyor. Kamuoyunun bilmesi lazım. Planlarımız doğrultusunda devam etmekteyiz.

Bizim bir kulüp terbiyemiz var. Ona göre Beşiktaş’ı yönetmeye çalışıyoruz. Bir camia ile kavga etme, çatışma içerisinde olmuyoruz. Uzun zamandır Fenerbahçe ile devam eden bir olay yaşıyoruz. Her kulübün kendisi ile ilgili açıklama yapma durumu var. Biz başkası ile ilgili açıklama yapmıyoruz. Yöneticilerin işi kulüpleri yönetmek. Saha içinde olan insan değiliz. Futbol saha içinde oynanan bir oyun. Başkan, yöneticiler arasında da hiçbir şekilde ego savaşlarına dönüşecek bir şey değil. Burada bulunma sebebimiz, Beşiktaş taraftarını mutlu etmek içindir. Fenerbahçe taraftarını mutsuz etmek değil.

Fenerbahçe Kulübü başkanının konuşmalarına girmek istemiyorum. Biz sahada mücadele eden Beşiktaş ahlakına göre duran bir kurumuz. Ricardo Quaresma, Beşiktaş ile sözleşmeli bir oyuncu. Sözleşmesi bu sezon değil, bir dahaki sezon biten bir sözleşme. Şu an 23 maç oynamış durumda. 7 maç sonra otomatik uzayan bir sözleşme. Ricardo Quaresma’ya teklif götürmenin tek sebebi olabilir. Sen oynama 7 maçlık sahada bulunma, sözleşmen uzamasın. Böylece sezon sonu boşa çık. Etik davranma ile alakası yok. Teklifleri yapanların hepsini mahkemeye vereceğim. İsterlerse evrakları göndereyim demişti, istiyorum. Ricardo Quaresma’ya bilgin var mı diye sorduğumda yok dedi. Biz Beşiktaş’ta kendini sahada hisseden oyuncu istiyoruz dedim. Ricardo, ben evime geldim, evimden başka yerde oynanam dedi. Sözleşme uzatmak istiyorsanız hemen uzatalım dedi. Menajerinin de bilgisi yok.

Sosa’nın Türkiye’den ne sebeple ayrıldığını herkes biliyor. Atmış olduğu mesajlar ve sosyal medyadan yazdıkları ortada. Kim isterse transfer etsin bizi ne alaka eder. 

Mehmet Ekici için transfer girişiminde bulunmadık. Trabzonspor’dan ayrılmak istediğini menajeri vasıtasıyla bize bildirdi. Beşiktaş’ta oynamak istediğini söyledi. Mehmet Ekici şu anda zaten bizde kadroya giremez. Gelecek sezonla ilgili değerlendirmiştik. Nereye gitmek istiyorsa gitsin. Bizim işimiz polemik yaratmak değil. Olayları saha dışına çekmek hoş bir şey değil. Herkes kendi işine baksın. Kimin kalmasını istiyorsak kalıyor. Burası bir aile. Giden geri geliyor. Böyle bir aile düzenimiz var. Her şey sevgi üzerine kurulu burada.

Futbolun tüm güzide kulüplere ihtiyacı var. Rekabetin olmadığı yerde taraftar yurt dışına dönüyor. Beşiktaş haricinde diğer statlar boş. Kimse ile polemiğe girmek istemiyoruz. Türk futbolu bu hakemlerle gidecek. Bizim maçlarımızda da hata oluyor. Algı yaratmak kimsenin haddine değil. Birinden bir medet bekleyen namerttir.

Beşiktaş’ın pırlanta gibi oyuncuları var. Takımın başında dürüst ve iyi bir antrenör var. Güzel futbol oynuyorlar. İşimiz taraftarı mutlu etmek. Sahada olan sahada kalır. Şenol Güneş ile ağabey-kardeş ilişkimiz var. Şenol Güneş ile sözleşmemiz var. Aramızda bir sorun yok. Tüm amacımız şampiyon olmak.

Yıldırım Demirören, beş yıldır federasyon başkanı. Bu sürede biz bir kupa aldık. Kupa alamadığımızda borç yok muydu. Rencide edici davranışlar toplumları geriyor. Malatyaspor’a bir maç için stadımızı vereceğiz. Kişilerin hataları kurumları bağlamaz. İhtiyacı olan her kulübün yanında olmaya çalışacağız.

Biz geldiğimizde menajerlik ücretleri yüzde 22 civarındaydı. Biz bunu 7 seviyesine çektik. Menajerler sistemin bir parçası. Beşiktaş’ı şampiyon gibi göstermeye başladılar. Daha uzun yolumuz var. Birbirimize kenetlenmişken araya nifak tohumları ekmek isteyenler var.

Derbinin güzel geçmesini diliyorum. Rakip takım taraftarını ve Fenerbahçe yönetimini en iyi şekilde ağırlayacağız. Taraftarlarımızı derbiye bekliyoruz. Derbide kötü söz ve küfür etmeyelim. Beşiktaş’a yakışır şekilde hareket edelim." 
Fotoğraf: Ufuk Tuncaelli