HABERLER

Beşiktaş Dergisi'nin Ağustos Sayısı Çıktı

Birbirinden renkli röportaj ve yazıların yer aldığı Beşiktaş Dergisi’nin Ağustos sayısı piyasada...

Aramızdan bir yıl önce ayrılan Onursal Başkanımız Süleyman Seba’nın kapağında yer aldığı Beşiktaş Dergisi, efsane ismin posterini de sizlere hediye ediyor. Ayrıca ressam Nihat Evren Derman’ın yağlıboya Köyiçi Meydanı’nını resmettiği tablosuyla Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 2015-2016 ilk yarı fikstürü de dev poster olarak hediye...
 
İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:
 
* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın taraftarlarımıza mesajları...
* Büyük Başkan Süleyman Seba’yı, Beşiktaşımız’ın Onursal Başkanı’nı yitirmemizin üzerinden bir yıl geçti. Süleyman Seba, bizlere iyi bir insan olmanın mirasını bırakmıştır. Beşiktaşlılık duruşunun en büyük sembollerinden biri olan Süleyman Seba’nın kişiliğinde taşıdığı manevi değerleri ve asil Karakartal ruhunu geleceğe taşıyacağımıza söz veriyoruz. Sevenlerinin anlatımlarıyla Seba’yı saygıyla anıyoruz.
* “Süleyman Seba’nın Beşiktaş kültürüyle yoğrulmuş özellikleri, zaman içinde Beşiktaş’ın duruşuna dönüşecek ve haklı saygıyı ve değeri  hak edecekti. Peki neydi bu özellikler? Tevazu, alçak gönüllülük, zerafet, sebat, diğerkamlık, inat, ketumiyet ve dürüstlüktü”... Onursal Başkanımız’ın hayatını ve anılarını BJK İletişim Danışmanı Rıdvan Akar yazdı.
* Genç yöneticimiz Emre Kocadağ, Siyah-Beyaz dünyasını ve kulübümüzdeki çalışmalarını anlattı. Yöneticimiz ile Kartal Yuvası’ndaki çalışmalar, yenilikler ve yapılması düşünülen projeler hakkında A’dan Z’ye her şeyi bu röportajda konuştuk. Kocadağ, taraftarlarımıza “Yeniliklere ve sürprizlere hazır olun” diye seslendi.
* Haziran-Temmuz aylarında Beşiktaş Camiası’nda neler yaşandı?
* Terörü lanetliyoruz.... Dört tıp, altı hukuk, altı sosyoloji, sekiz psikoloji öğrencisi... Ve onlarca güzel çocuk, genç, yaşlı demeden Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırı sonucu katledildi. Türkiye’nin dört bir yanına ateş düştü... Ama’sız, Fakat’sız, Şart’sız, Şurt’suz kınıyoruz; terörü, kör şiddeti lanetliyoruz...
* Futbol takımlarımızın 2015-2016 futbol sezonunda giyeceği formalar, Beşiktaşlı taraftarlarımızın beğenisine sunuldu. Yeni sezon formalarımız için hazırlanan kampanyanın sloganı, yeni sezon için tasarlanan üç formanın da yalnızca Siyah ve Beyaz renklerde olmasından hareketle “Başka Renk Yok” olarak ortaya çıktı.
* Ressam Nihat Evren Derman’ın etkileyici anlatımıyla “Beşiktaş Köyiçi” isimli yağlıboya resmi ve hikayesi...
* Beşiktaşımız’ın genç forveti Cenk Tosun, Beşiktaş Dergisi’nin “moda” sayfalarına konuk oldu. Kartal Yuvası’ndaki lisanslı ürünlerin tanıtıldığı sayfalar için Cenk, birbirinden güzel pozlar verdi.
* Türkiye Milli Takımı’nın tarihinin en büyük başarısını yaşatma Şeref’ine nail olan Şenol Güneş, şimdi de Beşiktaşımız’ın esenliği için ter döküyor. 2002 yılında Japonya ve Güney Kore’nin ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası’nda milli takımımız dünya üçüncüsü olmuştu bidiğiniz gibi... Şimdi de başarı sırası Siyah-Beyaz’da, Beşiktaşımız’da... Şenol Güneş’e “Hoşgeldin” diyor ve Beşiktaşımız’a yeni efsane dönemler yaşatacağına inancımızı dile getirmek istiyoruz.
* Büyük umutlarla yeni bir sezona giriyoruz. Umudumuz ve hedefimiz, elbette Lig Şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Avrupa’da başarı… Bu hedeflere ulaşmak için teknik direktörümüz Şenol Güneş’in yönetimindeki takımımıza yeni transferler yapıldı. Ricardo Quaresma, Luiz Rhodolfo, Andreas Beck ve Dusko Tosic... Onlar artık Siyah-Beyazlı forma için mücadele edecek... Beşiktaşımız’ın gücüne güç katacak....
