HABERLER

21.05.2017

GÜNCEL HABERLER

Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Kulübümüzün 2016 yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, Başkanımız Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Kongre Üyelerimizin katılımıyla BJK Akatlar’da gerçekleştirildi.

Toplantı açılışının yapılmasının ardından Toplantı Başkanlık Divanı seçimi yapıldı ve Şener Yurdakul Toplantı Divan Başkanı seçildi. Sonrasında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Yönetim Kurulu’nun idari ve mali faaliyetlerini Ahmet Ürkmezgil (Genel Sekreter, Şan Ökten Tesisi'nden Sorumlu, İcra Kurulu Üyesi.) ve Berk Hacıgüzeller (Sayman, Mali İşler ve Finans, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı, Akatlar Mehmet Üstünkaya Sosyal Tesisi'nden Sorumlu.) Kongre Üyelerimize anlattı.

Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda bir konuşma yapan Başkanımız Fikret Orman, şunları söyledi:

“Geçen sene Vodafone Arena’yı açtık. Çok güzel bir kompleks oldu. Burada 1 yıl içerisinde büyük başarılara imza attık. Şampiyonluk aldık. İnşallah yine Osmanlıspor maçıyla şampiyonluğu almayı Allah bize nasip etsin. Yüzde 72 galibiyet oranıyla oynuyoruz.

6309 seyirci ortalamasıyla lig oynanıyor. Biz 32 bin kişiyle oynuyoruz. Yaklaşık olarak 5,5 katı büyüklükle oynuyoruz. Avrupa maçlarının seyirci ortalaması 7202 kişi, biz ise 37 bin ortalamayla oynadık.

Beşiktaş'ın arşivi oluşturulmasına büyük zaman harcandı. 114 yıllık bütün belgelerimizi dijital olarak arşivledik. Ne istiyorsanız oradan bulabilirsiniz. Büyük para harcadık buna ama tarihine sahip çıkmayan bir kulübün hiçbir geleceği olmaz.

Vodafone Arena'da 4 restoran var. 1 tane daha açacağız. İzinlerini aldık. Bayramdan sonra açacağız. Haftanın 7 günü tüm taraftarlarımıza hizmet verecektir. Ofislerimizi stada taşıdık. 5 ayrı yerdeydik. Plazalardaki ofisi taşıdık. Başkanlık makamını taşıdık. Kulüp binamızdan da taşındık. Bir tek medya grubu kaldı onu da taşıyacağız. Çıktığımız her yeri kiraya verdik.

İki rakibimizden de yüzde 20 yüzde 30 fazla gelir elde ediyoruz. Stadyum geliri olarak değil, pazarlamada da yaklaşık olarak 150 milyon dolarlık anlaşmalar imzaladık. Bu anlaşmalarda hiçbir kişinin kapısının çalmadan kazan-kazan anlaşması imzaladık. Çok sayıda reklam filmi çekiliyor. Bu da Beşiktaş'ın kamuoyunda yükselişini gösteriyor.

Yeni projelere ihtiyacımız var. Uzakdoğu’ya açılıyoruz. Dünyanın her tarafında bir Beşiktaş taraftarı olması lazım. Gelirlerimizin en üst noktasına ulaştık. Global sponsorlarımızın olması lazım. 16 milyon dolar forma gelirimiz var. Onlarla mücadele edebilmemiz için bizim de global sponsorumuzun olması lazım. Bizim kulübümüzü Türkiye'de Almanya'da değil, Çin'de Malezya'da göreceksiniz.

Beşiktaş dünyanın her tarafında izlenen bir kulüptür. Kimse Beşiktaş'ı çantada keklik olarak göremez. Daha büyük anlaşmalar imzalayacağız.

Artık herkesin gurur duyacağı bir uçağıımız var. Hamdolsun çok uğraştık. Napoli'ye giderken, takımla beraber uçtuk. Biz zaten THY ile uçuyorduk ama kendi uçağımızla uçmak istediğimiz bir şeydi. Başardığımız için çok mutluyuz.

