HABERLER

03.01.2016

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Japan:96 Banvit:87

Beşiktaş Sompo Japan, Spor Toto Basketbol Ligi’nin 14. hafta maçında Banvit ile karşılaştı. Beşktaş Sompo Japan maçı 96-87 kazandı.

Siyah-beyazlılarımız Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya; Nate Wolters, Randy Culpepper, Tremmell Darden, Lamont Hamilton, Maciej Lampe ilk 5’iyle başladı.
 
Karşılaşmaya tempolu giren taraf Banvit oldu ve rakibimiz maçın başında boyalı alan civarından skor üretti. Karşılaşmadaki ilk sayılarımız alçak post oyunu sonrasında Maciej Lampe’den geldi. Ekibimiz çeyreğin başında savunma ribaundlarında sıkıntı yaşadı. Banvit aldığı hücum ribaundları sonrasında 2. şans sayılarıyla etkili oldu. Çeyreğin ortalarına gelinirken rakibimiz forveti Adnen Moerman’ı devreye soktu ve Moerman’ın 3 sayılık isabetleriyle öne fırladı. Adnen Moerman ilk çeyrekte 14 sayı üretti ve Banvit’i taşıyan isim oldu. Rakibimiz ilk çeyreği 28-21 önde tamamladı.
 
Ekibimiz 2. çeyreğe Engin Atsür’ün 3 sayılık isabetiyle başladı. Bu çeyreğe savunmada daha dirençli girdik. Çeyreğin başında Banvit gardı Courtney Fortson ile oyunu itti ve topu iyi dağıttı. Ekibimiz 2. çeyrekte Lamont Hamilton-Engin Atsür ikilisiyle skor üreterek takibini sürdürdü. Çeyreğin ortalarına gelinirken rakibimiz gardı Dominique Johnson’ın penetreleriyle etkili oldu ve oyundaki üstünlüğünü korudu. İlk yarının sonunda yıldızımız Maciej Lampe arka arkaya isabetler buldu. Banvit soyunma odasına 51-45 üstünlükle gitti.
 
3. çeyreğe hücumda dinamik ve ritimli başladık. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Tremmell Darden’ın 3 sayılık isabetiyle geldi. Çeyreğin başında yakaladığımız seriyle oyuna denge getirdik. Çeyreğin ortalarına gelinirken oyundaki tempo arttı ve 2 ekipte geçiş hücumlarıyla karşılıklı isabetler buldu. Banvit çeyreğin son bölümünde savunma sertliğini arttırdı. Siyah-beyazlılarımız çeyreğin sonunda Banvit’in eşleşmeli alan savunmasına hücum etmekte zorlandı ve hücumda sıkıştı. Banvit final periyoduna 71-66 önde girdi.
 
Son çeyreğe Tremmell Darden’ın 3 sayılık isabetiyle girdik. Ekibimiz final periyoduna oldukça ritimli başladı ve çeyreğin başında 7-0’lık bir seri yakalayarak öne geçti. Banvit final periyodunda 5 dakika boyunca sayı üretemedi. Siyah-beyazlılarımızın oyunun bu bölümünde yaptığı alan savunması Banvit’in dengesini bozdu. Çeyreğin ortalarına gelinirken Banvit gardı Courtney Fortson’ın bire birleriyle skor buldu ve oyuna tutundu. Maçın son bölümünde kıyasıya bir mücadele vardı. Siyah-beyazlılarımız kırılma anlarında Maciej Lampe ile skor buldu. Ekibimiz maçın sonunda hata yapmadı ve karşılaşmayı 96-87 kazandı.
 
Siyah-beyazlılarımızda; Maciej Lampe 26 sayı, 7 ribaund, 4 asistle, Lamont Hamilton 18 sayı, 5 ribaund, 1 asistle, Tremmell Darden ise 16 sayı, 4 asist, 2 ribaundla galibiyeti getiren isimler oldu.  
 
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı