HABERLER

02.12.2015

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Japan:73 PAOK:75

Beşiktaş Sompo Japan, Eurocup E Grubu 8. hafta maçında PAOK ile karşılaştı. PAOK maçı 75-73 kazandı.

Siyah-beyazlılarımız Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya; Nate Wolters, Muratcan Güler, Tremmell Darden, Erik Murphy, Chinemelu Elonu ilk 5’iyle başladı.
 
PAOK maça alan savunması yaparak girdi ve ekibimize maçın başında tempo yaptırmadı. Siyah-beyazlılarımız ilk çeyreğin başında kötü bir atış yüzdesiyle oynadı. 2 ekipte maçın başında hücumda üretmekte zorlandı. PAOK uzunu Sofoklis Schortsanitis’i oyuna sokmaya ve onun bire birleri üzerinden skor üretmeye çalıştı. Çeyreğin ortalarına gelinirken ekibimiz savunma sertliğini arttırdı ve PAOK’tan arka arkaya top kayıpları geldi. Takımımız çeyreğin son bölümünde boyalı alan üstünlüğünü ele geçirdi ve pota altında bulduğu isabetlerle ritim buldu. İlk çeyreği 17-12 önde tamamladık.
 
2. çeyrekteki ilk sayılarımız Nate Wolters’ın turnikesiyle geldi. Ekibimiz 2. çeyreğin başında gömülü bir alan savunması yaptı. Yardım savunmamız Sofo’nun pota altındaki etkinliğini yok etti. Rakibimiz çeyreğin başında hücumda ritim bulamadı ve kötü bir atış yüzdesiyle oynayarak çember dövdü. Siyah-beyazlılarımız çeyreğin ortalarına gelinirken Lamont Hamilton’ın alçak post’taki bire birleri üzerinden üretti. PAOK çeyreğin son bölümünde diğer uzunu Nikola Markovic’i devreye soktu ve onun bulduğu sayılarla oyuna tutunmaya çalıştı. Ekibimiz çeyreğin sonunda tempoyu arttırarak Nate Wolters-Lamont Hamilton ikilisiyle etkili oldu. Beşiktaş Sompo Japan soyunma odasına 34-20 önde gitti. 
 
3. çeyreğe 2 takımda top kayıpları yaparak girdi ve hücumda üretmekte zorlandı. Ekibimiz çeyreğin başında ritim bulamayınca düzenden çıktı. Çeyreğin ortalarına gelinirken PAOK gardı William Hatcher’ın bire birleri ile skor üreterek oyunun içinde kaldı. Rakibimiz bu çeyrekte momentumu ele geçirdi ve geri gelmeyi başardı. Siyah-beyazlılarımız bu çeyrekte kötü bir yüzdeyle oynadı ve hücumda durdu. Bu çeyrekte sadece 11 sayı üretebildik. 3. çeyreği iyi oynayan PAOK oyunda dengeyi sağladı. Beşiktaş Sompo Japan final periyoduna 45-41 önde girdi.
 
Final periyoduna Erik Murphy’nin 3 sayılık isabetiyle başladık. PAOK son çeyreğe tempolu girdi ve 3 sayılık isabetlerle takibini sürdürdü. Çeyreğin ortalarına gelinirken uzunumuz Elonu 5 faul aldı ve oyun dışında kaldı. Rakibimiz oyunun bu bölümünde gardı William Hatcher’ın önderliğinde ritim bularak öne fırladı. Ekibimizde Erik Murphy bulduğu kritik isabetlerle oyunun içinde kalmamızı sağladı. Maçın sonunda başa baş bir mücadele vardı. 2 ekipte faul çizgisine gelerek skor buldu. PAOK oyunun sonuna önde girdi ancak Cenk Akyol’yun bulduğu 3 sayılık isabetle maçı uzatmaya taşıdık.
 
Uzatma dakikalarındaki ilk sayılarımız Tremmell Darden’ın faul çizgisinden bulduğu isabetler sonrasında geldi. Uzatma dakikalarında PAOK gardı William Hatcher ile oyunu itmeye devam etti. Rakibimize şutörümüz Cenk Akyol ile cevap verdik. Uzatmanın sonunda maç her 2 tarafa da geldi. Maçın son topunda basit bir hata yaptık ve topu PAOK’a verdik. Oyuna ısınmış olan William Hatcher maça noktayı koyan isim oldu. PAOK mücadeleyi 75-73 kazandı.
 
Ekibimizde; Nate Wolters 16 sayı, 9 ribaund, 4 asistle, Erik Murphy 14 sayı, 12 ribaundla, Cenk Akyol ise 12 sayı, 4 ribaund, 2 asistle oynadı.
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı