HABERLER

Beşiktaş RMK Marine:89 Hyeres Handi Basket:95

Beşiktaş RMK Marine Takımımız, İspanya'nın Getafe şehrinde düzenlenen Andre Vergauwen Kupası'nın ilk maçında uzatmaya giden mücadelede Hyeres Handi Basket'e 95-89'luk skorla mağlup oldu.

Karşılaşmaya her iki takım da dengeli başladı ve ilk dakikalar karşılıklı basketlerle geçildi. Beşiktaş RMK Marine Takımımız ilk çeyreğin son anlarında hücumda iyi bir oyun sergiledi ve çeyreği 19-18 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte daha iyi bir oyun sergiledik ve özellikle savunmada Fransa temsilcisi Hyeres Handi Basket'e geçit vermedik. Kaan Dalay ve Bülent Yılmaz'ın üretken oyunu ile siyah-beyazlılarımız maçın ilk yarısını 43-36 önde tamamladı.

Üçüncü çeyreğe tutuk başladık. Hyeres Handi Basket hücumda oyuna ağırlığını koydu. Fransa temsilcisine Kaan Dalay ve Aytaç Ercan'ın sayılarıyla karşılık veren ekibimiz çeyreği 61-55 önde tamamladı.

Dördüncü çeyreği ekibimiz Aytaç Ercan'ın sayıları ile başladı. Takımımız bu çeyrekte özellikle hücumdaki üretkenliği ile dikkat çekti. Son anlarının büyük çekişmeye sahne olduğu bu çeyrek ve maç 81-81 eşitlikle tamamlandı ve maç uzatma dakikalarına taşındı. Bu çeyrekte ekibimizde Bülent Yılmaz ve Aytaç Ercan beş faul ile oyun dışında kaldı.

Uzatma dakikalarında ilk sayı Hyeres Handi Basket adına Rodriguez'den geldi ve Fransız takımı 83-81 öne geçti. Takımımız Deniz Acar'ın iki sayılık basketi ile karşılaşmada tekrar eşitliği sağladı. Maçta son 3 dakikaya girilirken rakip takım Jouanserr ile arka arkaya 4 sayı buldu ve skoru 87-83'e getirdi ve farkı 4 sayıya çıkardı. Son 20 saniyeye girilirken Deniz Acar'ın basketi ile skoru 91-89'a getirerek farkı iki sayıya indirdik ancak daha sonra karşılaşmayı 95-89 kaybettik.

Beşiktaş RMK Marine Takımımız'da Hyeres Handi Basket karşısında en skorer oyuncu 20 sayıyla Aytaç Ercan olurken onu 18 sayıyla Bülent Yılmaz ve Deniz Acar takip etti.

Siyah-beyazlılarımız Andre Vergauwen Kupası'nın ikinci maçında bugün TSİ 21:15'te Almanya temsilcisi BG-Baskets Hamburg ile karşılaşacak.