HABERLER

28.05.2016

BASKETBOL

Genç Kız Basketbol Takımımız Finalde

Genç Kız Basketbol Takımımız, Fenerbahçe'yi 57-50 mağlup ederek Türkiye Şampiyonası'nda finale yükseldi.

Antalya Atatürk Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya tutuk başlayan takımımız, ilk dakikalarda skor üretmekte zorlandı. Çeyreğin ilerleyen dakikalarında Meltem Avcı ve İrem Sözen ile pota altını etkili kullanmasına rağmen ekibimiz, ilk çeyreği 13-12 geride bitirdi.

2. çeyrekte oyunun kontrolünü eline alan siyah-beyazlılarımız, etkili savunma yaparak rakibini top kayıplarına zorladı. Nur Nihan Dabakoğlu'nun oyunu iyi yönlendirmesi ve Cansu Özdoğan skora katkısıyla ilk yarıda son 2 dakikaya takımımız 23-19 önde girdi. Kalan sürede Meltem Avcı'nın basketleriyle farkı açmayı başaran ekibimiz, soyunma odasına 29-21 üstünlükle girdi.

3. çeyreğe tutuk başlayan ve hücumda başarısız atışlar yapan takımımız, ilk 3 dakika skor üretemedi. Bu bölümde rakibinin farkı eritmesine engel olamayan siyah-beyazlılarımız, son çeyreğe 44-40 önde girdi.

Son bölümde iki takımda başabaş bir mücadele ortaya koydu. Siyah-beyazlılarımız, hücum organizasyonlarında sıkıntı yaşamasına rağmen son 5 dakikaya 49-46 önde girmeyi başardı. Kalan sürede Meltem Avcı'nın hücumda sorumluluk almasıyla üstünlüğünü korumasını bilen Genç Kız Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 57-50 galibiyetle ayrılarak Türkiye Şampiyonası'nda finale yükseldi.

Karşılaşmadan en skorer olan oyuncumuz 24 sayı ve 13 ribaundla yıldızlaşan Meltem Avcı olurken onu; 11 sayı, 6 ribaundla Nur Nihan Dabakoğlu ve 9 sayı, 9 ribaundla Cansu Özdoğan takip etti.
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı