HABERLER

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun

19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz milletimizle birlikte başlattığı benzeri görülmemiş bağımsızlık mücadelesi, 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilan ettiği Cumhuriyet ile taçlanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde; “fikri hür, vicdanı hür” nesiller, “zeki, çevik ve ahlaklı” sporcular yetiştirmek için Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak misyonumuzun farkında, emanetin sorumluluğunun bilincindeyiz.

120 yıllık tarihimizle ülkemizin ilk, Avrupa’nın köklü kulüplerinden birisi olarak; en büyük Beşiktaşlı Atatürk’ün Akaretler 76 numarada tutuşturduğu Cumhuriyet ve devrim ateşi, ilelebet yolumuza ışık tutacaktır.

Atatürk’ten aldığımız ilhamla onun ilke ve devrimlerinin aydınlattığı yolda daima ilerleyecek, ülkemizi gururlandıran başarılara yenilerini eklemek için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Milletimizin istikbalini 100 yıldır güneş gibi aydınlatan Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalacağına yürekten inanıyorum. Dünya döndükçe Türkiye Cumhuriyeti var olacak, Türkiye Cumhuriyeti var oldukça Beşiktaş Jimnastik Kulübü var olacak.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle minnetle hürmetle anıyorum.

Aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.

Saygılarımla,

Ahmet Nur Çebi
Beşiktaş JK Başkanı