HABERLER

07.09.2016

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Japan: 75 Krka:62

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, hazırlık maçında Krka'yı 75-62 mağlup etti.

Kranjska Gora'da oynanan karşılaşmaya takımımız; Erkan Veyseloğlu, Michael Roll, Earl Clark, Vladimir Stimac ve Michael Thompson beşiyle başladı.

Siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadaki ilk sayılarını Earl Clark'ın pota altı basketiyle kazandı. Dış atışlarda çembere takılan takımımız, savunmada da istediği direnci sahaya yansıtamadı ve bu çeyreği 18-15 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe Michael Roll'un 3 sayılık basketiyle başlayan takımımız, skora eşitlik (18-18) getirdi. Erkan Veyseloğlu ve Earl Clark'ın hızlı hücumlardan bulduğu basketlerle skor üstünlüğünü eline alan ekibimiz, savunmada verdiği açıklar sonrasında bu üstünlüğünü koruyamadı ve soyunma odasına 37-36 geride girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Erkan Veyseloğlu, Sertaç Şanlı, Michael Roll, Earl Clark ve Michael Thompson beşiyle çıktı.

Mücadelenin üçüncü çeyreğine daha etkili başlayan siyah-beyazlılarımız, ilk dakikalarda üstünlüğü eline almayı başardı. Pota altını etkili kullanan takımımız, kısa mesafe şutlarda da başarı sağladı ve çeyreği 50-46 önde tamamladı.

Son bölümde oyuna tamamen ağırlığını koyan siyah-beyazlılarımız, Kyle Weems'in arka arkaya bulduğu 3 sayılık basketlerle farkı açtı. Savunmada rakibine kolay sayı şansı tanımayan ekibimiz, karşılaşmadan 75-62 galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 16 sayıyla oynayan Earl Clark olurken onu; 13 sayı, 5 asistle Michael Roll ve 12 sayı, 7 ribaundla Kyle Weems takip etti.


Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı