HABERLER

06.09.2016

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Japan: 80 Domzale: 63

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, hazırlık maçında karşılaştığı Domzale'yi 80-63 mağlup etti.

Kranjska Gora'da oynanan karşılaşmaya takımımız; Sertaç Şanlı, Earl Clark, Michael Thompson, Michael Roll ve Muratcan Güler beşiyle başladı.

Siyah-beyazlılarımızın ilk sayıları Sertaç Şanlı'nın pota altı basketinden geldi. Thompson ve Roll ile arka arkaya 3 sayılık basketler bulan takımımız, ilk dakikalarda üstünlüğü eline aldı. DJ Strawberry'nin oyuna dahil olmasından sonra hızlı hücumlarla rakibi karşısında etkili olan Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, ilk çeyreği 23-17 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan takımımız, rakibine kolay sayı bulma şansı tanımadı ve farkı açtı. Thompson ile dış atışlardan basketler bulmaya devam eden siyah-beyazlılarımız, Clark ve Sertaç'ın basketleriyle devreyi 50-32 önde bitirdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Enes Berkay Taşkıran, Vladimir Stimac, Michael Thompson, Kyle Weems ve Michael Roll beşiyle çıktı.

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, üçüncü çeyrekteki ilk sayılarını Thompson'un dış atışından kazandı. Rakibine olan üstünlüğünü bu bölümde de sürdüren ekibimiz, DJ Strawberry, Şafak Edge ve Earl Clark ile skor üretmeye devam etti. Siyah-beyazlılarımız, bu çeyreği 68-46 üstünlükle tamamladı.

Siyah-beyazlılarımız, son çeyreğe Erkan Veyseloğlu'nun 2 sayılık basketiyle başladı. Dış atışlardaki başarısını bu çeyrekte de sürdüren takımımız, Sertaç Şanlı'nın boyalı alandaki performansıyla ribaundlarda da rakibine üstünlük sağladı. Sık sık oyuncu değişikliğine giden Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, karşılaşmadan 80-63 galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 3 sayılık atışlarda %100 ile (6/6) oynayan ve karşılaşmayı 22 sayının yanı sıra 6 asistle tamamlayan Michael Thompson olurken onu; 13 sayıyla Earl Clark ve 10 sayı ve 7 ribaundla da Sertaç Şanlı takip etti.
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı