HABERLER

18.10.2015

BASKETBOL

Akın Çorap Yeşil Giresun Bld.:79 Beşiktaş Sompo Japan:74

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Spor Toto Basketbol Ligi’nin 2. maçında Yeşil Giresun Bld. ile karşılaştı. Yeşil Giresun Bld. maçı 79-74 kazandı.

19 Eylül Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Nate Wolters, DJ Seeley, Tremmell Darden, Erik Murphy, Maciej Lampe ilk 5’iyle başladı. Karşılaşmaya tempolu giren ekip Yeşil Giresun Bld. oldu ve maçın başında 7-0’lık bir seri yakaladı. Siyah-beyazlılarımızın ilk sayıları DJ Seeley’nin çaldığı top sonrasındaki smacıyla geldi. Ekibimiz maça çok kötü bir atış yüzdesiyle başladı ve skor üretmekte zorlandı. Yeşil Giresun Bld’nin yaptığı alan savunması dengemizi bozdu ve ritim bulmamızı engelledi. 1. çeyreğin sonunda takımımız savunma sertliğini artırdı ve kolay sayılara izin vermedi. Çeyreğin sonunda aradaki sayı farkı eridi.  Yeşil Giresun Bld. ilk çeyreği 16-13 önde tamamladı.
 
2. çeyrekteki ilk sayılarımız Tremmell Darden'ın orta mesafe isabeti sonrasında geldi. 2. çeyrekte ilk 3 dakika geride kalırken Yeşil Giresun Bld’nin 22-15’lik üstünlüğü vardı. Ekibimizin yaptığı basit top kayıpları organize olmamızı engelledi. Rakibimiz Jaleel Akındele ile pota altında ciddi bir üstünlük kurdu ve ribaundları topladı. Tremmell Darden’ın düzen dışı bulduğu sayılar ekibimizi sürükledi. Takımımız 2. çeyrek itibariyle de çok kötü bir yüzdeyle oynadı. Yeşil Giresun Bld. soyunma odasına 31-26 üstünlükle gitti. 
 
3. çeyrekteki ilk sayılarımız alçak post oyunu sonrasında Maciej Lampe ile geldi. 3. çeyrekte ilk 3 dakika geride kalırken Yeşil Giresun Bld’nin 35-30’luk üstünlüğü mevcuttu. Ekibimiz 3. çeyreğin başında Maciej Lampe’nin bulduğu sayılarla tempo buldu. İkinci yarı itibariyle iki tarafta daha iyi ve ritimli hücum etmeye başladı. 3. çeyreğin son bölümünde karşılıklı sayılar geldi. Ekibimiz 3. çeyreği 47-46 önde tamamladı.
 
Final periyoundaki ilk sayılarımız Engin Atsür'ün 3 sayılık isabeti sonrasında geldi. 4. çeyrekte ilk 3 dakika geride kalırken Yeşil Giresun Bld’nin 59-55’lik üstünlüğü vardı. Son çeyrekte rakibimiz topladığı ribaundlar ve çaldığı toplar sonrasında hızlı hücum sayıları buldu. Ekibimiz oyunun son bölümünde basit hatalar yaptı. Doron Perkins, Antonio Crocker ve Jeleel Akındele’nin performansları Yeşil Giresun Bld.’yi taşıdı ve rakibimiz karşılaşmadan 79-74 galip ayrıldı.   
 
Siyah-beyazlılarımızda; Kartal Özmızrak, 12 sayı, 2 ribaund, Maciej Lampe ise 11 sayı, 2 ribaund, Nate Wolters ise 9 sayı, 5 ribaund, 3 asist ile maçı tamamladı. 
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı