HABERLER

28.02.2012

BASKETBOL

Fenerbahçe:71 Beşiktaş:65

Kadın Basketbol Takımımız, TKBL 20. hafta maçında karşılaştığı Fenerbahçe’ye 71-65 mağlup oldu.

Caferağa Spor Salonu’nda oynanan derbi mücadelesine siyah-beyazlılarımız; Ebony Hoffman, Yasemin Horasan, Tuğba Taşçı, Candice Wiggins ve Courtney Vanderslot beşi ile başladı.
Oyuna Courtney Vandersloot’un basketiyle başlayan siyah-beyazlılarımız, uzun süre önde götürdüğü ilk periyotta dış atışlarda istediği başarı yüzdesini yakalayamayınca çeyrek, ev sahibi ekibin 18-16 üstünlüğüyle tamamlandı. İstekli oyununu ikinci periyota da taşıyan ekibimiz, Ebony Hoffman ve Yasemin Horasan’ın basketleriyle etkili olurken, savunmadaki sert oyunuyla rakibinin sayı üretmesine izin vermedi. Devrenin bitimine az bir süre kala peş peşe sayılar bulan Fenerbahçe skoru eşitledi ve ilk yarı 35-35 beraberlikle sona erdi.


İkinci yarıya ev sahibi ekip baskılı başladı. Arka arkaya bulduğu basketlerle farkı açan sarı-lacivertlilere Courtney Vandersloot ve Tuğba Taşçı’nın basketleriyle karşılık vermeye çalışan siyah-beyazlılarımız, istediği sayıları üretemedi ve final periyotuna 50-41 mağlup girdi.
Son çeyreğin ilk dakikalarında Ebony Hoffman ve Courtney Vandersloot ile basketler bulan ekibimiz skora tekrar dengeyi getirdi. Hücuma çıkarken yaptığı hatalarla rakibinin rahat sayılar bulmasına neden olan siyah-beyazlılarımız, mücadelenin son dakikasına 69-62 mağlup girerken ev sahibi takım taraftarlarının sahaya attığı yabancı maddeler nedeniyle oyun kısa süreliğine durdu. Siyah-beyazlılarımız, kalan sürede farkı eritemedi ve mücadele 71-65 sarı-lacivertlilerin üstünlüğüyle sona erdi.