HABERLER

15.11.2014

GÜNCEL HABERLER

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Derneğimizin 2014 Yılı 4. Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Ceylan InterContinental Otel’de gerçekleştirildi.

BJK Divan Kurulu’nun 2014 Yılı 4. Olağan Toplantısı’na; Başkanımız Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Divan Kurulu Başkanımız Av. Yalçın Karadeniz, ve Divan Kurulu üyelerimiz katıldı.
 
Divan Kurulu Toplantısı, açılışın ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
 
Divan Kurulu Başkanımızın Konuşması
 
Olağan Divan Kurulu Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz, “Televizyonlara çıkıp, 'bu divan nedir, kaç paralık insanlardır' diyorlar. 1960'lı yıllardan beri faaliyet gösteren bir kurulu hiçbir şey olmuyor gibi göstermeye kimsenin hakkı yok” diye konuştu.
 
Denetleme Kurulu Raporu
 
Karadeniz’in konuşmasından sonra Denetleme Kurulu raporu Divan Kurulu üyelerimizle paylaşıldı.
 
Beşiktaş JK Derneği hesaplarının 30.09.2014 tarihli net borcu 666.689.923 TL olarak açıklandı.
 
Başkanımız Fikret Orman’ın Konuşması
 
“Borçlarımız artıyor. Hepiniz endişelisiniz, endişelenmelisiniz de, ben de endişeleniyorum. İstikbalin ipotek altına alınması manasına gelir. Bu konuda 2012 senesinin fotoğrafına bakmak lazım. O günün kesitine baktığımızda 325 milyon dolar civarında borç vardı. Gelirlerin büyük kısmı temlik edilmiş. 50 milyon doları bankalar tarafından kredilere istinaden temlik edilmiş. Beşiktaş'ın 80-90 milyon dolarlık geliri, 140 milyon dolar gideri var. Her sene 100 milyon dolar borçlanma yapmanız lazım.”
 
‘Stadımızı kendi kaynaklarımızla yapıyoruz’
 
“Beşiktaş Kulübü kendi stadını, kendi kaynaklarıyla yapan bir kulüptür. Gelirlerimiz temlik altında, bir yandan stadı yıktınız. E-biletle beraber stat gelirleriniz inanılmaz derecede aşağı düşmüş vaziyette. Camiada ne olacak çöküntüsü var. Bir yandan kulübün itibarını toparlayıp, bir yandan da her yere yatırım yapmak durumundasınız. Altyapıya yatırım yapmaya devam ediyoruz. 2-3 tane daha proje var. Bursaspor'un stadı belediye desteği olduğu halde yapımı 4 sene oldu. Hala bitirecekler. Stadın temelini 29 Aralık 2013'te attık. Daha bir sene olmadı. Hem stadı finanse edeceğiz hem borç alacağız. Başka çaremiz yok.”
 
“Galatasaray, stadını yaparken yollar kapatılıyordu. İnsanlar sokaklara dökülüyordu. Hiç Beşiktaş'tan alacakları var diye duyuyor musunuz? Aralık ayının sonu itibariyle kaba inşaattan çıkmış olacağız. Elektrik ve mekanik bir yandan başladı. 15 gün sonra çatı inşaatına başlayacağız. Bunu yaparken bazı yönetim kurulu üyeleri dahil olmak üzere borçlanmak durumundayız. Buna mecburuz. Stadı kimse yapmıyor. Biz yaptığımıza göre neyle yapacağız? Borçlanarak yapacağız.”
 
“Anlaşmaları imzalanmış 6 milyon 300 bin dolarlık bir kaynağımız var. Sadece localar ve VIP koltuklarının 17 milyon dolar daha satılacak. Stat bittikten sonra geliri 60 milyon dolar olacak. Üç senede 180 milyon dolar gelir olacak. Stadın bütçesi 100 milyon dolar. Bir sene 8 aylık geliriyle stat yapıyoruz. Kredi almayalım, borçlanmayalım. İstikbaldeki locaları satmadan yapın. Böyle bir sihirbaz varsa 2016'da aday olmasını bekliyorum. Endişelerinize katılıyorum. Beşiktaş'ın borçlanması kimseyi memnun eden durum değildir.”
 
“Stadı bitirip, borçlanmasında da 50 ile 60 milyon dolarlık indirim yapmayı planlıyoruz. Biz geldiğimizde dolar kuru o gün itibariyle 1,75 liraydı. Bugün 2,25 lira ve 325 milyon dolardan borç 296 milyon dolara inmiş. Tüm yatırımlar bu borcun içindedir. Önümüzdeki sene mali genel kurulda karşınıza stadı bitirmiş ve borçlanmasını azaltmış bir başkan olarak çıkmak istiyorum.”
 
