HABERLER

20.03.2024

GÜNCEL HABERLER

Gözlemci Avukat Projesi İmza Töreni Yapıldı

Kulübümüz, Beşiktaşlı Avukatlar Derneği ve İstanbul Üniversitesi arasında Gözlemci Avukat Projesi iş birliği anlaşması imzalandı.

Gözlemci Avukat Projesi’nin imza töreni; Hukuk Kurulu Başkanımız Altın Mimir, Beşiktaşlı Avukatlar Derneği Başkanı Av. Özkan Burak Özmen ve İstanbul Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Burak Gemalmaz’ın katılımlarıyla Tüpraş Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Kulübümüz, Beşiktaşlı Avukatlar Derneği ve İstanbul Üniversitesi arasında imzalanan, hukuk alanında eğitim ve araştırma faaliyetlerinin gelişmesine katkı sağlaması amaçlanan iş birliği protokolü, taraftarlarımızın insani şartlarda spor müsabakası seyretmesine katkıda bulunmak üzere hayata geçirildi.

Hukuk Kurulu Başkanımız Altın Mimir, imza töreninde şunları söyledi:

“Beşiktaşlı Avukatlar Derneği üyeleri, uzun süredir özellikle deplasmandaki maçlarımızda gözlemci olarak görev yapmakta ve taraftarlarımızın maruz kaldığı hak ihlalleriyle ilgili rapor tutmaktadır. İstanbul Üniversitesi’ne bu alandaki katkıları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Bu alanda mevzuat değişikliğine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Yama yapmakla çözüm üretmek mümkün değil.”

Beşiktaşlı Avukatlar Derneği Başkanı Av. Özkan Burak Özmen, projenin detayları hakkında şu ifadeleri kullandı:

“2014 yılının sonunda çıkmış olduğumuz yolda buralara kadar gelebileceğimizi hayal etmiyorduk. Türkiye’nin en köklü kurumlarını bir araya getirmek bizim açımızdan bir gurur kaynağı. Başkanımız Hasan Arat ile yönetim kurulumuz, bu iş birliğinin gerçekleşmesi için katkıda bulundular. Beşiktaşlı Avukatlar Derneği olarak 81 ilde yapılanmamız var. Özellikle deplasman maçlarında taraftarlarımızın yaşamış oldukları sorunların farkındayız. Her deplasman maçında kulübümüzün bilgisi ve onayıyla iki meslektaşımızı görevlendiriyoruz. Görevlendirdiğimiz meslektaşlarımız, taraftarlarımızın stadyuma girişinden maçın ardından stattan çıkışlarına kadar süreci takip ediyor ve hukuku aykırı uygulama varsa raporlama ve bildirimde bulunuyor. İnsan haklarına aykırı bir işlem olduğunda hukuki işlemlere başlıyoruz. Bu projeyle teori ve pratiği bir araya getirdik. Bu projenin sonuçlarıyla uluslararası alanda da sunum yapılabileceğini düşünüyorum. İlklerin kulübü Beşiktaş, bu alanda da öncü olduğu için mutluyuz.”

İstanbul Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Burak Gemalmaz, imza töreninde şöyle konuştu:

“Beşiktaşlı Avukatlar Derneği sayesinde uygulamayla teori arasında köprü oluşturmayı amaçlıyoruz. Derneğin fiili faaliyetlerini akademik seviyeye çıkartacağız. Şiddetin spor dünyasından ve toplumdan dışlanması gerekiyor. Spor, toplumun farklı kesimlerini bir araya getiren, kardeşlik duygusunu ön plana çıkaran bir faaliyettir. Türkiye’de spor dışlama ve kamplaşma aracı haline geldi. İnanıyorum ki bu proje diğer kulüplere de örnek olacaktır.”