HABERLER

29.02.2012

BASKETBOL

Potada Rakibimizi Tanıyalım

Beşiktaş Milangaz Takımımız, FIBA EuroChallenge Kupası çeyrek finalinde Artland Dragons takımıyla karşılaşacak.

FIBA EuroChallenge Kupası K Grubu'nda oynadığı 6 maçta 4 galibiyet alan ve grubunu 2. sırada tamamlayan Beşiktaş Milangaz Takımımız'ın çeyrek finaldeki rakibi, Almanya'nın Osnabrück şehrinin takımı Artland Dragons oldu. FIBA EuroChallenge Kupası L Grubu'nu 5 galibiyet ve 1 yenilgiyle lider bitiren Artland Dragons, Alman Ligi'nde de 24 hafta sonucunda 4. sırada yer alıyor.
Maçlarını 3000 kişilik Artland Arena'da oynayan Artland Dragons'un coşkulu bir taraftar kitlesi bulunuyor.

Kadrosunda 7 ABD'li ve 7 Alman oyuncu barındıran Artland Dragons'un EuroChallenge Kupası'ndaki en önemli skorerleri, forvet oyuncuları 15.6 sayı ortalaması ile oynayan Brandon Thomas ve 13,9 sayı ortalaması ile oynayan Nathan Peavy.  Ayrıca takımın oyun kurucusu daha önce ligimizde Pınar Karşıyaka formasını giymiş olan David Holston. Holston, takımına maç başına 11,7 sayı ve 6 asistlik bir katkı yapıyor.

Artland Dragons EuroChallenge 2. Tur L Grubu'nda Pınar Karşıyaka ile oynadığı iki maçı da kazandı. İzmir'deki mücadeleyi 99-95 kazanan rakibimiz, dün akşam Almanya'da oynanan maçı da 95-88'lik skorla galip tamamladı.

ALMANYA'DAKİ TARAFTARLARIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Beşiktaş Milangaz Takımımız, ilk maçını 13 Mart Salı günü deplasmanda Quakenbrück'te Artland Arena'da oynayacak. Bu zorlu mücadelede Almanya'daki taraftarlarımızın takımımızı yalnız bırakmayacağına inanıyoruz. İkinci maç ise 15 Mart Perşembe günü Beşiktaş Milangaz Arena'da yapılacak. Seride eşitlik olması durumunda 3. ve son karşılaşma ise, 20 Mart Salı günü bir kez daha Almanya'da oynanacak.
 
Bu maçlar sonrasında 2 galibiyete ulaşan takım EuroChallenge Final Four'da oynama hakkı kazanacak.

Kupada diğer Çeyrek Final Play-Off eşleşmeleri şu şekilde:

Fuenlabrada (İspanya) - Triumph Lyubertsy (Rusya)
Elan Chalon (Fransa) - Roanne (Fransa)
Ventspils (Letonya) - Szolnoki Olaj (Macaristan)