HABERLER

25.03.2015

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Fikret Orman: ‘Hakem maçı yönetmeye değil, idare etmeye gelmiş’

Başkanımız Fikret Orman, Fenerbahçe derbisinde yaşanan saha içi ve saha dışı olaylar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

‘Ağırlığını bilmiyor ‘
“Orada 20 numaralı oyuncu, hiçbir spor ahlakına uymayacak şekilde, hiçbir camiaya yakışmayacak şekilde de, gelip bir büyük camianın hocasına, gözlemcilerin önünde küfür ediyor. Hepimiz görüyoruz, herkes duyuyor, TV'den izleyenler de şahit oluyor! Ama duyuyorum ki, gözlemciler görmemiş!.. Herhalde tavuk karası var gözlerinde. Her şeyin kayıtları elimizde var. Bizim derdimiz, milli olmuş bir oyuncuyu karalamak olabilir mi? Ancak böyle bir oyuncunun da o ağırlıkta davranması lazım. Fakat Milli olmuş, kaptanlık yapmış biri de, o ağırlıkta hareket etmeli. Fakat öyle olmuyor!” 

‘Bunun sporla alakası yok’ 
“Şimdi açıklamalar yapılacak; yok öyle demedim, yok böyle demedim. Kimse kimseye küfür etmez, kimse bize küfür edemez. Bu arkadaşların hepsi Milli Takım'da buluşuyor. Küfür, kıyamet nedir? Bilic, bir sporcu olduğu için onu orada bırakmaya çalışıyor. Bu onun şahsından çok Beşiktaş camiasına zarar vermiştir.”
 
‘Hakem yönetmeye değil, idare etmeye gelmiş’
“Hakem tam anlamıyla maçı yönetmek değil de, idare etmek için gelmişti sahaya. Tüm kararlarını günü kurtarmak amacıyla aldı. 29 numaralı oyuncu, hakemin gözünün önünde formasını çıkarıyor. Çıktıktan sonra teknik heyet ona müdahale ediyor. Oyuncu tekrar formasını giyip içeriye giriyor. 'Görmedim' diyebileceği bir pozisyon değil. Hakem ise 'görmedim' diyor. Bu kadar basit mi?”

‘Töre sadece bize mi özel!’ 
“29 numaralı oyuncunun yaptığının hepsi birer hata.. Kuralda şunlar yazıyor: 'Oyuncu hakemin izni olmadan sahadan çıkamaz. Yine hakemin izni olmadan içeri giremez!' Ama oyuncu çıkıyor da, giriyor da! Peki ne oluyor, hiçbir şey! İlk yarıdaki Erciyes maçında, ağzından çıkan yanlış bir ifadeden dolayı Gökhan Töre kırmızı kart görüp, F.Bahçe maçında oynamamıştır. Kim, Gökhan Töre! Bakıyoruz, 4. hakem Deniz Çoban, 'Hocam küfür var, kırmızı kart' diyor. Fırat Aydınus'un verdiği cevaba bakın: Sen işine bak!” 

‘Slaven Bilic'i de atsaydın
“Diyorlar ki, Bilic de küfür etti. Etti mi, at o zaman onu da! Sana atma demiyoruz ki! Biz her şeye adaletli bakıyoruz. Bilic bir maçtan evvel, Ersan'ın yapmış olduğu hareketten dolayı verilen kararı eleştirdi; 'Bizim takımımıza olsa, içimize sinmezdi' dedi. Biz, aleyhimize olan kararları bile söylüyoruz. Bizi sakın başkalarıyla karıştırmasınlar.”
 
‘Gereğini yerine getirin’
“Beşiktaşlı bir oyuncu veya herhangi bir takımın oyuncusu, Fenerbahçe'nin hocasına gitse küfür etse, koridorlarda tehditler etse, ne hissederler ise biz de onu hissediyoruz. Bunun renkdaşlılıkla alakası yoktur. Bu ahlaksızlıktır. Hem hakem ile alakalı hem de 20 numaralı oyuncu ile alakalı, hem MHK'nin hem de PFDK'nın gereğini yerine getirmesini istiyoruz. Sadece istemiyor, bekliyoruz ve takip ediyoruz. Taraftar, küfür ediyor diye 200 bin TL ceza geliyor. Sahada oynayan oyuncunun küfür etmesi cezasız kalmamalı. F.Bahçe taraftarı başlarına böyle bir şey gelse ne hissederler? Herkes geçici, camialar kalıcıdır. Camialar arasındaki 'ahlak ' her zaman devam etmelidir.”

‘Hata üstüne hata’
“Benim takım kaptanım Tolga, olaya müdahale etmek için gidiyor ve hakem ona 'sarı kart' gösteriyor. Rakip takım kalecisi ise kavga etmeye geliyor ve ona 'kart çıkmıyor.' Yönetmelik açık; "Kaleci, kaptan olmadığı sürece ceza sahasını terk ettiği takdirde sarı kart yer" diyor.. Ama öyle olmuyor nedense.. Dünyanın hiçbir yerinde böyle hakemlik olmaz, olamaz!”

‘Numaramı kapattım’
“Bu numaram, taraftarların da ellerinde var. Yeni arkadaşlarımız bizim gibi değiller. Maç oynanıyor, milyonlarca taktik yorumları ile muhatap oluyorum. Bugün itibari ile eski numaramı kapatıyorum”
 
‘Vodafone Arena’ya şampiyon döneceğimize inanıyorum’
“Biz bu çocuklarla, bu takımla hep beraber buraya geldik. Bu şampiyonluğu alacağımıza inanıyoruz. Önümüzde 9 hafta ve 27 puan var. Kimin ne puan kaybedeceğini kimse bilmemektedir. Bu köprünün altından çok sular akacaktır. Süleyman abi (Süleyman Seba) söylerdi, 'Tabutumu taşısın 4 tane inanmış adam' diye. Biz buna inandık. Biz de inananlarla beraber, Beşiktaş taraftarıyla beraber, yeni stadımıza şampiyon olarak döneceğimize inanıyoruz. Taraftarımız moralini bozmasın.”
 
‘Oyuncuları milli takıma göndermemek aklımızdan geçti’
“Şu bile aklımızdan geçti. 'Bu oyuncunun milli takım kaptanlığı yaptığı bir yere, oyuncularımızı da göndermeyelim' diye arkadaşlarımızdan öneri geldi. Ancak bu milli bir mevzu. Beşiktaş, ay-yıldızı taşıyan bir kulüptür. Böyle işlerin içinde olması doğru değildir. Hep beraber, 'Milli konularda tüm desteğimizle milli takımın arkasında olunması lazımdır' dedik.”