HABERLER

28.09.2016

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Japan: 85 Banvit: 83

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, hazırlık maçında karşılaştığı Banvit'i 85-83 mağlup etti.

BJK Akatlar Arena'da oynanan karşılaşmaya takımımız; Vladimir Stimac, DJ Strawberry, Michael Roll, Earl Clark ve Michael Thompson beşiyle başladı.

Siyah-beyazlılarımızın ilk sayıları Michael Roll'un basketiyle geldi. Karşılaşmada ilk 3 dakikayı takımımız 8-7 önde geçti. Earl Clark'ın hücumdaki etkili performansıyla rakibine skor üstünlüğünü kaptırmayan siyah-beyazlılarımız, bu bölümü 29-23 önde tamamladı.

İkinci çeyrekteki ilk sayılarımız Kyle Weems'in basketiyle geldi. Kaptığı toplarla başarılı hızlı hücumlar yapan takımımız, farkı da bu bölümde çift haneye taşıdı. Çeyreğin son bölümlerinde savunmada açıklar veren Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, farkın erimesine engel olamadı ve soyunma odasına 44-37 önde girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Michael Thompson, Erkan Veyseloğlu, Sertaç Şanlı, Earl Clark ve DJ Strawberry beşiyle çıktı.

Üçüncü çeyrekte ilk sayılarımız Michael Thompson'un dış atışından geldi. Bu bölümde savunma direncini kaybeden takımımız, rakibinin farkı kapatmasına engel olamadı. Dış şutlarda istediği başarı yüzdesini yakalayamayan siyah-beyazlılarımız, son bölüme 63-61 geride girdi.

Son çeyrekte Kyle Weems'in smacıyla skora eşitlik geldi(63-63). Karşılıklı basketlerle devam eden mücadelede son 5 dakikaya 71-71 eşitlikle girildi. Kalan sürede başarılı bir performans sergileyen Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, karşılaşmadan 85-83 galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 24 sayıyla yıldızlaşan Earl Clark olurken onu; 19 sayı ve 10 ribaund ile Vladimir Stimac, 12 sayı ve 6 asist ile Michael Thompson ve 12 sayı ile Kyle Weems takip etti.
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı