HABERLER

30.08.2015

FUTBOL AKADEMİ

Beşiktaş:5 Gaziantepspor:0 (U-19)

U-19 Elit Akademi Takımımız, Akademi Ligi’nin 3. haftasında Gaziantepspor’u 5-0 mağlup etti.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde oynanan mücadeleye siyah-beyazlılarımız, Enes Fidayeo, Durmuş Özkan Şay, Furkan Yılgın, Alpay Çelebi, Suat Gündüz, Muhammet İstek, Rıfat Can Aslan, Burak Ceylan, Muhammed Öztürk, Ömer Taşkın ve Hüseyin Eray Karatal ilk onbiriyle başladı.
 
Mücadeleye iki takım da dengeli başladı. Orta alan mücadelesiyle geçen ilk bölümde iki takımda pozisyon bulmakta zorlandı. Burak ve Muhammet ile orta alanda baskılı oynayan takımımız, rakibine geçit vermedi. Ekibimiz, Hüseyin Eray ve Rıfat Can’ın kanatlardan getirdiği toplarla rakip kalede pozisyon aradı. Sol taraftan kullanılan kornerde ceza sahası içerisinde iyi yer tutan Suat, attığı golle takımımızı 1-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 1-0 siyah-beyazlılarımızın üstünlüğüyle tamamlandı.
 
Takımımız, ikinci yarıya hızlı başladı. Orta alandaki baskılı oyununu sürdüren ekibimiz, rakibinin pozisyon bulmasını önledi. Muhamed, ceza sahası önünden attığı golle farkı 2’ye çıkardı. (2-0). Savunmada Alpay ve Suat ile iyi bir ikili oluşturan ekibimiz, rakibine geçit vermedi. Orta alandan atılan uzun topta sağ kanatta Rıfat Can, topla birlikte ceza sahasına girdi. Rıfat Can, ceza sahası içerisinde yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Ömer, takımımızı 3-0 öne geçirdi. Penaltı pozisyondan 5 dakika sonra sol kanattan ceza sahasına giren Rıfat Can, yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Rıfat Can, penaltıdan attığı golle farkı 4’e çıkardı (4-0). Mücadelede son bölüme gelinirken baskıyı arttıran takımımız, hücumda daha çok pozisyon bulmaya başladı. Sağ taraftan kullanılan frikikte topun başına geçen Hüseyin Eray, attığı golle skoru 5-0’a getirdi ve maçın sonucunu belirledi.