HABERLER

01.10.2014

HENTBOL

Bursa Nilüfer Belediye:24 Beşiktaş Mogaz:25

Beşiktaş Mogaz Takımımız, Süper Lig'in 2. haftasında karşılaştığı Bursa Nilüfer Belediye’yi 25-24 yendi.

Nilüfer Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye siyah-beyazlılarımız; Yunus Özmusul, Uğur Çoban, Bülent Erkol, Volkan Çalışkan, Predrag Dacevic, Ramazan Döne ve Tolga Özbahar yedisiyle başladı.
 
Takımımız, mücadeleye Tolga’nın golüyle başladı. Ekibimiz hücumda etkili başladı. Tolga ile hücumda pozisyonlar bulan siyah-beyazlılarımız, skoru 3-1’e getirdi. Savunmada Predrag ve Ramazan ile disiplinli bir savunma anlayışı sergileyen takımımız, rakibin ataklarına engel oldu. Takımımız, ilk 10 dakikayı 5-3 önde tamamladı. Rakibin sert savunma anlayışında hücumda pozisyon bulmakta zorlanan siyah-beyazlılarımız, farkın erimesine engel olamadı. Tolga ile hücumda gollerine devam eden ekibimiz, skoru 8-5’e getirdi. Erwin ile oyun kuran takımımız, Bülent ile sağ kanattan yakaladığı pozisyonda başarılı olamadı. 18 dakika hücumda sağ dizinden sakatlanan Ercan yerini Bülent’e bıraktı. Takımımız, ilk yarının son 6 dakikasına 10-8 önde girdi. Uğur ile sol kanattan atak yapan ekibimiz, bulduğu pozisyondan yararlanamadı. İlk yarının son dakikalarında Şenol ve Bülent ile goller üreten takımımız, ilk yarıyı 14-9 önde tamamladı.
 
İlk yarıda en skorer oyuncularımız 5’er golle Tolga Özbahar ve Predrag Dacevic oldu.
 
Takımımız, ikinci yarıya Yunus Özmusul, Uğur Çoban, Bülent Erkol, Erwin Jan Feuchtmann Perez, Predrag Dacevic ve Tolga Özbahar yedisiyle başladı.
 
Ekibimizin ikinci yarıdaki ilk golünü Şenol kaydetti. İkinci yarıya tutuk başlayan siyah-beyazlılarımız, hücumda gol bulmakta zorlandı. Rakibin hızlı hücumlarında istediği oyunu sergileyemeyen takımımız, rakibin skora ortak olmasını engelleyemedi. Karşılıklı ataklarla geçen mücadele de siyah-beyazlılarımız, 20-19 geriye düştü. Karşılıklı ataklarla geçen mücadelede iki takım da hücumda pozisyon bulmakta zorlandı. Takımımız, son 9 dakikaya 21-20 geride girdi. Ozan ile sağ kanattan hücum yapan takımımız, bitime 8 dakika kala skora ortak oldu. Uğur ile hızlı hücuma çıkan takımımız, kaleciye takıldı. Yüksek tempoda geçen mücadelede skor 24-22’ye geldi. Savunmada rakip atağı başarılı bir şekilde durduran takımımız, hücumda Josip’in golüyle bitime 1,5 dakika kala skora tekrar ortak oldu (24-24). Takımımız, son saniyelerde kazandığı 7 metre atışında Uğur’un düzgün şutuyla salondan 25-24 galip ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 7 golle Predrag Dacevic olurken onu 5 golle Tolga Özbahar ve 4’er gollle Ozan Arifoğlu ve Şenol Boyar takip etti.