HABERLER

28.03.2016

BASKETBOL

Bobby Brown Beşiktaş Sompo Japan'da

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Birleşik Amerikalı basketbolcu Bobby Brown ile sözleşme imzalayarak kadrosunu güçlendirdi.

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Birleşik Amerikalı guard Bobby Brown ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalayarak kadrosuna kattı.

Bu sabah Beşiktaş Sompo Japan Takımımız ile antrenmana çıkan Bobby Brown, L.O.C. işlemlerinin yetişmesi halinde bu akşam oynayacağımız Fenerbahçe maçında forma giyebilecek.

En son Çin Liginde forma giyen 188 cm boyunda olan guard pozisyonunda görev alan Bobby Brown, skorer yönüyle ön plana çıkmaktadır. 


Bobby Brown kimdir?

24 Eylül 1984 Los Angeles doğumlu olan Bobby Brown, 188 cm boyunda olup guard pozisyonunda görev almaktadır. CS Fullerton Koleji mezunu olan başarılı basketbolcu, profesyonel kariyerine 2007 yılında Almanya’nın Alba Berlin takımında başladı. Alba Berlin forması altında gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran yıldız basketbolcu, 2008-2009 sezonu başında NBA takımlarından Sacramento Kings ile anlaşma sağladı. Burada 47 maçta süre alan Bobby Brown, aynı sezonun ortasında Minnesota Timberwolves takımına transfer oldu. 2009-2010 sezonuna NBA takımlarından New Orleans Hornets forması altında başlayan Bobby, burada 22 maçta süre aldıktan sonra sezon ortasında Los Angeles Clippers ile anlaşma sağladı ve sezonu burada tamamladı. NBA kariyerine nokta koyan Birleşik Amerikalı basketbolcu, 2010-2011 sezonunda Polonya’nın Asseco Prokom Gdynia takımıyla sözleşme imzaladı. Polonya kariyeri kısa süren Bobby, sezonun geri kalanı için Yunanistan’ın Aris takımıyla anlaşma sağladı. Yunanistan liginde 29 maçta süre alan başarılı guard 11.3 sayı ve 2.5 ribaund ortalamasıyla oynadı. 2011-2012 sezonunda EWE Baskets Oldenburg takımına transfer olan Bobby Brown, profesyonel kariyerinin başladığı Almanya Ligi’nde tekrar forma giymeye başlamış oldu. EWE Baskets Oldenburg forması altında ligde 34 maçta süre alan Bobby Brown, 16.9 sayı ortalamasıyla ligin en iyi skoreri olmayı başardı. Almanya’daki başarılı performansının ardından Bobby Brown, 2012-2013 sezonu başında İtalya’nın yolunu tuttu ve Montepaschi Siena ile anlaşma sağladı. Montepaschi Siena forması altında ligde 49 maça çıkan Bobby, 17.3 sayı ortalamasını bularak ligin en iyi 3. skorer oyuncusu olmayı başardı. Aynı sezon Euroleague’de 24 maça çıkan yıldız basketbolcu, 18.8 sayı ortalamasıyla Euroleague sayı lideri oldu. 2013-2014 sezonunda kıta dışına çıkarak Çin takımı DongGuan New Century ile sözleşme imzalayan Bobby Brown, 3 sezon burada forma giydikten sonra 2015-2016 sezonu Mart ayında Beşiktaş Sompo Japan Takımımız ile sözleşme imzalamıştır.
Haber: Hasan Hüseyin Avcı