* 2015-2016 sezonu hazırlıklarına 1 Temmuz günü BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde başlayan futbol takımımız, kamp çalışmalarını Almanya ve Avusturya’da gerçekleştirdi. Teknik direktörümüz Şenol Güneş’in liderliğinde yapılan çalışmalarda futbolcuların hırsı ve neşesi dikkat çekti. Karakartalımız’ın kampından çok özel notlar ve fotoğraflar dergimizde....
* Gazeteci Gökhan Karakaş, Uzak Asya’nın güneyindeki Beşiktaş sevdasını dergimizin sayfalarına taşıdı.
* Başkanımız Fikret Orman, Ramazan ayı boyunca düzenlediği iftar organizasyonları ile camiamızı bir araya getirdi ve onlarla görüş alışverişinde bulundu. Bu vesileyle tüm Beşiktaşlılar’ın geçmiş Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlarız.
* Beşiktaş’ın Hakkı’lı, Şeref’li ve Çengel Hüseyin’li kadrosunda bile ilk on birinde kendisine yer bulabilecek çapta, Avrupa düzeyinde bir yıldızdı Yusuf Tunaoğlu... 2000 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama çok erken veda etti. Beşiktaşlılar, Yusuf Tunaoğlu’nun ne futboluna ne de kendisine doydular. Efsane ismin portresini Beşiktaş tarihçisi Vala Somalı yazdı.
* Adını son yıllarda sıkça duyduğumuz tribünün dışındaki varlıklarıyla dikkatleri çeken bir taraftar grubunu Beleştepe’yi bu ay dergimize konuk ettik. Beleştepe, Beşiktaşlılığı anlatmak için tek başına bile yeterli bir sözcük… Stadın en güzel yeri, parası olmayanların, bilet bulamayanların Beşiktaş sevdasını yaşadıkları nokta... İşte yıllardır tribünde yer alan çoğu genç, üniversite mezunu, Beşiktaş sevdalısı taraftarlar kendilerine bu ismi seçmiş.
* BJK Futbol Okulları Genel Kordinatörü ve Teknik Direktörü Ufuk Pak’ın öykü dizisi sona eriyor; 1964, 1965 ve şahane yıllar; 1966, 1967...
* Danışman astrolog Betül Alakır’dan Oğuzhan Özyakup’un astrolojik portresi...
* Büyük aktör, aynı zamanda bilim insanı ve üniversite hocası olan efsane jön Ediz Hun, Beşiktaş Dergisi Ağustos sayısına konuk oldu. Editörümüz Murat Arda, Ediz Hun’la, Carl Sagan’dan Hulusi Kentmen’e, Süleyman Seba’dan sinemaya, Yeşilçam’dan stat tribünlerine kadar her konuyu konuştu.
* Kulübümüzün 2013 yılından beri iş birliği yaptığı Sırmagrup’un yönetim kurulu başkanı Davut Dişli, şirketlerinin faaliyetlerini, hedeflerini ve Beşiktaşımız başta olmak üzere sponsorluk çalışmalarını anlattı.
* Dünya futbolunda star olarak adlandırılan ilk futbolculardan biri olan Giuseppe Meazza, 1930’lu yıllarda oynadığı dönemde 361 maçta 243 gol attı. İtalyan futbolcunun kariyerini ve yaşam biçimini Vala Somalı yazdı.
* Kocatepe Üniversiteli Beşiktaşlılar dergimize konuk oldu. Arkadaşlarımız, Beşiktaş’a dair hissettiklerini, Kara Kartal sevgilerini ve üniversiteli Beşiktaşlı olmanın ayrıcalıklarını içtenlikle sayfalarımıza taşıdılar. UNIBJK Okul Sorumlusu Demet Güreş, Beşiktaş Dergisi için yazdı.
* 1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Derneği’nin kuruluşu, faaliyetleri ve camiamıza mesajları...
* Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin, motosizlet kullanarak hayatınızı nasıl kolaylaştıracağınızı yazdı.
* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, yaz sıcaklarındaki sürüş zorluklarını ve 100. Yıl Çanakkale Rallisi’ni yazdı.
* Ağustos ayının kültür ve sanat etkinlik takvimi...
* Editörümüz Murat Arda’dan film ve kitap incelemeleri…
* Murat Yıldız’ın derlediği en son teknoloji haberleri ve ürün incelemeleri...
 
Yavru Kartal Dergisi’nde bu ay
Yavru Kartallarımız’ın çok sevdikleri dergileri de yine onların katılımları ile dopdolu... Yavru Kartallarımız’dan Arda Töreyen, Melis Töreyen ve Ayla Hamdi’nin başarılı kalecimiz Günay Güvenç ile yaptığı röportaj, Şenol Güneş’in karikatür posteri, Yavru Kartal’ın Günlüğü, Mini Mini Kartallar, Bilmece-Bulmaca-Eğlence, Çizgi-Roman BJK Tarihi, Fotoğrafını Yolla Kartal Ol, resim yarışması ve aktüel bilgiler Yavru Kartal dergimizde...
Beşiktaş Dergisi’ne abone olmak için lütfen arayın: 444 1903