HABERLER

25.03.2015

GÜNCEL HABERLER

Metin Albayrak:'Türk Futbolunu Yönetenlerden Adil Yönetim Bekliyoruz '

İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcümüz Metin Albayrak, BJK TV'de BJK TV Genel Müdürü Bülent Ülgen'in sunduğu 'Gündem Özel' programında önemli açıklamalarda bulundu.

"Türk futbolunu yönetenlerden adil yönetim bekliyoruz"
Metin Albayrak, Fenerbahçe mağlubiyetinden dolayı camia olarak çok üzgün olduklarını belirterek, "İlk olarak taraftarlarımızın karşısına böyle çıkmak istemezdik. Yenilgiden dolayı oldukça üzgünüz. Ligde sadece temiz futbol ve adeleti isteyen bir camiayız. Başkanımız Fikret Orman zaten her şeyi geniş bir şekilde anlattı. Hedeflerimizi, kalan maçlarımızı. Ben de bir kaç şeyin altını çizmek istiyorum. İnandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Atalarımızdan aldığımız, "Şerefinle Oyna, Hakkınla Kazan" felsefemizi her zaman söylüyoruz. Hak etmediğimiz hiçbir şeyi istemiyoruz. Türk futbolunu yönetenlerden adil yönetim bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Fırat Aydınus kişiye özel hakemlik yaptı"
Fenerbahçe karşılaşmasının hakemi Fırat Aydınus hakkında da konuşan İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcümüz Metin Albayrak, "Hakem sahanın otoritesidir. Gerçekleri görerek, hiçbir camiaya mensup olmadan, birilerine yandaşlık yapmadan, gördüğünü çalacak. Artık maçlar 6 hakemle yönetiliyor. Bazen poziyonlar kaçabiliyor. 4. hakem olmadı, kale arkalarına hakem geldi. Tribünlerde de gözlemciler var. Bu derbi maç, hakemlik adına yüz karasıdır. Buradan TFF'ye sesleniyorum. Üç maymunu oynamasınlar. Cesur olsunlar. Öleceklerse de cesurca ölsünler. Gördüklerini yazsınlar. Eyyamcılık yapmasınlar. Hiçbir şey olmamış gibi hakeme de 8,2 puan vermişler. Bu maç Avrupa'da oynansa puanı ne olurdu bilmiyorum . Dünyada hiçbir ülkede düşünemiyorum bu küfürlerin cezasız kalacağını. Hiçbir şey görmemiş, hiçbir şey olmamış gibi davranıyorlar. Mevcut durum, Türk futbolunun içinde bulunduğu yanlış yönetimin acizliğidir. Geçen yıl Galatasaray ile oynadığımız olaylı maçın baş aktörüydü. Bu sene Fenerbahçe maçımızı yönetti. Ben maçı onun değil Emre Belözoğlu'nun yönettiğini düşünüyorum. Kişiye özel hakemlik yaptı. Eğer Fırat Aydınus, onurlu, gururlu bir arkadaşsa, kişiliği, karakteri varsa, hakemliği bıraksın. Gülerek, futbolcuların ensesine vurarak otorite sağlanmaz MHK Başkanı'na da sesleniyoruz. Yusuf Namoğlu saygı duyduğumuz bir büyüğümüz. Muhakak onlar da bu olayların gereğini yerine getirecektir" dedi.

"Beşiktaş'ın hakkını yedirmeyeceğiz"
Maçın hakemini eleştiremeye devam eden Metin Albayrak, TFF'ye de çağrıda bulundu. Albayrak şu şekilde konuştu:
"Maçta dördüncü hakem Deniz Çoban, küfür edildiği ve kırmızı kart olması gerektiği yönünde Fırat Aydınus'u uyardığı ancak bu uyarının dikkate alınmadığını öğrendik. Merkez Hakem Kurulu'ndan hakem konuşma kayıtlarını istiyoruz. Bana göre Fırat Aydınys bu ülkeye yakışmayan bir futbol yönetimi sergiledi. Çocukluğumuzda oynadığımız mahalle maçında bile biri çıktığı zaman maç biter. Biz adil olmayan hiçbir şey istemiyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, kulübümüzün de eski başkanı. Yıldırım Demirören çıksın, bu işi temizlesin. Eğer bir şey yapmayacaksa biz çıkıp konuşacağız. Hodri meydan. Burası 20 milyona taraftara sahip Beşiktaş camiası. Bundan sonra Beşiktaş'ın hakkını yedirmeyeceğiz."

"Artık utanıyorum"
Emre Belözoğlu'nun saha içinde ve soyunma odası koridorlarındaki, sözleri ile hareketleri hakkında konuşan Metin Albayrak, "Onun koridorlarda ne söylediğini herkes anlamıştır. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. O koridorlarda gözlemciler de var. Üç maymunu oynamasınlar.TFF gözlemcisinin de orada olduğunu ve olayı gördüğünü biliyoruz. Futbolcu demeye dilim varmıyor çünkü böyle bir futbolcu olamaz. Artık utanıyorum. Oraya futbol oynamaya gelmiş bir takım var ve kendi oyuncularıyla konuşan bir hocamız var. Karşı takıma bir hareket yapmıyor. Bir anda oluyor her şey. Aklımıza komplolar geliyor. Maçı baştan sona kadar Emre yönetti" dedi.