HABERLER

31.12.2011

BASKETBOL

Beşiktaş:73 İstanbul Üni.:70

Kadın Basketbol Takımımız, İstanbul Üniversitesi'ni 73-70 yendi.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Wiggins, Nihan, Jokic, Esra, Hoffman beşi ile çıktı.

Karşılaşmanın ilk bölümüne Hoffman’ın serbest atışlardan bulduğu sayılarla başlayan siyah-beyazlılarımız, etkili savunmasıyla İstanbul Üniversitesi’ne zor anlar yaşattı. Ancak çeyreğin son bölümlerine savunma direncini kaybeden takımımız, rakibin arayı kapatmasını engelleyemedi ve ilk çeyrek İstanbul Üniversitesi’nin 16-14 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci çeyreğe Yasemin Horasan ve Hoffman’in hızlı oyunuyla başlayan siyah-beyazlılarımız, kısa sürede üstünlüğü tekrar ele geçirdi. Esra’nın da tempoyu yükseltmesiyle peş peşe sayılar bulan ekibimiz, 18. dakikada skoru 34-25 yaptı. Etkili oyununu çeyreğin tamamına yayan takımımız, soyunma odasına 39-32 galip gitti.
Karşılaşmanın 2. yarısına ekibimiz; Wiggins, İlsu, Esra, Jokic, Hoffman beşi ile başladı.
Bu çeyrekte hızlı hücumlar ile rakibinin üzerine gitmeye çalışan siyah-beyazlılarımız, İstanbul Üniversitesi’nin hücumda ekstra sayılar üretmesiyle farkı koruyamadı. İlk dakikalardan sonra hemen toparlanan ekibimiz, İlsu ve Wiggins ile tekrar üstünlüğünü koydu. Karşılaşmanın 25 dakikasında Wiggins’in ardarda bulduğu üç sayılık basketler ile siyah-beyazlılarımız tekrar farkı açmayı başardı. 3. çeyreğin bitimine 1.30 dakika kala Yasemin Horasan’ın pota altından bulduğu basket ile ekibimiz skoru 55-48 yaptı. Ekibimiz 3. çeyreği 56-54 önde bitirdi.
 
Oyunun son bölümüne tutuk başlayan siyah-beyazlılarımız, İstanbul Üniversitesi’nin hücumlarını karşılık veremeyince 33. dakikada 59-56 geriye düştü. Bir ara 6 sayıya kadar çıkan farkı bitime 5.15 dakika kala Wiggins’in 3 sayılık basketi ile siyah-beyazlarımız 3 sayıya indirdi (64-61). Ekibimiz 36. dakikada Ilona’nın turnike basketi ile tekrar öne geçti. (65-64). Karşılaşmada son dakikaya girilirken Esra Şencebe’nin bulduğu 3 sayılık basketle siyah-beyazlılarımız skoru 70-67’ye getirdi. Bitime 22 saniye kala faul çizgisine gelen Wiggins 2 atışıda sayıya çevirerek ekibimizi tekrar öne geçirdi ve siyah-beyazlılarımız mücadeleden 73-70 galip ayrıldı.
 
Karşılaşmada ekibimizin en skorer ismi 18 sayı atan Hoffman olurken, Wiggins 15 sayı, Esra 12 sayı ile oynadı.