HABERLER

Coşkun Taş: 'Eski Beşiktaşlılardan kim kaldı?'

Beşiktaşımız, her alanda ilkleri yaşatan kulüp olmuştur. Beşiktaş’ın efsane kadrosundan, Süleyman Seba’nın takım arkadaşı, büyük futbolcu Coşkun Taş da Beşiktaşımız’a uzun yıllar hizmet vermiş, bu şerefli formayla ilkler yaşamış ve yaşatmıştır. Dünya Kupası’nda, Avrupa’da, Türkiye’de nice başarılara ulaşmış, ülkemizi ve Kara Kartal’ı temsil etmiş seksen iki yıllık çınar; Coşkun Taş ile buluştuk ve ülke futbolunun, Beşiktaş’ın arkeolojisini ortaya serdik.
Kalender Beşiktaşlı eski futbolcumuz Coşkun Taş’ın Kuşadası’ndaki yazlığında gerçekleştirilen bu röportajdan bazı bölümler şöyle:
“Başbakanlık Kupası’ndan Galatasaray ile iki kere üst üste karşılaşmıştık. Moda’da kampa girerdik. Maç esnasında bana bir orta geldi ama top böyle tıp, tıp, tıp diye aheste aheste geliyor, kalede de rahmetli Turgay Şeren. Ben topa öyle bir gelişine vurdum ki top yine böyle tıp, tıp, tıp diye Turgay’ın yanından geçti ve filelerle buluştu; gol! O kadar kötü vurmama rağmen gol olması ilginçti. Rahmetli Turgay sürekli bana ‘Ulan ne kötü şut atıyorsun’ derdi.”
“Alsancak Stadı’nda sahada papatya açtığını bile hatırlıyorum. İzmir’de bir gol atmıştım, yanıma geldiler, ‘Yüz elli lira kazandın’. Neden? Bir gazete o gün ilk golü atana yüz elli lira verecekmiş. Haberim yoktu ama golü attım, parayı da götürdüm.”
“Hakkı (Yeten) abi ile Faruk (Sağnak) abi ile bir gün Köln’de buluştuk. Onların tercümanlıklarını yaptım ve dondurma yedirdim. O zamanlar pek Türk lokantası yoktu, Balkan lokantasına götürdüm onları. Hatta Hakkı abi bizi fırçaladı ‘Amma yiyorsunuz’ diye. Ama çok iyi vakit geçirmiştik.”
Daha fazlası Beşiktaş Dergisi Eylül sayısında...
Abonelik: 0850 399 1903 - www.kartalyuvasi.com.tr
Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde...