HABERLER

Ayhan Taş: 'Beşiktaş ile aramda çok özel bir bağ var'

Beşiktaş Dergisi, Beşiktaşlı sanatçı Ayhan Taş ile çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdi.

Doğaçlama tiyatronun ustası, sıcaklığı ve insaniliğiyle gönlümüze taht kuran oyuncu, İşler Güçler’in “Antreman Koçu Münir Bey”i, Kardeş Payı’nın Sezai’si.. Beşiktaş Dergisi Editörü Murat Arda’nın sorularını yanıtlayan Beşiktaşlı sanatçı Ayhan Taş, Beşiktaşlılığını şu sözlerle tanımladı:

“Sezgisel bir Beşiktaşlılık benimkisi, hani şöyle bir durum yok; ‘Beşiktaşlı mı olayım, Fenerli mi, Galatasaraylı mı, Adanademirspor mu?’ Hayır arkadaş, Beşiktaşlı doğmuşuz işte. Beşiktaş ile aramda çok özel bir bağ var.”

Ayhan Taş’ın röportajından:
“Tüm edebiyat klasiklerini okurdum; ortaokula geldiğimde hemen hemen tüm klasikleri hatmetmiştim ve bu durum benim sanatın tüm dallarına ilgi duymamı sağladı. Amcamlar ile yılbaşı geceleri Nazım Hikmet şiirleri okumaları yapmamız da unutamadığım güzel günlerdendir. Şiirsever insanlardır bizimkiler.”

“Beşiktaş, Beşiktaş semtinin çocuklarının takımıdır. Ne mutlu ki bizim gibi hariçten gazelcilere gönül kapılarını açıyorlar ve hep beraber bir olmamızı sağlıyorlar. Bizi kabul ettikleri için o güzel Beşiktaş semtinin güzel insanlarına minnettarlığımı belirtmek isterim.”

“Gezegenimizin bir köşesindeki her sorun bizi ilgilendirmeli, aynı kozmosda yaşıyoruz; hani hep derler ya: ‘Yaradılanı severiz yaradandan ötürü.’ Bu lafın faydacı birşekilde kullanılması çok çirkindir, bir anlamı yoktur. Madem ki yaratılanı yaradandan ötürü seveceksin o zaman bütün canlı türlerini, toprak dahil hepsini yaşayan bir organizma olarak kabul edeceksin.”

Röportajın tamamı Beşiktaş Dergisi Ocak sayısında...
Abone olmak için: 444 5 903