HABERLER

16.04.2024

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Hasan Arat, Bahçeşehir Üniversitesi’nde Düzenlenen Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi’ne Katıldı

Başkanımız Hasan Arat ile İkinci Başkanımız Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Future Kemerburgaz Kampüsü’nde düzenlenen Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi AI in SPORTS oturumunda konuşma yaptı.

Başkanımız Hasan Arat, Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi AI in SPORTS oturumunda şunları söyledi:

“Bu kampüste gördüğüm enerji beni çok etkiledi. Uzun yıllardır görmediğim bu enerjinin geleceğin müjdesi olduğunu düşünüyorum. Bu kampüsün değerinin bilinmesi lazım. Bu kampüste insanlar çok güzel şeyler üretebilir. Sporda AI çok önemli bir konu. Bu konuda Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinden destek bekliyoruz.

VAR konusu Türkiye’de çok önemli bir gündem maddesi. VAR’ı yönetenler işlerini düzgün yapmadıklarında teknolojinin anlamı kalmıyor. İnsan faktörü olmadan çok ilerleme sağlanamıyor.

Teknik direktör konusunda yerli ve yabancı alternatiflerimiz var. Takıma uyum sağlayabilmeleri konusunda analizler yapıyoruz. Bütçe dışında hareket etmek istemiyoruz. Kırılgan bir dönemdeyiz. Hassas davranacağız. Kupa hedefimiz süresince isim konuşmayacağız. Kupayı kazandıktan sonra bazı şeyleri konuşmaya başlayacağız.

Takımda performans sıkıntısı var. Bu sıkıntıları gizlemenin kimseye faydası yok. Başarılar sıkıntıları giderebilir. Önümüzde kupa hedefi varken moralimizi yüksek tutmalıyız. Ben takımdan ümitliyim. Kupayı aldığımız takdirde birçok sorunun çözüleceği inancındayım.

Hakem atamalarını yapay zeka yapıyor diyorlar ama hala istedikleri maça istedikleri hakemi atıyorlar. Yapay zekaya müdahale olursa güven kaybolur. Yabancı hakem olması iyi çünkü rekabet artıyor.

Türkiye'de en iyi yönetilen federasyon, Türkiye Voleybol Federasyonu. Voleybolun içinden geliyor. Takım sporlarında, uluslararası alanda madalya şansı olan tek takımımız. 'Ben iş adamıyım, gelip TFF'ye başkan olayım.' gibi bir durum olamaz. Bu işlere sporun içinden gelen insanların gelmesi lazım. Seçimleri uzatmadan yapmak gerekir. Kurulların da seçimle gelmesi lazım.”

İkinci Başkanımız Hüseyin Yücel, etkinlikte basın mensuplarına verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

“Camia olarak Türkiye Kupası’na odaklandık. Transfer komitesi olarak yerli ve yabancı hoca alternatifleri üzerinde çalışıyoruz. Türkiye Kupası’ndan sonra çalışmalara başlayacağız. Basında yer alan iddialara itibar edilmesin. Başkanımızdan ya da transfer komitemizden çıkmayan sözler dikkate alınmasın.

Federasyon seçimi hakkında ilk günkü yerdeyiz. Beşiktaş duruşu bunu gerektirir. Bazı kulüpler gibi sabah uyanınca başka akşam yatarken farklı konuşmayı etik bulmuyoruz.

Semih Kılıçsoy ile ilgili somut bir teklif yok. Semih çok kıymetli bir oyuncu. Ona sımsıkı sarılmalıyız. Semih’in kafasını transferle meşgul etmemeliyiz. Biraz daha pişmesini beklemek lazım.

Türkiye Kupası’nda yabancı VAR hakemi için talebimiz olacak. Yabancı VAR hakeminin olduğu maçlar çok daha sağlıklı geçti. İnsanların psikolojisi rahatladı. İnsanların kafasında şüphe kalmadı. Bu bile ilerleme ve fayda.”