HABERLER

06.01.2017

FUTBOL

Andreas Beck: ‘Sezon sonu tekrar şampiyon olmak istiyoruz’

Futbolcumuz Andreas Beck, Antalya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Beck’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘’Kampta koşullar gerçekten çok iyi. Bazen yağmurlu, bazen güneşli. Saha çok iyi durumda. İkinci yarıda çok büyük hedeflerimiz var. Zihinsel olarak, fiziksel olarak dinlendik. İkinci yarının ilk maçına hazırlanıyoruz. Sezon sonu tekrar şampiyon olmak istiyoruz. Türkiye Kupası’nı kazanmak istiyoruz. UEFA Avrupa Ligi’nde ilerlemek istiyoruz. Bizi zor bir takvim bekliyor. Bizde sıkı bir şekilde bu takvime hazırlanıyoruz.

Takımda ana dil İngilizce. Şenol hoca da konuşurken Halil çeviriyor. Ama ben konuşmaları anlayabiliyorum. Türkçe konuşabilmem için biraz tekrar yapmam gerekiyor. 

Burası büyük bir takım. Türkiye Ligi’nin en iyi oyuncuları oynuyor. Geçen sezon benim için çok yoğundu. Neredeyse her maçta oynadım. Hocamız bu sezon daha çok rotasyon yapacağını söyledi. Kendi içimizde en üst seviyede rekabet içindeyiz. Her gün gelişim sağlamaya çalışıyorum. Her oyuncu gibi her maçta oynamak istiyorum. 

Bu sezon ilginç bir durum var.  Tüm takımlar sezon sonuna kadar yarışın içinde kalabilir. Önemli olan küçük maçlar. Deplasman maçları çok önemli. Kazanmanın yüzde elli olduğu maçlar. Derbide kaybetmemeniz gerekiyor. Kaybettiğiniz takdirde rakibinizin ciddi şekilde gerisinde kalıyorsunuz. İkinci yarı yoğun geçecek. Başakşehir bu sezon yoğun bir çıkış yaptı. İster istemez puan kayıpları olacaktır. 

Transfer edilen her oyuncu için amaç katkı sağlamak. Mitrovic, fiziksel olarak iyi durumda. Güçlü, uzun bir oyuncu. Uyum süreci çok iyi geçtiği ve sağlıklı olduğu sürece bize katkı yapabilecek bir oyuncu. 

İkinci yarı uzun ve yorucu olacak. Çok önemli maçlar oynayacağız. 

Burası çok güzel bir ülke. Ülkede kendimi rahat hissediyorum. İnsanların bize olan yaklaşımı pozitif ve bunu eşim de hissediyor. Burada devam etmek için istek sağlıyor. Kendimi güvende hissediyorum. Ayrılmak gibi bir düşüncem yok. Burası güzel bir ülke ve bu olayları hak etmiyor. 

Yüksek kalitedeki oyuncularla oynamak mutluluk verici. Bence şampiyonluğa oynayan, zirveye oynayan takımlarda savunma ve hücum dengesi çok önemli. Benim işim savunma tarafında güvenliği sağlamak.’’