HABERLER

06.08.2016

GÜNCEL HABERLER

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

BJK Divan Kurulu’nun 2016 Yılı 3. Olağan Toplantısı CVK Park Bosphorus Otel’de gerçekleştirildi.

Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Divan Kurulu Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
 
BJK Divan Kurulu’nun 2016 Yılı 3. Olağan Toplantısı’nda yönetim kurulu adına konuşan Ahmet Nur Çebi (ll.Başkan, İcra Kurulu Başkanı, Fulya Taşınmazlarından Sorumlu, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nden Sorumlu); şunları söyledi:
 
‘’Vodafone Arena’yı tamamladık ve şampiyonluğa ulaştık, gelecek sezonlarda da daha iyiye giden bir Beşiktaş olacak. Berk Hacıgüzeller ile yaptığımız çalışmalarda olumlu sonuçlar aldık. 2012’de gelir 111 milyon dolar, 61 milyon dolar eksi olmuş. 2016’da gelir 178 milyon dolar, gider 152 milyon dolar. Artı 26 milyon dolar var. Arada 80 milyon dolarlık bir fark oluşacak. Bundan sonra daha pozitif, borçların azaldığı ve geriye doğru gittiği, sportif başarıların geldiği bir kulüp izleyeceğiz. Keyifleri hep beraber yaşayacağız.
 
Yepyeni kurullar oldu. Stadımızı yaptık ve şampiyon olduk. Denetleme Kurulu raporu zaten sunuldu. En önemli kurullarımızdan biri Denetleme Kurulu. Bizden kaynaklı eksik çalışmalar olabilir. Divan Kurulu Başkanlığı adına yapılan çalışmalarda belirtilen bir borç tarifi yapıldı. O rakam açıklanmadan konuşmam doğru olmaz. Artı ve eksiler yazıldığında merak etmeyin söylenildiği gibi kulübün borcu yok.
 
Demokrasi uğruna şehit düşen vatandaşlarımızın ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Başkanımız Fikret Orman’ın da bulunduğu bir yönetim kurulunda eleştirilere neden olan kulüp üyeliği konusunu bir kez daha gündeme getireceğiz.’’
 
Berk Hacıgüzeller (Sayman, Mali İşler ve Finans, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı, Akatlar Mehmet Üstünkaya Sosyal Tesisi’nden Sorumlu), borç konusundaki bilgi için bağımsız denetim şirketinin raporunun 7 ayrı kişi tarafından onaylanmasını beklediklerini ve sürecin tamamlanmasıyla bu konuda gelecek hafta bilgi verebileceklerini söyledi.
 
CVK Park Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen 2016'nın üçüncü olağan divan kurulu toplantısında borçlar konusuda bilgi veren Hacıgüzeller, borcun artışı konusunda, şunları söyledi:
 
"114 milyon dolarlık stat maliyeti, katma değer vergisini de eklerseniz 130-131 milyon dolarlak stat maliyeti var. 2012'de 61 milyon dolarlık negatif bakiye görüyorduk. Stadın bitmesinden sonra 2016 itibarıyla, hiçbir yatırım yapmazsanız 58 milyon dolarlık transfer bütçeniz, 26 milyon dolarlık pozitif bakiye dönmüş durumdadır. Borcu kabul ediyorum ama kulüp düzelme trendine girecektir. 31 Mayıs 2017 itibarıyla kulübün şu anki bilanço zararı 10 milyon avro veya altına inecektir. 31 Mayıs 2018'de ise kulübün zararı sıfırlanacaktır. Hedefimiz budur, böyle ilerlemek zorundayız. Kulüpte zarar sıfırlanacaktır. Ondan sonraki dönemler inşallah kar açıklama söz konusu olacaktır."
 
Kulübümüzün dünyanın bir numaralı denetleme şirketi tarafından denetlendiğine dikkati çeken Berk Hacıgüzeller, "Bağımsız denetim şirketi içinde bu rapor son halini alana kadar 7 ayrı kişi tarafından, birbiriyle sorumluluk alakası olmadan incelemektedir. Son halini almak istedik ancak bayram tatili dolayısıyla süreç uzadı. Maalesef 7 ayrı kişinin onaylama süreci gecikti. Pazartesi veya salı günü tamamlanacak. Bu rapor bize tebliğ edilecektir. (Borç) rakamları biliyorum ama Sermaye Piyasası Kurulu gereği açıklamaya yetkili değiliz." ifadelerini kullandı.
 
Kulüpte 95-100 milyon lira da borç faiz yükü olduğuna dikkati çeken Hacıgüzeller, "Uygulayacağımız mali politikalarla ve stat inşaatın bitmesiyle bu faiz yükü 45-47 milyon liraya indirilecektir." diye konuştu.
 
Denetim Kurulu raporunu Denetim Kurulu başkanımız Feyyaz Tuncel, Divan Kurulu Üyelerimizle paylaştı ve dernğin toplam borcunun 512.463.419 TL olduğunu açıkladı.
 
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin denetimlerinin devam ettiğini belirten Denetim Kurulu Başkanımız Feyyaz Tuncel; şunları söyledi:
 
‘’Şirketin denetim sonucunun açıklanmaması nedeniyle mevcut borç durumu çıkmadığı için raporları intikal ettiremiyoruz. Derneğe ait olan bilgileri paylaşabiliyoruz. Bağımsız denetim şirketi tarafından denetlenmesi devam ettiği için Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin borcunu Kamuyu Aydınlatma Platformuna açıklanmadan bilgi veremiyoruz.
 
Tüzük tadil kongresinin yapılması gerekiyor. İvedilikle ilgili maddeler değiştirilmeli. Sistemlerde revizyona gidilmesi gerekiyor. Personel verimlilik politikası uygulanmalıdır.’’
Fotoğraf: Ufuk Tuncaelli