HABERLER

11.08.2016

GÜNCEL HABERLER

Hüseyin Mican: 'Bu sezon 100. Kartal Yuvası'nı açmayı hedefliyoruz'

Hüseyin Mican (Kartal Yuvaları, İcra Kurulu Üyesi) BJK TV’de yayınlanan Gündem Özel programında açıklamalarda bulundu.

''Kartal Yuvası dönemsel olarak baktığınızda Sayın Fikret Orman Başkanımızın göreve geldiği süre içerisinde 2012’de 28 iken şu anda 76 tane satış noktasına ulaşmıştır. Bunun 35’i İstanbul’da 39’u Anadolu’da 2 tanesi de e-ticaret olarak faaliyet gösteriyor.
 
Bu sezon 90-100 arası Kartal Yuvası sayısına ulaşmayı planlıyoruz. Daha verimli olabilecek noktalarda mağazalar açmaya çalışıyoruz. Çarşı’da ve Üsküdar’da bir mağaza açtık. İki tane mağazamız ciro hedefleriyle mesela bizim hemen birçok mağazamızın önüne geçti.
 
En kısa sürede mağaza açmayı hedeflediğimiz yerler; Çorlu, Ordu, Aydın ve Afyon. Hatta ikisinin şu anda dekorasyonları yapılıyor. En kısa zamanda onları da devreye sokacağız.
 
Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olduktan sonra e-ticaret’in yapılanmasını Mart ayında değiştirdik. Taraftarlarımızın daha kolay alışveriş yapabileceği daha çabuk ulaşabileceği bir değişikliğe gittik. Vodafone Arena’daki mağazamızdan sonra en fazla ciro yaptığımız yer. e-ticaret en kar ettiğimiz yer. Dünyanın her yerine ürün gönderebiliyoruz.
 
Fikret Orman Başkanımızın dönemi itibariyle baktığımız zaman son 5 sezonda forma satışlarımız 100’de 500 artmış. 2011-2012 senelerinde forma satışları 66 bin iken 2015-2016 sezonunu 400 bin formayla kapattık. 2016-2017’deki beklentimiz de 500.000 adet. Daha üzerine çıkarsak daha mutlu oluruz.
 
Vodafone Arena Nisan ayında açıldığı halde 65 milyon lira ciro yaptık. Hedeflerimizin de yüzde 20 üzerinde kapattık. Yaptığımız pazarlama teknikleri ve gelen şampiyonluk da çok etkendir.
 
2017-2018 sezonu formalarımız belli. Kulüp tarafında Başkanımız ve benimle birlikte bir iki kişi daha biliyor. Formaları o kadar kişi gördü. Çok kısa zamanda duyurusunu yapacağız. 2018-2019 sezonuyla ilgili de taraftarımızdan forma dizaynı isteyeceğim. Pazarlama açısından uygun görülen çizimleri adidas ile paylaşacağız.
 
Forma satışlarımızda yüzde 75 oranında büyüme var. Geçen sene Haziran-Temmuz ayında 1.000 adet sattıysak bu sene 1.750 adet satmışız. Bu da taraftarımızın kulübe gösterdiği ilgi alakayı belli ediyor.
 
Taraftar organizasyonlarıyla ilgili bir gelişme olduğunda biz heyecanlanıyoruz. Taraftarlarımız sahip çıkıyorlar ve bizim satışlarımıza da çok ivme kazandırıyor. Daha da motive oluyoruz. Taraftarımız kulübüne sahip çıkan bir yapıya sahip.
 
Olabildiğince fazla ürün çeşitliliği sunmaya çalışıyoruz. Şu anda 16 bin adet ürün çeşidimiz var.
 
Brooks Brothers, kulüp anlamında çok destekleri olan Sayın Rahmi Koç’un Koç Holding’in bünyesinde olan bir marka. Bizim futbol a takımımıza sponsor oldu. Futbolcularımız bu ürünleri giymeye başladıktan sonra aynıları sadece Vodafone Arena mağazamızda olacak. Oradan satın alabilecekler.
 
Tasarım yarışmasını ilk biz başlattık. Şubat ayında yapmıştık. 5 özel tasarımı beğendik. İlk 2 çizim şu an Kartal Yuvası mağazalarımızda satılıyor. Çizimi yapan arkadaşlarımıza da kar payı verdik. Artık bunu her sene yapacağız.
 
Korsan bizim için başlı başına bir problem. Marka açısından korsan iyi bir şey demek ki biz iyi bir markayız ki korsanımızı yapıyorlar. Korsan ile mücadelede bizzat kendim çalışmalar yaptım. 2015-2016 sezonunda 580 tane uygulama yaptık, bunun 253'ü olumlu olarak bize yansıdı.
 
Biz bir markayız ve markamızın da değerlerini korumak zorundayız. Korumak açısından da Türkiye’de ilk defa bir spor kulübünde güvenlikli hologramı uygulayacağız. 2016-2017 sezonuna yetiştirmeye çalışıyoruz. Çok ciddi anlamda yatırım yapacağız. Hologramda yaklaşık 12 tane değişik özellik var ve üzerindeki seri numarası da 4 milyarda bir tutma ihtimali var.
 
Çağrı merkezini kendi bünyemize aldık. Profesyonel bir ekibimiz var. Ürün anlamında dergi satışıyla başladık. Kulübümüzün internet sitesinde bulunan numara bizim tek call center numaramızdır. Başka numaralardan arandıklarında taraftarlarımız itibar etmesinler.
 
Ricardo Quaresma’nın Kartal Yuvası satışlarımıza çok olumlu etkisi var. Ricardo Quaresma’nın sosyal medya hesabından paylaştığı ürün tamamen Kartal Yuvası ürünüdür. Cumartesi gününden itibaren Kartal Yuvası mağazalarımızda ve internet sitemizde satışta olacak.”