Napoli'ye gidiyorsun Beşiktaş'ın otobüsü var. Lyon'a gidiyorsun Beşiktaş'ın otobüsü var. Bunları dünyada hiçbir kulüp yapamaz. Biz her yere kendi otobüsümüzle gidiyoruz. Biz ‘Feda’ ile başladık. Stadı yıkınca ‘Gururlan’ ile devam ettik. Şimdi de ‘Efendi Beşiktaş’ ile devam ediyoruz.

Efendiyiz ama bu demek değildir ki hakkımızı korumayacağız. Vakur duruyoruz ama Beşiktaş'ı herkese gösteriyoruz. Kim bize nasıl davranıyorsa o şekilde davranıyoruz. Beşiktaş'ı ufak görenlere, Beşiktaş'ın kim olduğunu gösteriyoruz.

Sessiz tezahüratı dünyada ilk kez biz yaptık. Dünya çapında ses getiren bir organizasyon oldu. Dünyanın 120 ülkesinde haber yapıldı bu. 9 milyon kişiyle iletişim kuruldu. Toplam 84 mağazamız var Türkiye çapında. İlk geldiğimizde 79 bin forma satıyorduk. Geçen sene 300 bin forma sattık. Bu sezon 400 bin formaya geldik. İnşallah 3. yıldızlı formalarımızla 500 bin hedefliyoruz. 15.6 milyon TL'den 90 milyon TL'ye geldik. Türkiye'nin en büyük Kartal Yuvası mağazasını yaptık.”

Başkanımız Fikret Orman’ın konuşmasının ardından Denetim Kurulu Başkanımız Feyyaz Tuncel, Denetim Kurulu raporunu Kongre Üyelerimiz ile paylaştı.

Raporların görüşülmesinden sonra 01.01.2016 – 31.12.2016 tarihleri arası ile ilgili olarak Yönetim Kurulu’nun idari ve mali bakımlardan ayrı ayrı ibrası oya sunuldu ve Yönetim Kurulu idari ve mali bakımdan oy çokluğuyla ibra edildi.

2017 Mali Yılı Konsolide Bütçesi okundu, görüşüldü ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Mülkiyeti BJK Derneği’ne ait İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Dikilitaş Mahallesi, 56 pafta, 7 ada, 76 parselde kayıtlı mecurda (benzin istasyonu) kiracı olarak bulunan şirket (Fulya Akaryakıt Ticaret ve San A.Ş.) ile imzalanan kira sözleşmesi ve ek protokollerinin Genel Kurul kararı olmaksızın uzatılmaması/dernek aleyhine tadil edilmemesi ve/veya bu şirketle ve/veya bu şirketin doğrudan veya dolaylı olarak bağlantısı bulunan gerçek veya tüzel 3. Kişilerle yeniden kira sözleşmesi yapılmaması hususu görüşüldü ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Tüzüğümüzün 28/m maddesi gereğince Derneğimiz ve bağlı şirketlerinin bilet satış işlemleri için şirket kurulması hususu görüşüldü ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Tüzüğümüzün 28/m maddesi gereğince Kocaeli Birlik Sportif Hizmetler A.Ş.’nin hisselerinin %80’nin satın alınması ve bu suretle şirkete ortak olunması hususu görüşüldü ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Derneğimizin 24839 sicil numaralı üyesi Ahmet Gelberi, 23267 sicil numaralı üyesi Ozan Biber, 26452 sicil numaralı üyesi Okan Başaran hakkında BJK Derneği Disiplin Kurulu tarafından verilmiş kesin çıkarma cezalarının bir kez daha disiplin kurulunca gözden geçirilmesine dair talepler Tüzüğün 48/b maddesi uyarınca ele alındı, söz konusu üyelerin kesin çıkarma cezalarının bir kez daha disiplin kurulunca gözden geçirilmesi talebi oy çokluğuyla red edildi ve üyelikleri düştü.

Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.
Fotoğraf: Ufuk Tuncaelli