HABERLER

14.05.2016

GÜNCEL HABERLER

Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Derneğimizin Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, Beşiktaş JK Akatlar Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda açılışın ardından Toplantı Başkanlık Divanı seçimi yapıldı ve Atıf Keçeci başkan seçildi. Toplantı Başkanlık Divanı seçimi sonrası saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Genel Sekreterimiz Ahmet Ürkmezgil, gündemin dördüncü maddesi gereğince Yönetim Kurulu idari ve mali faaliyet raporlarını Kongre Üyelerimize açıkladı.

Ürkmezgil’in konuşmasının ardından Denetim Kurulu Başkanımız Feyyaz Tuncel, Denetim Kurulu raporlarını üyelerimizle paylaştı.

Başkanımız Fikret Orman, Kongre Üyelerimize hitap etti ve şunları söyledi:

“Yönetime geldiğimiz zamanki Beşiktaş’ın durumunu hatırlıyorsunuz. İzni yok yıkılamaz denen İnönü Stadı’nı yıktık ve 26 ayda Vodafone Arena’yı inşa ettik. Türkiye’nin en iyi stadını yaptık. Bize maddi ve manevi güvenen herkese teşekkür ederiz. Taraftar takımıyla bütünleşsin diye stadı açtık. Şampiyonluk kupasını kaldırmak için stadı açtık. Kulüp merkezini Vodafone Arena’ya taşıyacağız.

28 tane mağazamız vardı o sayıyı 75’e çıkarttık. Gelecek sene 90 mağazaya çıkacağız. Bu sezon 300 binin üstünde forma sattık. Ürün sayısını 12 bine çıkarttık. Rakiplerimizle aramızda uçurum vardı ama şimdi onları yakaladık.

BJK TV’nin yayın formatını değiştirdik. Program sayısını yükselttik. Gelirlerini 1.18 milyon TL’ye çıkarttık. Sosyal medyada faal olduk. 9 milyon kişiye ulaşıyoruz. Hiçbir doldurma hesabımız yoktur. İnternet sitemizi yeniledik. E-dergimizi yayına aldık. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum.

Futbolcu transferinde sürekli al dönemini bitirdik. Artık sat-al dönemine başladık. Beşiktaş’ın bütçesini 600 milyon TL’ye yükselttik.

25 sponsorluk anlaşmasından 237 milyon Dolar gelir elde ettik. Beşiktaş forması Türkiye’nin en pahalı forması. Formamızın değeri 15.8 milyon Dolar. Marka değerimiz yükseldi.

445 davamız vardı. Bunların hepsi kapandı. Birçok ödeme yaptık. FIFA ve CAS’ta 26 davamız vardı. İki dava kaldı, onlar da bizim açtıklarımız. Beşiktaş’a uzun zamandır kimse dava açmıyor.

Üniversite hayalimiz vardı. 26 Mart 2016’da izinleri aldık. Beşiktaş kültürü oluşturmak için eğitim kurumlarımız önemli rol oynayacak. 2017’de YÖK’e başvuracağız. 2018’den itibaren öğrenci almaya başlayacağız.

113 dernek 16 yurt dışı dernek vardı. Bizim zamanımızda 142 yurt içi 32 yurt dışı dernek var. Beşiktaş, güneş batmayan bir kulüp oldu.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’ni yeniledik. Hibrit çim yaptık. A takım binasını yeniledik. Kalan sahalarımızı yenileyeceğiz. BJK Fulya Hakkı Yeten Tesisleri’nin saha ve binasını yeniledik. Süleyman Seba Tesisleri’ne yatırım yaptık. Şan Ökten Tesisleri’ni yıktık. Oranın tapusunu almak istiyoruz. Mehmet Üstünkaya Sosyal Tesisleri’ni yapıyoruz. Pendik’te bulunan tesisimizi yıktık. Gerede’de Beşiktaş Dağı isimli kamp tesisi yapacağız. 33 bin metrekare arazi aldık. Tüm takımlarımız kamp yapabilecek. Otel kiraladık. Bakırköy’de olimpiyat köyü yapacağız. Amatör şubelerimiz orada toplanacak.

Tüm kulüp personeli Vodafone Arena’ya taşınacak. Mevcut yerleri kiraya vereceğiz. Personelde daralmaya gideceğiz. Beşiktaş’ın borcunu 100 milyonun altına indirecek bir çalışma içinde olacağız önümüzdeki dönemde. Senelik 10 milyon Dolar civarında tesislerimize yatırım yapacağız.

Bana destek olan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Profesyonel arkadaşlarıma da teşekkür etmek istiyorum. Kurul başkan ve üyelerine de teşekkür ediyorum. Genel kurul üyelerine taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Her zaman desteğinizi hissettik. Beşiktaş için çalıştık. Beşiktaş için çalışma heyecanımız sürüyor. Allah bizi mahcup etmesin. İnşallah yarın o şampiyonluk kupasını kazanırız.

Birlik beraberliği pekiştirerek Beşiktaş’ı daha güzel günlere taşımalıyız. Beşiktaş’a hizmet etmeye gayret edelim. Beşiktaş’ın aidatının arttırılması görüşündeyim, takdir genel kurulundur.”

Derneğimize üyelik ücretinin değiştirilmesi ile ilgili tüzük değişikliği önerisi, Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nın gündemine Kongre Üyelerimizin oy çokluğuyla eklendi ve Kongre Üyelerimizin oylarıyla kulübe üyelik ücreti 5.000 TL olarak değiştirildi.

Raporların görüşülmesinden sonra 01.01.2015 – 31.12.2015 tarihleri arası ile ilgili olarak Yönetim Kurulu’nun idari ve mali bakımlardan ayrı ayrı ibrasının oya sunulması gerçekleştirildi. Kongre Üyelerimiz oy çokluğuyla Yönetim Kurulu’nun idari ve mali olarak ibra etti.

Başkanımız Fikret Orman, ibra oylamasının ardından Kongre Üyelerimize teşekkür etti.

2016 mali yılı Konsolide Bütçesi’ni Genel Sekreterimiz Ahmet Ürkmezgil, Kongre Üyelerimizle paylaştı. 2016 mali yılı Konsolide Bütçesi, Kongre Üyelerimizin oylarıyla kabul edildi.

Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.