HABERLER

İnönü Stadı’nın Atmosferinde Futbol Oynamak Çok Zevkli

Yavru Kartal Çocuk Kulübü üyelerimiz sordu, futbol takımımızın başarılı oyuncusu Sidnei yanıtladı.

Ben Zeynep Naz Çiftçi… 2002 yılında İstanbul’da doğdum, Avcılar Okyanus Kolejinde 4. sınıfa gidiyorum. Voleybol oynamayı ve yüzmeyi çok seviyorum. En büyük hayalim iyi bir voleybolcu olarak BEŞİKTAŞ’ ta oynamak veya moda tasarımcısı olmak…. Guti ve Quaresma en sevdiğim futbolcular arasında ilk sırada yer alıyor. Yavru Kartal dergisinde Yavru Kartal’ın günlüğü ve Karikatürler kısmını ilgiyle takip ediyorum…
 
Ben Arda Efe Dündar… 7 yaşındayım ve Borusan Zehra Nurhan Kocabıyık İlköğretim Okulunda 2.sınıfa gidiyorum. Futbol oynamayı, maçlara gitmeyi, çizgi film izlemeyi ve yüzmeyi çok seviyorum. En büyük hayalim ise günün birinde Beşiktaş’ta futbolcu olmak.Takımımızda İbrahim Toraman, Quaresma , Guti ve Almeida’yı çok seviyorum.Yavru Kartal dergisinde Mini Mini Kartallar ve Karakartalımız BEŞİKTAŞ’ ın tarihi kısımlarını zevkle okuyorum…
 
Biz Yavru Kartal Çocuk Kulübü üyeleri olarak futbolcumuz Sidnei Rechel da Silva Junior’u BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde ziyaret ettik. Futbolcu ağabeyimizle sohbet edip, beraber fotoğraflar çektirdik. Daha sonra röportajımıza başladık. İşte futbolcumuza sorduğumuz sorular ve onun verdiği yanıtlar.
 
Zeynep Naz Çiftçi:  Futbola hangi mevkide başladınız?
Şimdi oynadığım stoper mevkinde başladım.
 
Arda Efe Dündar: Futbola kaç yaşında ve nerede başladınız?
11 yaşındayken Brezilya’nın Internacional takımında futbola başladım. 18 yaşıma kadar bu takımın formasını giydim. Daha sonra Portekiz’in Benfica takımına transfer oldum. Üç sezon burada oynadıktan sonra Beşiktaş’a geldim.
 
Zeynep Naz Çiftçi: Beşiktaş’tan teklif aldığınızda kimseyle görüşüp ön bilgi aldınız mı?
İstanbul’un güzel bir şehir, Beşiktaş’ın da büyük bir takım olduğunu ve taraftarlarının methini biliyordum. Ufak tefek konuşmalarım olmuştur ama kararımı etkileyecek sohbetler değildi.
 
Arda Efe Dündar: Beşiktaşımız’a transferin nasıl gerçekleşti?
Beşiktaş’tan teklif geldiğinde çok heyecanlandım. Hakkında çok güzel şeyler duyuyordum ve gelmek istediğim takımlardan biriydi. Görüşmelere başladığımızda Beşiktaş forması giymek isteyip istemediğimi sordular. Ben de Beşiktaş’ın önemli bir takım olduğunu bildiğimi ve sahip olduğu futbolcularla oynamanın mutluluk verici olacağını söyledim. Bundan sonra da başarı için elimden geleni yapacağım.
 
Zeynep Naz Çiftçi: Türkiye ve dünyada en çekindiğiniz forvet oyuncularını söyler misiniz?
Bu sorunuza şöyle bir cevap vermek istiyorum. Ronaldinho benim idolüm olan bir futbolcudur. Her ne kadar karşısında oynamaktan çok büyük keyif alacak olsam da, çekineceğim tek futbolcu o olurdu sanırım (gülüyor).
 
Arda Efe Dündar: Maç sırasında sizi çok etkileyen bir tezahürat var mı?
İnönü Stadı’nın atmosferinde futbol oynamak gerçekten çok zevkli. Türkçe bilmesem de genel olarak tribünlerin tezahüratlarının bizim için itici güç olduğunu söyleyebilirim. 
 
