HABERLER

31.12.2011

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz:83 Anadolu Efes:76

Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımımız, Anadolu Efes'i 83-76 mağlup etti.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Zoran Erceg, Serhat, Can, Hawkins, Mensah Bonsu beşi ile başladı.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında sayı üretmekte zorluk çeken siyah-beyazlılarımız, ilk sayısını Mensah Bonsu ile kazandı. Rakibinin dış atışlardan bulduğu sayıları engelleyemeyen ve hücumlardan boş dönen ekibimiz kısa sürede 9-2 geriye düştü. İlk 5 dakikadan sonra toparlanarak Zoran ve Hawkins’in sayılarıyla etkili olan takımımız, arayı kapattı. Bonsu’nun pota altında bulduğu basketlerle rakibini sıkıştıran takımımız, 30 saniye kala skoru 18-18’e getirse de ilk çeyrek Anadolu Efes’in 20-18 üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğe Zoran Erceg’in üçlüğüyle başlayan takımımız, karşılıklı basketlerle geçilen ilk 5 dakikanın ardından bir ara farkı 5 sayıya kadar açsa da kısa sürede toparlanan lacivert-beyazlılar, 17. dakikada durumu 31-31 yaptı. Carlos Arroyo’nun oyuna ağırlığını koymasıyla kontrolü ele alan ekibimiz, son dakikalarda peş peşe basketler bularak ilk yarıyı 39-36 galip bitirdi.
Siyah-beyazlılarımız Can’ın 3 sayılık basketi ile 2. yarıya başladı. Güzel oyununu bu çeyrekte de devam ettiren ekibimiz, Hawkins’in 3 sayılık basketi ile 23. dakikada skoru 47-43 yaptı. Bu dakikadan sonra hücumda istediklerini yapmakta güçlük çeken siyah-beyazlılarımız, Anadolu Efes’in farkı eritmesini engelleyemedi. Oldukça çekişmeli geçen periyotun son dakikalarında yakaladığı fırsatları iyi değerlendiren ekibimiz, Can Akın’ın son saniye üçlüğüyle 3. çeyreği 57-56 üstünlükle kapattı.
 
Final periyotuna Mensah Bonsu’nun basketiyle başlayan takımımız, Zoran Erceg’in başarılı savunmasıyla skor üstünlüğünü korudu. Arroyo’nun da skor üretmesiyle iyice rahatlayan ekibimiz, farkı 12 sayıya çıkarttı (79-67). Oyunun kontrolünü tamamen ele geçiren siyah-beyazlılarımız zorlu rakibini 83-76 mağlup etti.
 
28 sayı üreten Zoran Erceg galibiyetin mimarı olurken; Mensah Bonsu 15 sayı, Can Akın 13 sayı attı.