HABERLER

Cenk Tosun, Beşiktaş Dergisi’nde

Futbol Takımımızın genç golcüsü Cenk Tosun Beşiktaş Dergisi’ne konuk oldu.

Beşiktaşımız, taraftarlarımız ondan çok şey bekliyor. Murat Arda futbolcumuz ile Beşiktaş’a ve futbol anlayışına dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Röportajın tamamını Beşiktaş Dergii Aralık sayısında okuyabilir, Cenk Tosun’un dev posteriyle duvarlarınızı süsleyebilirsiniz.

“Almanca’yı da, Türkçe’yi de iyi konuşuyorum. Her iki kültüre de aşinayım ve Alman arkadaşlarım da beni çok sever. Oradayken de iyi ilişkiler kurmuştum, buradayken de gayet iyi ilişkiler geliştiriyorum. Hem Alman kültürüne hem de Türk kültürüne vakıf olduğumu düşünüyorum.”

“Yirmi üç yaşında insan daha fazla top oynamak istiyor. Maalesef kafama çok takıyorum bu tip şeyleri. Ama bunu aşmam gerektiğimin farkındayım. Yapmam gereken hocamın gözüne girmek için daha fazla çalışmak.”

“Bazen derler ya, taraftar bile maçı alabilir diye... Eskiden bu laf bana şaka gibi gelirdi ancak Beşiktaş’a geldikten sonra ben bunu hakikaten de idrak etmiş oldum. Hep beraber el ele vererek başarıya ulaşmayı ümit ediyorum.”

“En önemli özelliğim, iki ayağımı da aynı şekilde kullanabiliyorum. Sonuçta ceza alanı içinde artık saniyeyi geçtim, saliselerle geçen bir zaman aralığında karar vermek zorundasın ve top önüne geldiğinde sol ayağından sağ ayağına geçirmek gibi bir lüksün yok, anında o topu en doğru şekilde kullanmalısın. Bu anlamda avantajlı olduğumu düşünüyorum.”

“Transferimde Bilic hocamın katkısı da çok fazladır, beni Gaziantep’te de takip ediyordu. Hocanın düşüncelerine de çok saygılıyım ve onun da benim kendimi nasıl geliştirdiğimi gözlemlediği belli. Benimle çok olumlu görüşmeler yaptı. Biraz zor zamanlar geçirdiğimin o da ayırdında ve bana hep destek oluyor.”