HABERLER

Müjdat Gezen: 'Değerlere sahip Beşiktaş, eşsizdir.'

Müjdat Gezen, yaşayan bir efsane... Beşiktaş Dergisi’nin editörü Murat Arda’ya, gerek sanat yaşamından gerekse de sportif hayatından çok önemli anılarını anlatan Müjdat Gezen ile yapılan söyleşiden bazı bölümler şöyle:
 
“Beşiktaş’ın demokrat, ilerici, karakterli bir taraftar kitlesinin olması beni hep heyecanlandırmıştır. Çarşı’nın bir parçası gibi hissediyorum. Beşiktaş da, Vefa gibi bir semt takımı. Biz başkayız ya, anlayamaz bazıları... Benim iki takımım var, birincisi Vefa, ikincisi Beşiktaş... Semt takımı olmanın ruhunu yaşatan bu iki güzide kulübün kalbimdeki yeri çok ayrıdır.”
 
“Hakkı abi, Galatasaray kalecisi Osman’a dönüp: “Gel bakayım buraya” diyor. kaleci Osman İncili de, rahmetli Kova Osman, Baba Hakkı’dan korkuyor, “Gol değil” derse Baba onu yiyecek. “Gol” dese kendi takım arkadaşları yiyecek. “Valla görmedim” demiş o da. Sonra Baba Hakkı bir tane daha çakıyor, babam da sevinip rahatlıyor... Babam, bunu bana anlatırken “Eğer o maçı Kara Kartal kaybetseydi kesin beni denize atacaklardı” diyor, Çırağan sahilinde çünkü stat.”
 
“Beşiktaş’ın güzelliği semtinde ve o semte hayat veren insanlarındadır. Değerleri olan bir takımdır Beşiktaş, gerçek bir semt takımı ve bunun için eşsizdir. Bağrından çıkan insanlara da bakılacak olursa, Hakkı abi gibi, Süleyman abi gibi kıymetli futbol insanlarına bakarsanız Beşiktaş’ın alelade bir takım olmadığını anlarsınız”
 
Daha fazlası Beşiktaş Dergisi Ocak sayısında...
Abone olmak için lütfen arayın: 444 1903