HABERLER

18.12.2014

GÜNCEL HABERLER

Cemil Kent: 'Kartal Yuvası Büyümeye Devam Ediyor'

Beşiktaş Sportif Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürümüz Cemil Kent, internet sitemize Kartal Yuvası mağazalarımızla ilgili çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Forma satışlarının çok iyi gittiğinin altını çizen Cemil Kent, Kartal Yuvası defilesiyle de ürünleri tanıtma fırsatı bulduklarını belirtti. Kent, “Normal şartlarda 2014-2015 sezonu için Temmuz ayında forma lansmanına başladık. Forma lansmanındaki yoğun tempo ve 3 formanın da aynı gecede piyasaya sürülmesi ve satışların başlamasından dolayı yapmamız gereken defilemizi Aralık ayı başında gerçekleştirebildik. Bu konuda da özellikle formalarla birlikte yaz koleksiyonunu da işin içine katmak istedik. Çünkü Temmuz, Ağustos veya Ekim ayında yapmış olsaydık yalnızca formalarla çıkmamız gerekiyordu. Kışlık ürünler zaten raflardaki yerini aldığı için yeni bir ürün statüsünde olmayacaktı. O yüzden birazcık gecikmeyle ama 2015 sezonu yaz sezonu ürünlerini de işin içine katarak defilemizi başarıyla gerçekleştirdik" diye konuştu.

YAZ KOLEKSİYONU HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Yaz koleksiyonunu defileden sonra yaptıkları bayiler toplantısında değerlendirme fırsatı bulduklarını aktaran Cemil Kent, "Defilede şu anki formalarımız ve henüz çıkmamış olan ve üretime girecek olan bayiilerden aldığımız siparişler çerçevesinde yaz koleksiyonunun yüzde 15’ini görmüş olduk. Defilede formaların dışındaki ürünlerin yüzde 15’i koleksiyonu ifade ediyor. Genel koleksiyon, forma, yetişkin, arma, slogan gibi artı çocuk ürünleri artı kadın ürünleri ve 2-3 model bikini, mayo, şort gibi de plaj ürünleri var. Bu seneki en büyük özellik kadınla ilgili koleksiyondaki adedin ve yelpazenin çok daha artması. Onu şu anda yüzde 25-30’lara getirdik" açıklamasında bulundu.

KADIN KOLEKSİYONUNDA ÖNEMLİ BİR MESAFE ALINDI

Yaz koleksiyonunun t-shit ağırlıklı olacağının altını çizen Cemil Kent, kadın koleksiyonunda da istedikleri noktaya geldiklerini vurguladı ve şöyle konuştu:

“Özellikle Mayıs'tan sonra en az Eylül, Ekim'e kadar çok rahat t-shirtler giyilebiliyor. Bu nedenle bunun yaz koleksiyonu olması ve t-shirt ağırlıklı olması ve özellikle kadında daha kadın fitiyle gözüküyor olması bizi çok rahat hareket etmeye sevk etti. Ekip olarak isteğimiz ve verdiğimiz söz, kadın koleksiyonunun özellikle ön plana çıkmasıydı. Kadın koleksiyonunda adet ve model anlamında iyi bir yere geldiğimize inanıyorum. Önceden de standart bir t-shirt yapıyorduk. Bir beden küçük bir beden büyük yapıyorduk, erkek, unisex ve kadın olarak düşünüyorduk. Ama kalıpları erkek, kadın anlamında karışıyordu. Kadın fikri yok oluyordu veya görünmüyordu. Bu koleksiyonun siparişlerine ve üretimlerine Aralık sonu Ocak başı gibi başlıyoruz. Büyük bir ihtimalle Nisan'ın başında da yazlık sezonumuzu açmaya başlamış olacağız."

KARTAL YUVASI BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Başkanımız Fikret Orman'ın Kartal Yuvası mağazalarımızın sayısının artırılacağı yönündeki beyanatına dikkat çeken Cemil Kent, "Hedefimiz Başkanımızın da söylediği gibi yeni sezondaki mağaza sayılarımızı artırmak. Büyük ihtimalle sezon içinde ve sezon sonuna kadar da mağaza sayımızı 70-75’e getirmeyi düşünüyoruz. 70-75’e getirdiğimiz mağazamız sezon sonu veya sene sonu olduğunda bir sonraki hedefimiz inşallah 100. mağazamız veya 100 tane satış kanalı sağlamak. Vodafone Arena’nın altında açılacak mega store var. Bunların hepsini topladığımızda büyük bir ihtimalle bütçemizin adet ve ciro olarak üzerinde mağaza adedi olarak da hedeflediğimiz rakamlara gelmiş olacağız. Vodafona Arena’daki mağazamız yaklaşık 1000m2 olduğundan 10-12 tane mağazaya denk gelebilecek. Lisansiye firmalarımıza orada küçük standlar vermeyi düşünüyoruz. Vodafone Arena’da tribünlerin altında 3 tane mini shoplar açmayı düşünüyoruz. Ayrıca yurt dışında da mağaza açma hedefimiz bulunuyor. Yeni mağazamızda, kadın koleksiyonu, yeni stilist ve ekiplerle birlikte düşündüğümüzde koleksiyona dokunduğumuzu ve kadınlara daha çok cevap vereceğimizi, taraftarlarımızın daha çok istediği ürünleri yapacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

MAĞAZA AÇILIŞLARI DEVAM EDİYOR

Kartal Yuvası mağaza açılışları hakkında da bilgiler veren Cemil Kent, şu noktalara değindi:

“Aralık ayında da mağazalar açmaya devam ediyoruz. Üst üste geldiğinden bir kısmını Ocak ayına bıraktık. Beşiktaş’ın maç programı bizim mağaza açılış programımız gibi olmaya başladı. Gaziantep’te mağazızı açtık. Ankara’da ve Aralık sonunda Malatya’da mağazalar açıyoruz. Ocak ve Şubat aylarında da Bursa ve Denizli’de mağaza açacağız. Erzurum ile görüşmelerimiz devam etmekte. Nisan ayı sonunda da Bodrum Palmarina’da çok güzel bir mağaza açıyoruz. Bodrum’a marina grubuyla birlikte tekne grubu da yapmayı planlıyoruz. Büyümeye devam ediyoruz. Koleksiyonu büyütmeye devam ediyoruz.”