HABERLER

24.09.2016

BASKETBOL

Aris: 70 Beşiktaş Sompo Japan: 71

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, hazırlık maçında karşılaştığı Aris'i deplasmanda 71-70 mağlup etti.

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız Nick Galis Arena'da oynanan karşılaşmaya; Michael Thompson, Earl Clark, Muratcan Güer, Michael Roll ve Vladimir Stimac beşiyle başladı.

Siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadaki ilk sayılarını Thompson'un 3 sayılık basketiyle kazandı. Maça hızlı başlayan taraf olan takımımız ilk 2 dakikayı 8-0 önde geçti. Arka arkaya top kayıpları yapan ekibimiz, farkın erimesine engel olamadı çeyrekte son 3 dakikaya 14-13 önde girdi. Kalan sürede üstünlüğünü devam ettiremeyen Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, bu bölümü 16-15 geride bitirdi.

İkinci çeyreğe Roll'un 3 sayılık basketiyle başlayan takımımız, üstünlüğü tekrar eline aldı. Roll ve Kyle Weems ile rakip potada etkili olan ekibimiz, üstünlüğünü korumasını bildi. Thompson'un oyunu iyi yönlendirmesiyle siyah-beyazlılarımız, soyunma odasına 35-34 önde girdi.

Mücadelenin ikinci yarısını takımımız; Thompson, Sertaç Şanlı, Earl Clark, Erkan Veyseloğlu ve Roll beşiyle çıktı.

Üçüncü çeyrek karşılıklı kazanılan basketlerle başladı. Earl Clark ve Michael Roll ile hücumdaki etkinliğini sürdüren siyah-beyazlılarımız, çeyrekte son 3 dakikaya 48-46 önde girdi. Kalan sürede etkili savunma yapan takımımız, bu bölümü 53-51 önde bitirdi.

Son çeyreğin ilk dakikasında iki takımda skor üretemedi. DJ Strawberry'nin hücumda sorumluluk almasıyla arka arkaya basketler bulan ekibimiz, son 6 dakikaya 64-56 önde girdi. Pota altında Stimac'ın hareketli oyunuyla rakibine zor anlar yaşatan Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, karşılaşmadan 71-70 galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 16 sayıyla oynayan Michael Roll olurken onu; 13 sayıyla Earl Clark, 11'er sayıyla da DJ Strawberry ve Vladimir Stimac takip etti
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı