HABERLER

19.04.2024

FUTBOL

Yönetim Kurulu Üyemiz Feyyaz Uçar’dan Açıklamalar

Futbol Şube Sorumlumuz ve Futbolu Temsilen Basın Sözcümüz Feyyaz Uçar, MKE Ankaragücü maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu:

“Fernando Santos’a teşekkür ediyoruz. Santos geldiği gibi beyefendi şekilde gitti. Serdar Topraktepe’nin ondan öğrendiği şeyler vardır. Santos’a emekleri için teşekkür ediyoruz.

Bugün kazandık ama hala düzeltmemiz gereken şeyler var. Bizi mutlu eden şey, oyuncuların ellerinden geleni yapma çabasıydı. Bu açıdan mutlu olduk. Galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyoruz.

Santos’un ayrılığından sonra teknik heyete rahat bir ortam hazırlamaya çalıştık. Takım içinde olumlu bir hava yaratmaya çalıştık. Serdar Topraktepe yeni sezonda teknik heyette olacağını biliyor. Oyuncular arasındaki ilişki üzerinde çalıştık. Birbirlerine sarılmaları gerektiğini söyledik Ben ve Samet hoca oyuncularla bireysel görüşmeler yaptık. Ortamı toparlamaya çalıştık. Bu çalışmaların etkili olduğunu düşünüyoruz.

Teknik direktör arayışlarımız olacak ama önceliğimiz kupadaki yarı final maçları. Amacımız Beşiktaş’ın oyun anlayışına uygun bir hoca getirmek. Henüz herhangi bir görüşme yapmadık. Önümüzdeki dönemde mutlaka görüşmeler olur.

MKE Ankaragücü’ne saygı duyuyoruz. Kupada hak ettikleri bir yerdeler. Hedefimiz kupayı kazanmak. İki maç da zor olacak. Amacımız deplasmanda gol yemeden kazanmak olacaktır. İki ayaklı güzel bir yarı final mücadelesi olacak.

Sakat oyuncuların kupa maçına yetişmelerini istiyoruz. Bugün genç oyuncumuz Fahri Kerem Ay da kadrodaydı. BJK Fulya Hakkı Yeten Tesisleri’ndeki ışık sistemini yeniledik. Altyapıdaki evlatlarımız istedikleri saatte futbol oynayabilecekler. Altyapı yatırımlarımız devam edecek. Özkaynak düzenine çok önem veriyoruz.

Umut Meraş maça ilk on birde başlayacaktı ama eşi doğum yapacağı için onun yanına gitti. Yavru kartal henüz doğmadı. Hayırlı bir haber bekliyoruz. Umut Meraş o nedenle bugün takımdana ayrı kaldı. Serkan Emrecan Terzi’ye teşekkür ediyorum. Sakatlığı olmasına rağmen takımı yalnız bırakmadı.”