HABERLER

03.04.2016

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Japan:95 Muratbey Uşak Sportif:91

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Spor Toto Basketbol Ligi’nin 24. haftasında Muratbey Uşak Sportif ile karşılaştı. Ekibimiz maçı 95-91 kazandı.

Siyah-beyazlılarımız Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Bobby Brown, Randy Culpepper, Tremmell Darden, Lamont Hamilton, Maciej Lampe ilk 5’iyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız pota altından Maciej Lampe’nin isabetiyle geldi. Rakibimiz maçın başında uzunu Khem Birch’ün hücum ribaundlarındaki üstünlüğüyle etkili oldu. Siyah-beyazlılarımız maça tutuk başladı ve hücumda üretmekte zorlandı. Çeyreğin ortalarına gelinirken Uşak Sportif momentumu ele geçirdi ve aradaki sayı farkını açtı. Siyah-beyazlılarımız çeyreğin sonunda Randy Culpepper ile tempoyu yükselterek oyuna dahil oldu. Uşak Sportif ilk çeyreği 19-15 önde tamamladı.
 
2. çeyreğe Tremmell Darden’ın basketiyle başladık. Ekibimiz bu çeyre daha dinamik girdi. Gardımız Randy Culpepper ile oyunu ittik ve hücumda ritim bulduk. Rakibimiz Can Korkmaz’ın 3 sayılık isabetleriyle cevap verdi. Çeyreğin ortalarına gelinirken uzunumuz Chinemelu Elonu devreye girdi ve pota altından arka arkaya isabetler buldu. Siyah-beyazlılarımız oyunun bu bölümünde tempoyu yükselterek aradaki sayı farkını açtı. Ekibimiz ilk yarının son bölümünde oyunu kontrol etti. Beşitkaş Sompo Japan soyunma odasına 52-38 üstünlükle gitti.  
 
3. çeyrekteki ilk sayılarımız alçak post’tan Maciej Lampe ile geldi. Bu çeyreğe ritimli giren taraf Uşak Sportif oldu. Rakibimiz çeyreğin başında D’Angelo Harrison-Paul Harris ikilisiyle tempoyu yükseltti ve aradaki sayı farkını eritti. Ekibimiz çeyreğin ortalarına gelinirken Bobby Brown-Randy Culpepper ikilisinin skor gücüyle oyunu önde götürmeye devam etti. Çeyreğin son bölümünde Uşak Sportif savunmada kaptığı toplarla kolay sayılar buldu. Siyah-beyazlılarımız final periyoduna 71-65 üstünlükle girdi.
 
Final periyoduna Bobby Brown’un 3 sayılık isabetiyle başladık. Ekibimiz son çeyreğe tempolu başladı ve çeyreğin başında 5-0’lık bir seri yaptı. Rakibimiz Paul Harris-Khem Birch ikilisi ile cevap vermeyi başardı ve oyuna tutundu. Çeyreğin ortalarına gelinirken oyunda denge vardı. Ekibimizin hücum yüzdesi oyunun bu bölümünde düştü. Oyunun son bölümünde rakibimiz momentumu ele geçirdi ve geri gelmeyi başardı. Maçın sonunda başa baş bir mücadele vardı. Ekibimiz oyunun kırılma anlarında hata yapmadı ve üstünlüğünü korumaya devam etti. Beşiktaş Sompo Japan maçı 95-91 kazandı.
 
Potanın Kartalları’nda; Bobby Brown 24 sayı, 3 ribaundla, Randy Culpepper 22 sayı, 2 ribaund, 4 asistle, Chinemelu Elonu 17 sayı, 9 ribaund, 1 asistle, Lamont Hamilton se 12 sayı, 8 ribaund, 3 asistle galibiyeti getiren isimler oldu.
 
Basın Fotoğrafları İçin Tıklayınız
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı