HABERLER

13.01.2016

FUTBOL AKADEMİ

Futbol Özkaynak Düzeni "Takım Olmak ve Ekip Ruhu" El Kitapçığı Yayımlandı

BJK Futbol Özkaynak Düzeni Eğitim Yayınları adı altında Aralık 2014'ten bu yana yayımlanmakta olan el kitaplarına farklı format ve içerikte bir yenisi daha eklendi. Futbol Özkaynak Düzenimiz yine ilklere imza atmaya devam ediyor. İlk olarak Aralık 2014'te çıkartıp dağımıtının yapıldığı Sporcu - Antrenör - Ebeveyn İlişkileri konu başlıklı el kitabı ile başlayan ve 1 yıl içerisinde Aralık 2015 tarihli olarak 8.kitapçığı Takım Olmak ve Ekip Ruhu adı altında hazırlayıp farklı bir algı yaratılmak istenmiştir.
 
Takım sporlarında takım olabilmenin ve ekip ruhunun oluşturulmasında izlenecek yollar, yapılması gereken organizasyonlar ile beraber takımdaki ekip ruhunun oluşturulduğunda gerçek başarı ve devamının geleceğine vurgu yapılmıştır. Takım olmanın ortak özellikleri nedir? Başarılı takımların nitelikleri nelerdir? gibi sorularla okuyucunun zihninde merak uyandırma ve başarıya giden yolda takım olmak ile ilgili püf noktalar neler olduğu belirtilmiştir. Yaşam ile futbol arasındaki bağı kurup "Yaşam da, tıpkı futbol gibi bir takım oyunudur" felsefesi ile başarılı bir takım olmak için öncelikle tüm sporcular arasında bir hedef birliğinin sağlanması gerektiği anlatılmıştır.
 
Çocuk ve genç sporcunun gelişim safhasını psikolojik açıdan en yüksek verimle geçirmesi adına yapılan bu kitapta kısa ve öz bir dil kullanılmıştır. Konulara ve anlatıma uygun resimler seçilirken bireylerin el kitabını okurken zihinlerinde bir algı yaratabilmek istenmiştir.
 
El kitabının ana başlığı TAKIM OLMAK VE EKİP RUHU olup, Kulübümüz vizyon ve misyonu ile futbol altyapı organizasyonumuz, kulüp değerlerimiz ve Özkaynak Andımız ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır.
 
Altyapı organizasyonu olarak yurt dışında bir çok turnuva ve uluslararası müsabakalarda boy gösterildiği için bu el kitabının da çift taraflı yapılıp bir tarafı İngilizce olarak basılmıştır. TAKIM OLMAK VE EKİP RUHU adlı el kitabımızın sporcularımız ve aileleri dışında Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerinde dağıtımına başlanmıştır.