HABERLER

18.10.2015

BASKETBOL

İstanbul Üniversitesi:66 Beşiktaş:60

Kadın Basketbol Takımımız, Süper Lig’in ilk haftasında İstanbul Üniversitesi’ne 66-60 yenildi.

Prof. Dr. Turgay Atasü Spor Salonu’nda oynanan maça siyah-beyazlılarımız; Ayşe, Emel, Şaziye, Cloud ve Ivankovic beşiyle çıktı.
 
Oyuna tutuk başlayan takımımız, hücuma çıkışlarda hatalar yapıp savunma ribaundlarını almakta zorlanınca İstanbul Üniversitesi farkı açtı. Ivankovic’in 11 sayısı ile oyuna tutunmaya çalışan ekibimiz, ilk çeyreği 20-13 geride tamamladı.
 
İkinci çeyreğin başında farkı azaltmak için acele eden siyah-beyazlılarımız, hücumda hatalar yapınca fark daha da açıldı. İlerleyen bölümde toparlanan takımımızın bulduğu sayılar farkın kapanmasına yetmedi ve ilk yarı 40-28 İstanbul Üniversitesi’nin üstünlüğüyle sona erdi.
 
İlk yarıda en skorer oyuncumuz 15 sayıyla Luca Ivankovic oldu. Ivankovic’i 7 sayıyla Ayşe takip etti.
 
Üçüncü çeyreğe çok iyi başlayan takımımız, oyunun kontrolünü eline aldı ve savunma ile hücumda başarılı bir performans gösterdi. Çeyreğin bitimine iki dakika kala farkı bir sayıya indirmeyi başaran siyah-beyazlılarımız, kalan sürede basit hatalar yapınca son çeyreğe 53-47 geride gitti.
 
Son çeyrek büyük bir çekişmeye sahne oldu. Karşılıklı basketlerin atıldığı periyotta bir türlü öne geçemeyen ekibimiz, salondan 66-60 mağlup ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 22 sayı kaydeden Luca Ivankovic oldu. Ivankovic’i 15 sayıyla Ayşe Cora ve 12 sayıyla Nadezhda Grishaeva takip etti.
Haber: Selçuk Genç