HABERLER

03.01.2017

FUTBOL

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş’ten Açıklamalar

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Futbol Takımımızın Antalya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Güneş’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“2017 yılına malesef kötü girdik. Ölümlerin, terörün geride kaldığı günleri, yılları istiyoruz. Gelecek daha aydınlık, huzur içerisinde olsun istiyoruz ama bu temennilerimiz havada kalıyor. Biraz daha gayretli olmak gerekiyor.Daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Umarım ki sadece Türkiye için değil dünya için de barışın ve huzurun olduğu yeni bir yıla gireriz. Bunu yine hep birlikte biz yapacağız, insanlık yapacak. Bunu bekliyoruz. Ben de kendi şahsımla ilgili birşey söyleyeyim. Benim herhangi bir sitemim yok. Hiçbir yazılı ifadem de yok. Maalesef bazen isimlerimizi kullanarak kamuoyunda infaal yaratmak isteyenler olabiliyor. Çizgimiz belli. Biz sadece Türkiye’de bulunan insanlara değil dünyadaki tüm insanlığın huzur içerisinde mutluluk, huzur içerisinde birlikte yaşayabileceği ortamı arzuluyoruz. Çocukluğumuzdan beri bu böyle. Sadece bizlerin değil gelecek nesillerin de sağlıklı ve mutlu yaşayabilmesi için onlara zemin hazırlama anlayışında olan insanlarız. Ülkemizin de genel yapısının bu olduğunu görüyorum.

2017 yılının ilk günlerinde güzel bir havada Antalya’da kamptayız. Yeni umutlarımız var. Yeniden başlayıp hızlı, tempolu bir şekilde özellikle 1-2 aylık dönemi iyi geçirmek istiyoruz. o dönemlerde 11 tane maçımızı önemsiyorum. Bunlar içerisinde 6 lig maçı, 3 tane kupa maçı var. 2 de UEFA maçı var. Bütün bunları kazanacak bir bir oyun yapısının ortaya çıkmasını bekliyorum. Geçen sezon da şampiyonluk gördük. Zaman zaman da kaybettiğimiz veya eksik kaldığımız maçlar da oldu. Beraberlik bile bizim için başarısızlık. Daha çok kazanan takım olmak istiyoruz. Kazanmayı hak ederek istiyoruz. Güzel futbolun oynanmasını bekliyorum. Oynadığımız oyunla kazanmayı hak etmeyi bekliyorum. Rakipleri düşman olarak değil, oynadığımız oyunla onlara karşı üstünlük sağlayacağımız dost olarak istiyoruz. Rekabetin olduğu dönemlerde rakiplerimize de ihtiyacımız var. Onların güzel futboluna, bizim güzel futbolumuza, en iyi futbolun ortaya çıktığı ve hak edenin kazandığı bir lig yarışı olmasını diliyorum. Kavga istemiyoruz. Kötü günlerin de geride kalması için spor camiasının da sadece söylemde değil eylemde birlikte olmasını bekliyoruz.

Çıktığımız her maçta kıran kırana maç oynayacağız. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. O yüzden buradayız. Kamp döneminde pazar günü hazırlık maçını Antalyaspor ile oynayacağız 8’inde sonra döneceğiz.

Oyuncu kadrosu olarak Aboubakar milli takımda. O bizimle yok. Onun dışında tüm oyuncular burada. Sayısal bazı fazlalıklar olabilir veya alınması gerekenler. Yönetimle görüştüm, söyledim. Onları değerlendireceğiz ve en son bir karar vereceğiz. Mühim olan burada idmana çıkan oyuncular. Burada kim olursa olsun kalan veya gidene karar vermeyeceğiz. Hepsi bizim oyuncularımız.

Normali 20-25 oyuncu bizim için yeterli. Sezon başında başlarken 18 oyuncuyla kampa gittik. Daha sonra Eylül ayının başında 6-7 oyuncu daha katmak durumunda kaldık. Böyle bir dalgalanmamız oldu. Transfer ayının zorlukları bizim için de diğer takımlar için de böyle zorluklar ortaya çıkarabiliyor. Oyuncu gitmek isteyebilir, gitmek istemeyebilir. Onlarla ilgili konuşmak yerine genel kanaatlerimizi söyledik. Mevki olarak da kamuoyunda konuşuluyor. Şahıslarla ilgili hiçbir açıklama yapmadım ama mevkilerle ilgili hücumda bir oyuncu, geride bir oyuncu stoperde, sol bek için bir oyuncu. Eldeki oyunculara göre fazlalık olan mevkilerimiz var. Eldeki oyuncularımızın da dışarıda kalıp üzülmesini istemiyorum. 6-7 oyuncunun aynı mevkide olması ister istemez teknik olarak oyuncunun 1-2 tanesini kadro dışında bırakmak zorunda kalırsınız. Rekabette sağlıklı olmaz.

Elimizdeki oyuncuları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Bunların içerisinde hücuma dönük Aboubakar, Cenk ve Ömer var. Kanatta baktığımız zaman Ricardo, Kerim, Olcay, Aras. Yine hücuma dönük oyuncularımız var; Oğuzhan, Tolgay, Talisca.

Hazırlık döneminde, lige başlangıçta 6. ve 7. haftadan sonra değişikliklerin olduğu bir takım olarak düşünürsek tabii bunları yaşayacağız. Bunlar normaldir. O yüzden sayı 20-23 diyoruz. Şu anda öyle bir sıkıntımız yok. Elimizdeki oyuncuları değerlendireceğiz.

Elimizdeki stoperlerden daha farklı bir stoper düşünüyoruz, alabilirsek. Daha çabuk, özellikle bire birde. Hücum ederken bire bir kalma durumumuz oluyor. Forvette elimizde Cenk ve Aboubakar var. İkisi de hem açık hem santrafor oynayabilecek oyuncular diye düşünüyorum. Babel geldi açıktan içeri gidip kullanacak oyuncu. Kenarda orta bakımından Ricardo var. Elimizdeki oyuncudan daha farklı bir oyuncu bulabilirsek, uyum sağlayacak, ekonomik açısıyla alırız.

Eto’o golcülük bakımından klası tartışılmaz bir oyuncudur. Ama bizim açımızdan stoper arasında pivot olacak, top saklayıp, gol atabilecek bir oyuncunun olması bizim için çünkü diğerleri bizim elimizde var. Aboubakar’da o açıdan farklı bir oyuncu. Mario Gomez, Demba Ba yoksa daha farklı oyuncu olması daha doğru. Çünkü ikisi uyum sağlamış takımda. O tipte bir oyuncuda bulmak zor. Biz daha çok santrafor olarak oynayabilecek bir oyuncu bulabilirsek iyi. Almak kolay mı değil. Hele devre arasında çok zor. Eto’o bizde olsa tabii çok gol atmaya uygun bir oyuncu.”
Fotoğraf: Rahman Sağıroğlu