Zeynep Naz Çiftçi:  Boş zamanlarınızda neler yaparsınız?
Fazla bir hobim olduğunu söylemem. Özellikle sezon içinde yoğun bir antrenman programımız var ve boş zamanlarımda dinlenmeyi tercih ediyorum. Ama bazen evde, bazen de sinemada film izlemeyi çok seviyorum
 
Arda Efe Dündar: Şimdiye kadar unutamadığınız maç ya da maçlar hangisi?
Yerel lig Campeonato Gaucho şampiyonluğu yaşadım. Cope de Brasil’de çeyrek finale yükseldik ve ben de bir gol attım. Ardından 1-0 kazandığımız ligin ilk maçında da galibiyet golünü kaydettim. Bunlar çok önemli maçlardı ve o döneme göre yüksek seviyede bir mücadele vardı. Benfica ile 5 sezon sonra şampiyonluk kazanmamızı da unutamam. İnanın çok uzun süre bu şampiyonluğu kutladık. Tabii ki bu güzel tablo içinde yer almak benim için de gurur vericiydi.
 
Zeynep Naz Çiftçi: Maçlara çıkarken bir uğurunuz var mı?
Hayır, yok.
 
Arda Efe Dündar: 27 numaranın sizin için önemli bir anlamı var mı?
Özel bir anlamı yok.
Zeynep Naz Çiftçi: Takımımızda en iyi anlaştığınız oyuncumuz kim?
Açıkçası tek bir kişiyi söyleyemem. Başta aynı dili konuştuğum arkadaşlarım olmak üzere, herkesle çok iyi arkadaşlığım var. Hepsi bana yardım ediyor ve çok iyi geçiniyoruz.
 
Arda Efe Dündar: Bu sene Türkiye ve Avrupa’da özlenen başarının geleceğine inanıyor musunuz?
Buna emin olun, en az sizler kadar biz de istiyoruz. Tüm çalışmalarımız bu yönde. Çalıştığımız ve inandığımız sürece başarılı olacağımızı düşünüyorum.
 
Zeynep Naz Çiftçi: İleride formasını giymeyi düşündüğünüz bir takım var mı?
Futbol oynayan herkes ülkesini en üst seviyede temsil etmek ister. Benim de hedefim ve hayalim Brezilya Milli Takımı’nın formasını giymek. Ama özellikle Brezilya adına bunu gerçekleştirmek için daha fazla şey yapmam ve kendimi göstermem gerektiğini biliyorum. Umarım gelecekte ben de böyle bir şansa sahip olurum.
 
Arda Efe Dündar: Sezon sonunda futbol hayatınıza Beşiktaş’ta devam etmeyi düşünüyor musunuz?
Ben kalitemin ve yapabileceklerimin farkındayım. Bunu kanıtlayıp daha uzun yıllar Beşiktaş forması giymek istiyorum.
 
Zeynep Naz Çiftçi: İnönü Stadı’na ilk çıktığınızda neler hissettiniz?
Gerçekten çok heyecanlandım. Birçok video izlemiştim ama onların önünde futbol oynamak gerçekten inanılmaz derecede mutlu etti beni.
 
Arda Efe Dündar: Futbolcu olmasaydınız hangi mesleği seçerdiniz?
Bilemiyorum. Ailemde birçok kişi futbol oynadığı için belki de hep hayalim futbol oldu. Kariyer için ilerlemek anlamında her doğruyu biliyorlardı ve beni de o şekilde yönlendirdiler.
 
Zeynep Naz Çiftçi: İstanbul’da gezmiş olduğunuz yerler arasında en beğendiğiniz yer neresidir?
Geldiğimden beri çok fazla seyahat ettiğimiz için gezme fırsatı bulamadım. Sadece Avrupa Yakası’nda birkaç alışveriş merkezine gittim. Ama İstanbul Boğazı, çok etkileyici.
 
Arda Efe Dündar: Futbolcu arkadaşların ile aranızda bir lakabınız var mı?
Hayır, yok. “Sidnei” diye sesleriyorlar.
 
Zeynep Naz Çiftçi: Futbol hariç ilgi duyduğunuz başka bir spor dalı var mı?
Bazen basketbol izlerim.
 
Arda Efe Dündar: Türkçe’yi öğrenmeyi düşünüyor musun?
Birkaç kelime öğrendim ama benim için çok zor bir dil.
 
Zeynep Naz Çiftçi: Hangi tür müzik dinlersin?  
R&B, pop tarzı dinliyorum genelde.
 
Arda Efe Dündar: İstanbul yaşantısına, özellikle de trafiğine alışabildin mi?
(Gülüyor) İstanbul’a alıştım ama trafiğine alışmak gerçekten zor. Ne olursa olsun bu şehirde mutlu olacağıma inanıyorum.
 
Zeynep Naz Çiftçi:  İleride çocuk sahibi olduğunuzda onun da futbolcu olmasını ister misiniz?
Bu kararı kendisine bırakırım. Ama bir sporla ilgilenmesini isterim.
 
Arda Efe Dündar-Zeynep Naz Çiftçi:  Teşekkür eder, başarılar dileriz.