HABERLER

05.09.2015

FUTBOL AKADEMİ

BJK Futbol Özkaynak Düzeni Eğitim Yayınları 5. El Kitabı Yayımlandı

Öfke ve Öfke Kontrolü konu başlıklı ‘’BJK Futbol Özkaynak Düzeni Eğitim Yayınları 5. El Kitabı’’ yayımlandı.

Sporcular, ebeveynler ve aileler için hazırlanan el kitabında öncelik olarak öfkenin ne anlama geldiği, şiddet ile öfkelenmek arasında farklılıklar ve öfke anında nasıl davranılması ve yaklaşılması gerektiğinin bilincinde olmaları hedefleniyor.


Çocuk ve genç sporcunun gelişim safhasını psikolojik açıdan en yüksek verimle geçirmesi adına yapılan bu kitapta kısa ve öz bir dil kullanılmıştır. Konulara ve anlatıma uygun resimler seçilirken bireylerin el kitabını okurken zihinlerinde bir algı yaratabilmek istenmiştir.


Toplumumuzun genel problemi olan ve hiç öfkelenilmemesi gerekir gibi yalnış olan algıyı ortadan kaldırmak adına öfkenin son derece normal ve yaşamın devamı için gereken bir duygu olduğu anlatılmaktadır. Genç bir sporcuya öfke anında nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda yaşanan sorunlara yönelik toplumun bakış açısını değiştirmek adına bir futbol altyapı organizasyonu olarak ilklere imza atmaya devam ediyoruz.


El kitabının ana başlığı Öfke ve Öfke Kontrolü olup, Kulübümüz vizyon ve misyonu ile futbol altyapı organizasyonumuz, kulüp değerlerimiz ve Özkaynak Andımız ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır.

 
Altyapı organizasyonu olarak yurt dışında bir çok turnuva ve uluslararası müsabakalarda boy gösterildiği için bu el kitabınında çift taraflı yapılıp bir tarafı İngilizce olarak basılmıştır. Öfke ve Öfke Kontrolü adlı el kitabımız, sporcularımız ve aileleri dışında Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerinde dağıtıma başlanmıştır.