“Kaynak ihtiyacımız var. Bunu da borçlanmadan yapmaya ihtiyacımız var. 2002'de genel kuruldan 49,9'u satma izni alındı. Yüzde 15'i Serdar Bilgili döneminde satılmıştı. Yüzde 22,5'lik kısmı da Yıldırım Demirören döneminde satılmıştı. Bizim dönemimizde 11,4'lük bölüm satılmıştır. Bir yatırıma harcıyoruz. Borçlanmadan finansman modeli geliştirmeye çalışıyoruz. Demirören döneminde satılan hisse senedinden 27,6 milyon dolar alınmış. biz 11,4 ile 33,1 milyon dolar getirmişiz.”
 
Futbol Takımımızın durumu
 
“Gökhan Töre ve Motta'nın bonservislerini aldık. Beşiktaş'ın yüksek adetli transfere ihtiyacı olmayacak. Çok genç ve ahlaklı bir kadro oluşturulmuştur. Kılı kırk yararak çalışıyoruz. Bundan sonra transfere harcayacağımız paralar öyle çok olmayacak. Takım maliyetlerimiz iki rakibimize göre çok daha makul seviyelerdedir. Onlar da bizim doğru iş yapmakta olduğumuzu anladılar. Bizim stratejimize dönmeye çalışıyorlar.”
 
‘Spor Liseleri kuracağız’
 
“Stattan çıktığımızda spor liseleri kuracağız. Kendi sporcularımızı yetiştireceğiz. Türkiye'deki eğitim sistemi 'ya sporcu olacaksın ya okuyacaksın' diyor. Bunu kendi sistemimizde çözmeye çalışıyoruz. Gaziosmanpaşa'da ya da başka bir yerde oturan bir çocuğu Demba Ba ile bir anda yan yana oynatmak fiziken doğru değil. Her konuya yatırım yapmamız lazımdı. Altyapıyla alakalı daha köklü yatırımlar yapacağız.”
 
‘Şike davasında Beşiktaş konu mankeni oldu’
 
“Beşiktaş, bu olaylara konu mankeni olarak sokulmaya çalışılmıştır. Şanlı tarihinde hiçbir işte olmamıştır. Serdal Adalı'nın ne yaptığını, ne yapmadığını biz biliyoruz. Bir tapesi yoktur. Onu, UEFA nezdinde bizzat savunan ben ve arkadaşlarımdır.”
 
“Özel yetkili mahkemeler fesh edilince 7 ayrı dosyadan açılmış davalar ceza mahkemelerine devredildi. Böyle olunca dosyaların gizlilikleri ortadan kalktı. Bunların kamuoyuna düşmesinden ben de rahatsızım. Beşiktaş'in içinde olup da yıkmak isteyenler, kavgası Beşiktaş olanlara söylüyorum. Ben ve arkadaşlarım kimseye taviz vermeden geldik. Kendi aralarında birbirlerini ihbar edip bize mal edip, taraftarlarımızla aramızı kötü duruma düşürmeye çalışanlar dahil olmak üzere Beşiktaş'tan rant sağlayıp, aslı astarı olmayan yalanlarla ben ve arkadaşlarımı itham edenler beni üzmüştür. Arkamızdan neler çevirdiklerini biliyoruz. Taviz vermeden devam edeceğiz. Beşiktaş bu ahlaksızlıklardan kurtulacaktır.”
 
Ahmet Nur Çebi’nin Konuşması
 
Raporların müzakeresinden sonra kürsüye gelen İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi, şunları söyledi:
 
“Toplantıların amacı Beşiktaş’a fayda sağlamaktır. Herkese teşekkür ediyorum, varlığınız bize güç veriyor.
 
Fulya ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’na başvurumuz bulunuyor. Sabırlı olun bunun hesabını vereceğiz.
 
Berkan Gocay ile altyapı sorununu çözmeye çalışıyoruz. Altyapı, üst yapı arasında bir koordinasyon yok. Bunu sağlamaya çalışıyoruz.
 
Üyeliğe alınma ile ilgili tüzüğümüzde bazı eksiklikler var, bunu en kısa sürede çözmek istiyoruz.
 
Göreve geldiğimizde 580 milyon TL borç vardı. Biz bunu 666 milyon seviyesinde tutuyoruz. Tasarruf yapıyoruz. Borsada hisse satışı yaptık ama daha değerli bir ürün ortaya çıkarmak için yaptık. Yapmamız gereken daha çok şey var.
 
Birlik beraberlikten ne zaman uzaklaşırsak başımıza kötü şeyler geliyor. Birbirimizi dinlemezsek hata yaparız.”