HABERLER

24.05.2016

BASKETBOL

Beşiktaş: 70 Alanya BLD.: 62

Genç Kız Basketbol Takımımız, Türkiye Şampiyonası A Grubu ilk maçında Alanya Belediyesi'ni 70-62 mağlup etti.

Antalya Atatürk Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Beşiktaşımız oldu. Ribaundlardaki üstün performansıyla rakibi üzerinde baskı kuran siyah-beyazlılarımız, skor üretmekte de zorluk çekmedi ve ilk çeyreği 26-13 önde tamamladı.

2. çeyrekte Meltem Avcı ve İrem Sözen ile ribaundlardaki etkinliğini sürdüren takımımız, Cansu Özdoğan'ın basketleriyle farkı korumayı başardı. Gülse Uğur ve Cansu Özdoğan'ın basketleriyle farkı açmaya devam eden ekibimiz, soyunma odasına 48-29 önde girdi.

Mücadelenin 2. yarısında da etkili oyununu sürdüren takımımız, rakibine kolay sayı bulma şansı tanımadı 3. çeyreği 60-43 önde tamamladı.

Son bölüme tutuk başlayan ekibimiz, ilk 3 dakika skor üretemedi. Alınan moladan sonra toparlanan ve farkı tekrar açan siyah-beyazlılarımız, son 5 dakikaya 65-50 önde girmeyi başardı.

Son dakikaları büyük mücadeleye sahne olan karşılaşmadan Genç Kız Basketbol Takımımız 70-62 galibiyetle ayrıldı.

Mücadelede en skorer olan oyuncumuz 20 sayı ve 7 ribaundla oynayan Cansu Özdoğan olurken onu; 15 sayı, 6 ribaund ile Gülse Uğur, 13 sayı ve 7 ribaundla Nihan Dabakoğlu ve 12 sayı, 10 ribaund ile Meltem Avcı takip etti.
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı