HABERLER

28.02.2012

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz:77 Fuenlabrada:78

Beşiktaş Milangaz Takımımız, FIBA EuroChallenge Kupası'ndaki son grup maçında Fuenlabrada'ya 78-77 yenildi.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya takımımız; Hawkins, Mensah-Bonsu, Arroyo, Morrison, Zoran Erceg beşi ile çıktı.
 
Mükemmel bir taraftar desteği ile karşılaşmaya başlayan siyah-beyazlılarımız, 1. çeyreğin ilk dakikalarında sayı üretemedi ve 8-0 geriye düştü. Bu çeyrekte ilk sayısını Arroyo’nun üçlüğüyle kazanan ekibimiz, dış atışlardan skor üretemedi. Takımımız, Mensah-Bonsu’nun pota altından bulduğu basketlerle farkın açılmasını engellemeye çalışsa da ilk periyotu 25-12 geride tamamladı.
 
2. çeyrekte daha etkili olan ekibimiz, Morrison’un üçlüğüyle bu bölüme başladı. Hızlı hücumlarla rakibinin üzerine giden ve başarılı olan siyah-beyazlılarımız hızla farkı eritti. İlk yarının son dakikasına girilirken Hawkins basket faulden bulduğu sayılarla aradaki farkı 1 sayıya indirdi (39-38). İlk yarının bitimine 14 saniye kala Mensah-Bonsu’nun smac basketi ile 40-39 önde geçen siyah-beyazlılarımız, Fuenlabrada’nın son hücumdan sayı üretmesini engelleyemedi ve ilk yarıyı 41-40 mağlup noktaladı.


Mensah-Bonsu’nun pota altından 2 sayılık basketiyle 3. çeyreğe başlayan siyah-beyazlılarımız, ilk dakikalardan itibaren rakibine üstünlük kurmayı başardı. Morrison ve Mensah-Bonsu ile skor üretmeye devam eden ekibimiz, yaptığı sert savunmayla rakibine sayı şansı tanımadı. Taraftarının desteğini arkasına alarak etkili hücumlar yapmaya devam eden siyah-beyazlılarımız, Hawkins’in de katkısıyla farkı açmaya devam etti. 3. çeyrekte rakibine sadece 9 sayı bulma şansı tanıyan ekibimiz, final bölümüne 63-50 önde girdi.
 
Son çeyrekte sayı üretmekte zorlanan ekibimiz, Fuenlabrada’nın arayı kapatmasını engelleyemedi. Zoran Erceg’in pota altından bulduğu sayılarla farkı korumaya çalışan ekibimiz, son 2 dakikaya 74-68 önde girdi. Son dakikalarda hücumlardan istediği sonuçları alamayan takımımız, bitime 11 saniye kala 76-75 geriye düştü. Mensah-Bonsu ile son hücumdan boş dönen ekibimiz, rakibinin hamlesini de savuşturamayınca mücadeleyi 78-77 kaybetti.
 
Karşılaşmada ekibimizden en skorer oyuncu ürettiği 24 sayı ile yıldızlaşan Mensah-Bonsu olurken, Zoran Erceg ve Hawkins 15’er sayı  ile oynadı.