HABERLER

11.04.2024

BASKETBOL

EuroCup Women’da İkinci Olan Beşiktaş BOA Kadın Basketbol Takımımız İstanbul’da

Beşiktaş BOA Kadın Basketbol Takımımız, EuroCup Women final serisi ikinci ve son maçında London Lions’a 81-70 mağlup olarak Avrupa ikincisi oldu.

Taraftarlarımız Avrupa ikincisi olan siyah-beyazlılarımızı çiçeklerle ve sevgi tezahüratlarıyla havalimanında karşıladı.

Başkanımız Hasan Arat, havalimanında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Beşiktaş BOA Kadın Basketbol Takımımızı karşılayan taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kadın Basketbol Takımımız tarih yazmıştır. Biz evlatlarımızla gurur duyuyoruz. Antrenörümüz, kaptanımız ve idarecimiz kendi bünyemizden yetişmiştir. Tüm maçı yayınlayan TRT’ye çok teşekkür ediyorum. Biz Beşiktaş olarak takımımızla gurur duyuyoruz. Armamızdaki ay yıldızı çok güzel temsil ettiler. İslam aleminin ve tüm herkesin bayramını kutluyorum.”

Basketbol İcra Kurulu Başkanımız Özkan Arseven, yaptığı konuşmada ülkemize kupayı alıp gelmek istediklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Öncelikle buraya gelip bizi karşılayan tüm taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Taraftarlarımızla gurur duyuyoruz. EuroCup Women’da ikinci olduk. Hedefimiz kupayı almaktı. Ancak orada herkes gördü hakem hatalarının nasıl olduğunu. Biz orada çok mücadele verdik. Kazanmak için oradaydık. Öte yandan armamızda Türk bayrağını taşıyan birtakım olarak çok yalnız bırakıldık. TBF’ye, TBF başkanımıza mektup gönderdik, bizi yalnız bırakmayın dedik. FIBA yetkilileri ve FIBA başkanı vardı. Biz orada adına ne derseniz deyin bir lobiye yenildik. Biz bunu kabul etmiyoruz, kabullenemiyoruz. Biz bu kupayı önümüzdeki sene daha iyi lobi yaparak ve hazırlanarak Camiamıza getirmeyi istiyoruz.”

Başantrenörümüz Aziz Akkaya ise şunları söyledi:

“İçimizde buruk bir sevinç var. Final oynamak büyük bir gurur. Ülkemizi iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum. Finalde olmak o ortamda olmak Beşiktaş’ımızı en iyi şekilde temsil etmek bizim için çok büyük gurur. Tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çok iyi mücadele ettiler. Başkanımız sayın Hasan Arat’a ve tüm yöneticilerimize ayrıca çok teşekkür ediyorum. TRT’ye de çok teşekkür ediyorum. Tüm herkesin bayramını kutluyorum. Kupayı alıp gelmek isterdik. Ancak bundan sonra yolumuza devam edip şampiyon olmak istiyoruz.”

Kaptanımız Elif Bayram da şu açıklamada bulundu:

“Ben bu takımın kaptanı olmaktan büyük gurur duyuyorum. Biz kazanmak istedik, bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Ancak ikinci olduk. Bizim bu kupayı mutlaka önümüzdeki yıllarda kaldıracağımızı düşünüyorum. Bizi destekleyen, bize inanan herkese ve tüm taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum.”